Од друга страна тие пари одземаат само 0,2 од паричните средства на цел буџет. Со нив не можеш да ги нараниш босите, нараниш гладните од африка камоли да го решиш глобалното затоплување.
Мене не мие многу повеќе гајле за мојот народ, а со 35 може многу. Инаку да мојата партија и ја поентираме со ова.
Твојата партија и ти сте поентирале со тоа ?
Тука сам си си јасен. Што друго да кажам. ?
Еве ти го целиот диалог за кој ти велиш дека сум фатен во лагата. Како што можеш да видиш и самиот е чист сарказам на твојот одговор. И добро знаеш за кои прашања те прашав, Ама ок тоа е. Не можеше да најдеш објаснување за една од десетиците лаги кои ги посочи па се фати за ова нешто за кое вооптшо не те обвинив дека лажеш и покрај тоа што е очигледно.
Ок стари си имаш проблем со психичката состојба и психоделијата, па не сум ти должен да ти давам терапија. прво викна и ме обвини дека лажам, за кога ти посочив даден пост и биде фатен во лагата, викна дека не си ме обвинил дека лажам, та почна да кажуваш дека било сарказам, кој никој освен ти не го разбрал.
Веќе стана патетично. Ако сакаш да знае кои лаги си ги кажал прошетај нагоре секаде каде што ти пишува лага дај мој цитат ако е вистина е таму си лажел. Извини ама гадно од твоја страна.
и да можеби сум дворски шут не знам ти сепак не кажа дали си од ВМРО?
Патетикус преварантикус лапсус натураликус.
Мислам дека веќе дадов на секој еден од нив, па ќе да е доволно. :helou:
Колку и да сакаше да ми ја истролаш цела статија на крајот не успеа. Останав упорен и постојано ја потенцирав смешноста циничноста и патетичноста во плукањето и залагањето на секој начин да се сопре со градба на споменици од историјата на овој народ, споредувајќи ги со МИЛИОНИ ГЛАДНИ БОЛНИ БОСИ ДЕЦА и ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛУВАЊЕ.
И да поради садомазохистичково патетично тролање и твоите одговори повеќе од дворски шут си. Гарант полно пати ти го кажувале истово
Та верувај тоа ќе го види и констатира секој еден кој ќе прошета низ оваа статија, :helou:
Баш како што не одговори дали ти е побитно да се спасат илјадници детски животи не во африка туку во Македонија и да им се даде некакваиднинда одколку дасе изгради статуата? И немој да ми кажеш дека со 35 или 10 милиони како сакаш земи тоа не е можно. Сепак мие мило штоне упатив ни една навреда кон тебе, така да знам дека барем имам основна култура што не е случај со тебе. Затоа и ти е толку битен споменикот се надеваш дека ќе ја добиеш ама тешко дека ќе ти се промени нешто.
Како што постојано правеше така и сега правиш. Бркаш емоции во лов на политички поени и рејтинзи. Демек занимавањето со поставувањето статуи било запоставување на потенцирам како што кажавте МИЛИОНИТЕ ГЛАДНИ и БОСИ ДЕЦА.
Првенствено неколку пати ви беше кажувано дека буџетот на Мин. за Култура зазема 2,03 % од Целокупниот Буџет на Р. Македонија, и дека Мин. за Култура е едно од помалце буџетираните Мин. во Р. Македонија. Па од таму што на другите мин. им се делат поголеми буџети секој еден паметен ќе заклучи дека не може нешто да се запоставува ако тој еден зема поише пари од ова првово.
Та Не за џабе на прва страна се удрени графикони со процентуалната стапка на парични средства кои се доделуваат на Мин. за култура. Дури и сум ти нацртал
Јебига не е мозок за секого
Та пак ќе повторам
Уште поироничен е случајот ако се земат парите наменети само за Скулптурите, бидејќи тие пари веќе се обезбедени со буџетот од 2008, а ти да те потсетам лаеше постојано зошто се земале пари во време на светска економска криза, и време на МИЛИОНИ ГЛАДНИ БОСИ ДЕЦА, а криза кога овие пари беа обезбедени кај нас воопшто немаше
Иначе во Македонија нема МИЛИОНИ ДЕЦА, камоли сите тие да ти биле гладни и боси, та затоа саркастично кажав дека можеби Васкава Глигоријевиќ мисли на ГЛАДНИТЕ ОД АФРИКА И ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ :pos2:.
и тука сум си јасен, а личните навреди дека сум бил лажго, ги оставам на секој еден сам да пресуди, на кого ќе му верува.
ЈА КОРИСТАМ ОВАА ПРИЛИКА ЈАС ДВОРСКИОТ ШУТ ДА СЕ ОДЈАВАМ. НЕ ПИШУВАМ ВЕЌЕ ТАКА ДА МОЖЕШ СЛОБОДНО ДА ПРОДОЛЖИШ СО НАВРЕДУВАЊЕТО И ЛАЖЕЊЕТО
Конечно.
Извини доколку некаде сум ве навредил, напротив, џаст стејтинг да обвијс. Вас лично не ве познавам. Се се однесуваше на глупостите што ги кажувате, кои беа повеќе од навреда. :helou:
Ова можеш слободно да си го разбереш како твоја победа, јас сум сепак год што не се спуштив на твое ниво.
Се надевам само дека модераторите ќе ги погледнат навредливите постови.
На патетичен начин ко акреп и пијавица се обидувавте да го насскате народот против спомен обележја на личности од македонската историја
Та дојде ми искења цела статија со твојата фрустрација и патетичност и ќе ми зборите за ниво што е уште попатетично
ОК ве разбирам. Самочувствието ќе си го креваме после глупостите што беа кажани. Сепак тоа не се прави со тролање по форуми
Си имаш терапија лекови лекарска дијагноза, и депанданс до другарката ви Вацка Глигоријевиќ
По Александар, нападнат и Филип
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38662
Цела Фиренца лее за Македонија
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38485
“Македонија“: Остра реакција во Скопје против спомениците!
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=38581
љуБчо с’штија като БЦ, илити кој се’ има проблем со “АНТИКВИЗАЦИЈАТА“?
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=35268