Заушки

Sizikottt

Цвета драпа бејбе
Член од
4 јули 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
НА нас во училиштето стигнаа списоци на класови, нашиот беше денес на ред, се проверивме, јас сум бил вакциниран а тие што не беа ги боцкаа :wink: инаку не мора да значи ако си вакциниран дека нема да те фати,само ќе биде во многу по блага форма :helou:
A тие што имаат само една вакцина ?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Ги вакцинираат за втора вакцина.Ако неќеш, не мора:)
А зошто да несака некој?
Не се ни осетува ни најмала болка од вакцината
имаше во моето школо никои лигушки викаа им се лошело омалаксани биле ама нема врска:)

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
А зошто да несака некој?
имаше во моето школо никои лигушки викаа им се лошело омалаксани биле ама нема врска:)
Онака.Неќе и тоа е:)
Повеќето сакаат инстант заштита против заушки, а таква нема.За да делува вакцината треба некои 20-30 денови, а некој може да заболи во тоа време, па може неќе вакцина.Се зборува дека може да се прошири болеста со вакцините, не знам колку е точно, ама ете и причина плус.А болка, нема врска тоа воопшто не боли вакцината.А за тоа дека им се лошело, се случува.Кај мене во основно едно девојче се онесвести на клупа откако ја вакцинираа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А зошто да несака некој?
Eве, јас на пример не сакав. Вакцинирана сум двапати, но и да не бев, пак немаше да примам. Зошто?
Ако ми е пишано да фатам заушки, ќе ги фатам и вакцинирана. Поблага варијанта, мај ес. Не ми менува уште некој ден поминат во кревет кога веќе морам да лежам толку ако фатам. Па и женско сум, за мене не е опасно, барем еднаш ние женските да почувствуваме благодет што сме женски:) Па и ако фатам, подобро сега отколку кога ќе бидам бремена.
Плус, шубе ми е некако вакцинава. Гарантираат, но гарантираа и за неуспешните. Откако сфатив што е трикот со ХПВ бесплатната вакцина, веќе на ништо не верувам :)

Член од
12 мај 2007
Мислења
32
Поени од реакции
1
и јас ги фатив :nesum: еве си лежам си преместив компијутерот до кревет и така.
ми рекоја полесна храна , мрсно никако такви работи и мирување што е можно повеќе така да јас само за во WC станувам и толку. а да ми рекоја и мн течности да пијам.
Ејј да бе слушнав нетрабало и да се :drk::drk: ко ќе имаш заушки. АМа ова ми го рекоја другари што лежат веќе имаат заушки а не на доктор :wink:
и за среќа некренав мн температура така малце првио ден отоци немам мн и еве си пишувам вака да се најдам во работа. Леле ми се здосади од лежење :wink:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
А зошто да несака некој?
Затоа што вакциниве шо ги даваат сега се повеќе штетни отколку заштитни. Ова се сигурно некои вакцини на кои им поминува рокот. Плус вакцинацијата по школите се врши во многу нехигиенски услови. Како прво самиот воздух е многу позагаден одошто во болница.
Јас имам само една вакцина, и нема да ја примам втората. Можеби догодина или некаде пред летото кога ќе заврши епидемијава. И секако кога вкцините нема да бидат сомнителни...
Плус која логика, на сред епидемија вакцини даваат...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Плус која логика, на сред епидемија вакцини даваат...
Јас ја примив и искрено сакав иако знаев дека е малце опасно
знам дека за време на епидемија не смее, ако имам до сеа фатено заушки тешко мене:nesum:а и пиев антибиотици а ми ставија вакцина
затоа којзнае какви се и овие вакцини

ако е судено да фатам заушки ке фатам
убаво рече фросе
среќна сум што сум женско за време на епидемијава:pipi:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
не ми е јасно што се потресуваат сите. и со вакцина и без вакцина можепжш да фатиш заушки така да нема некое фајде од вакциниве! а тие што им се лошело или незнам што само глумат за да си идат да не седат во школо...

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Eве, јас на пример не сакав. Вакцинирана сум двапати, но и да не бев, пак немаше да примам. Зошто?
Ако ми е пишано да фатам заушки, ќе ги фатам и вакцинирана. Поблага варијанта, мај ес. Не ми менува уште некој ден поминат во кревет кога веќе морам да лежам толку ако фатам. Па и женско сум, за мене не е опасно, барем еднаш ние женските да почувствуваме благодет што сме женски:) Па и ако фатам, подобро сега отколку кога ќе бидам бремена.
Плус, шубе ми е некако вакцинава. Гарантираат, но гарантираа и за неуспешните. Откако сфатив што е трикот со ХПВ бесплатната вакцина, веќе на ништо не верувам :)
Најглупиот пост шо го прочитав на темава,
- за првото болдирано, скокни од 10ти спрат па ако ти е пишано да поживееш ке поживееш ако не и онака ке умриш а?
- за второто болдирано, само на тебе мислиш? не мислиш дека би заразила другари/ки? Знајш дека за машките е доста опасна болества и дека може да се загуби плодноста? Замисли да пренесеш на некој и да си го животот само заради ти шо не си сакала да се вакцинираш.

А то колку се веродостојни и функционални вакцините не сме ние тие шо одлучуваме одлучил некој пред нас и сигурно појке се разбират од нас па и зато се вршит таа вакцинација, и сигурно не е целта да се раширит болеста.

Е друго шо ме интересират мене е дан знајте шо ефект имат ако пијаш алкохол од ко ке те вакцинирет, какви последици мојт да имат, пошо рекоја дека 10 дена од ко ке се вакцинираш не смејш да пиеш алкохол воопшто. Иначе кај мене нашколо ке врвет понеделник ама јас си бев пред некој ден и се вакцинирав.:helou:

V

Viktoranius

Гостин
И јас се плашам од ефектите што може да ги предизвика вакцината. Ма нее бе, не се вакцинирам па и мајка Јана нека е.

Ќе си пијам апчиња и облоги додека трае епидемијата, и да се надевам дека нема да закачам нешто.

Иначе на што личи ова бе, да неможат една епидемија да уништат веќе 2 месеци. Смешно е.

Thorpe

swimer
Член од
29 јануари 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
ne mi e jasno samo..

za testisite i toa se slucuva koga ne vnimavas dovolno vo lekuvanjeto ili...?

neka dade nekoj odgovor...pls

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Кога не се лекува навремено и адекватно може да се случи и тоа.Ако почнеш со терапија на време не би требало да има потешки последици.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
На крај ке испадне еволуција на клетките и сами ке станеме имуни на заушки.. :tapp: Изгледа тоа го чекаат овие "главниве" во државава.

П

Паган-др

Гостин
На крај ке испадне еволуција на клетките и сами ке станеме имуни на заушки.. :tapp: Изгледа тоа го чекаат овие "главниве" во државава.
Па после по книги ке не има бе.
Македонците и без вакцини имуни на заушки. Цел свет ке не знае :)

Kajgana Shop

На врв Bottom