TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
Иванов изјави дека евентуален предлог ќе биде ставен на референдум, за да се праша народот, а Заеб изјави дека СДСМ размислува за поддршка на таков референдум.
Полека но сигурно излегува на виделина причината за аболицијата и местењето на ЗЗ на чело на СДСМ од една страна а од друга страна и предлагањето и изборот по секоја цена на анонимус за претседател од ВМРО-ДПМНЕA be, a sto e toa sto slusam deka Ivanov i Z.Znavodno se dogovoril koe ime e za niv prifatlivo, so nekojasi geofakinggrafska odrednica, za takvo da staele na referendum???.
Наскоро најхардкор македонците ќе станат предавници... редум, еден по еден...A be rekov, se predavnik do predavnik.
Aми Милошев дали ќе стапи во одбрана?Или само декларативно му беше она пред некој ден?:smir:A be, a sto e toa sto slusam deka Ivanov i Z.Znavodno se dogovoril koe ime e za niv prifatlivo, so nekojasi geofakinggrafska odrednica, za takvo da staele na referendum???
Sto se slucuva be vo Makedonija??
Masovno ludilo??
Znaev deka site sme volovi i kravetini, ama mislev deka ja iskorenivme bolesta na ludi goeda!
Samoto popustanje i stavanje na neskoj predlog na referendum pokazuva nemanje cuvstvo za sopstven identitet, nacion, kultura, tradicija, istorija i tn.
U pi..ku lepu materinu.
A be rekov, se predavnik do predavnik.
Проблемот им е што треба да стават милиончиња пред енормно голем број на луѓе.На последниве избори излезноста едвај надмина 40% а на таков референдум,знаеш дека “некои прашања не заслужуваат одговор“ па ќе има луѓе кој ќе прават списоци за тоа кој излегува да си го предаде сопственото но и нашето име.Не верувам дека излезноста ќе надмине повеќе од 300 000,кој порано или подоцна ќе бидат казнети најмалку до четврто колено,без разлика на исходот од таков референдум кој задира директно во нашите чувства.Што се палите ?
Пред се луѓе ја водат политиката,а луѓето се плашливи,слаби,поткупливи и себични
Вие мислевте дека нема да го продадат името?
Толку морализирање немам видено уште од средно-јас сум невина ,до прва брачна ноќ итн (ме сваќате што сакамда кажам)
Кого лажете себе или другите ,реалноста е таа соочете се
Реалноста е дека секој од нас(секоја чест на исклучоците ) да му се стават на маса неколку милиончиња и му речат дади го името ќе го стори тоа ,дури и да не го стори тоа тие до тебе ќе го направат наместо тебе или ќе те убедат ,на крај пак ќе се случи само што личноста бира дали ќе си отиде збогатена или пак разочарана и искористена
Реалноста е таа .... а ние бираме да се соочиме со неа или да продолжиме да морализираме дека сме дева марија
Да знаеш само колку би сакал да си во право ама и ја мислев исто како тебе 2001,па излезе дека грешно сум мислел.Со промена на име иде и радикализација и летање глави, има спремни момци. За тоа сигурно сте свесни? Јас не сум за никаков преговор или за разговор во врска со името Јас би го подржал прекинувањето на преговорите или разговори (не знам што се)! се надевам имам многу истомисленици.
:helou:
како нема...јас веќе спремив едно 7-8 метеоролошки балона...сега само се мислам чиви ГЛАВИ да ги нацртам на нив......за кога ќе ги пуштам да летнат....Да знаеш само колку би сакал да си во право ама и ја мислев исто како тебе 2001,па излезе дека грешно сум мислел.
Ако си го смениме името,толку ќе биде - тепаниот тепан,ебаниот ебан - ништо нема да видиме ни од спремните момци, ни од радикализацијата, а најмалку од летањето глави..
Јас не мислам така. Мислам дека на народот му е преку кур од се! Види што се случи во гевгелија,Грк претепан.Во охрид на туристите автобусот им беше оштетен.Да знаеш само колку би сакал да си во право ама и ја мислев исто како тебе 2001,па излезе дека грешно сум мислел.
Ако си го смениме името,толку ќе биде - тепаниот тепан,ебаниот ебан - ништо нема да видиме ни од спремните момци, ни од радикализацијата, а најмалку од летањето глави..
Види ги граничните премини...саде бизнисмени одат во грција...:kesa:Јас не мислам така. Мислам дека на народот му е преку кур од се! Види што се случи во гевгелија,Грк претепан.Во охрид на туристите автобусот им беше оштетен.
Појасни малку братВиди ги граничните премини...саде бизнисмени одат во грција...:kesa:
Абе специјална војна,па ние сме 20 години во специјална војна и ништо не ни фали,некако станавме имуни на такви војни,“исчеличивме“ де.Од специјалната војна ми е страв мене поќе,да видам до каде можат да го разединат народот.