"Западен Балкан станува Бугарски"

Статус
Затворена за нови мислења.
N

n/a

Гостин
Zatvori toa laptopot i dopi toa vinoto , baska ne sum znael deka po ova Bugarskive kafani deka WiFi ima...ili veke si vo Turcija :):)!!!
A ti bidi zadovolen od neuspeshna administracija,na greshnite potezi na moite nesovrseni politicari......osven...???,sekaj , cekaj...ako ne si eden od niv????
A vrana vrani oci ne vadi...jasno e toa...:):)!!!
Brkaj toa vinoto i zatvaraj kompjuterotL):)!!!
Ne...uste sum u motherland Bulgaria...:nerv:
U Turcija ke odam utre...
za za Ilinden da si bidam doma...
I kardashim...proveri be ip i mac adresa...eve startno...mac e steluvana malku...ako sam neznaes...prasaj nekoj od adminive koi se razbiraat...kazi mu deka sum te iznerviral koske i deka sakas da proveris sto za pleme sum...pa ke ti stane jasno deka sum beyond the line of fire.
I da...ne sum vladin cinovnik...duri vrsam rabota u Makedonija koga sum na nekogo koj sto...hehe(abc znae koj...ku te jebem u sred usta ako mu go spomnes imeto):pos2: ...
nemam jas ni afiniteti ni kvaliteti da bidam cinovnik.
Ama imam jasna pripadnost!
I znam sto e moe...inace...pred nekoe vreme kaza...poise prinadlezam od kaj tie sto gi brkaat djandarite...odkolku od kaj drugite...
Aj sea ostajte me raat...da se preispitam malku sam(doma sum si...ne sum u kafana...imam doma i u Bugarija...i posto zaradi x pricini e na tugjo ime...koga idam kaj moeto....da ti ebam filmot...treba viza da vadam...i kako sto gledas kjutam i si vadam kako pop).

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Лаптопи,WiFi,ми-фи,мацој,Бугарско-Турски шеми,е то да им го кажите овде на ова рајава Прилепска кожинката на греди ќе ви ја обесат,како шо им е прекурчено кога ќе видат некој што се прај џек со лаптоп а тие не знаат кој крај да го фатат оти не им дале виза за Грција или Италија а бербата е во полн ек.:)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ABC , ne gubi vreme ovde i ne zabeguvaj, pocnuvas so gluposti, a dzabe e muabetot.......
Makedoncite treba da se procesiraat dodeka ne izceznat ili ne se pretopat.
Bez svoja drzava sega se veke meso za kucinja...ke traat dodeka traat, posle na kafanski masi , so vince u ruka, ke probame da objasnime koj sme ,sto sme , sto sme bile, kako ne zaebale..., ako ima nekoj zainteresiran da slusa keflii veseli SERETI...???
I ke se tesime deka sme imale neuspeshna administracija,greshni potezi na nesovrsenite politicari....itn.itn.
Eve citam na edno mesto ovde veke i Egejcive se umilkuvaat za grcki pasosi, zaedno so Bugarskite i onie na Ilirite verojatno nema da ima potreba od Makedonskite. Zatoa i verojatno na pipeta gi davaat da stanat kolekcionerska vrednost...pa nekako da go izvadat zijanot so GESEKE ili kako se vikase toa mnooogu modernata firma za praenje bezvredni kniski ???
A Gruevski im kazuval deka nikoj nema pravo da gi ponizuva....nekako me potseka na ona : I NIKO VISE NEMA VAS DA BIJE...!!!! Ako dobro citirav eden
slepec...zosto bas posle toa gi pretepaa...doticnite...:):)!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Така и беше конкретно,само што овде им кажа многу полошо тоа дека никој нема да го уништи Македонскиот народ,па доколку излезе фразата на Слобо како единствено решение тогаш тешко нам.:(

N

n/a

Гостин
A Gruevski im kazuval deka nikoj nema pravo da gi ponizuva....nekako me potseka na ona : I NIKO VISE NEMA VAS DA BIJE...!!!! Ako dobro citirav eden
slepec...zosto bas posle toa gi pretepaa...doticnite...:):)!!!
Hehehehe....
Geda Gluperda...mamicu mu jebem ja jarecu...
i koga pocnavme so kafanskite muabeti...hehehe
eve ti edna poenta na pola pesna....
Ideologijom i religijom ti se bavi sirotinja moj dragi...
ja se tebi cudim...(i sam sebi)
hehehehe....
Aj sherife (Ziveli) !

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Еве и на Рупел му текна колку е саатот откако не виде нас како жолчно дискутираме на единствениот проблем за Западен Балкан кој е претворен во ГЕТО.Рупел знае дека нам не ни треба ни ЕУ ни НАТО,како што знае дека единствени кој ќе изгубат со либерализацијата се глаучите на политичките партии на кој ќе им забега членството при гласање:

-Словенија ја повика Европската Унија да преземе конкретни чекори за укинување на визите за државите од Западен Балкан.
Ова синоќа на маргините на расправата за приближувањето на Србија кон ЕУ го изјави шефот на словенечката дипломатија Димитриј Рупел.
„Укинувањето на визите ќе значи отворање на конкретна европска перспектива за Западниот Балкан“, рече Рупел.
Тој ги поздрави настојувањата на Европската комисија, која, „е полиберална од некои земји членки и предложи храбри чекори за олеснување на визниот режим“ и ја повика комисијата да подготви конкретни предлози за понатаму.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Samata potreba od vagjanje vizi za da se patuva niz evropa e dokaz deka taa drzava iako geogravski del od evropa ne e akceptirana vo toa semejstvo i nejzinite gragjani imaat status-neednakov na nivnite gragjani.

Prichini ima mnogu i ako gi nabroi chovek i malku podetalno se zabavi so niv sigurno eden roman kje izleze. Dovolno e da se nabrojat najglavnite: losha ekonomska situacija so visok steppen na nevrabotenost, mentalitet, visok steppen na kriminal i korupcija, neseriozna administracija (ne vo sluzba na gragjanite nego obratno), neseriozni i nesposobni politicaril, korumpirana do koski policija i carina.

Shto se odnesuva do faktori koi doagjaat od gragjani na MK predizvikani vo nekoi drzavi tuka se reprezentativnite kriminalni strukturi koi gi ima niz zapadnite drzavi chii akteri se nositeli na plaviot pasosh.

Posledicite od ovie faktori gi osekja eden obichen gragjanin koj iskreno saka samo da svrti eden krug niz evropa i ne pridonesuva na gore navedinite faktori. Ako po chekanjeto pred ambasadite dobie nekoja nalepnica vo plaviot pasosh gore navedenite faktori kje gi oseti najrano na granichnite premini na hrvatska pa potoa so slovenija kade od nashite bivshi-zemjaci kje bide tretiran kako afrikanec koj saka ilegalno da vleze vo slovenija. Ako ima novo vozilo kje pomine niz procedurata na skeniranje na site brojki koj se vdlabeni niz voziloto. Pri cela procedura site patnici kje stojat pokraj voziloto i kje bidat gledani od minuvachite koi najverovatno se ziteli na evropskata unija.

Ako pak ste nekoj „srekjnik“ i ziveete vo nekoja zemja od evropskata zaednica ovaa procedura kje ja iskusite vo zavisnost od koj carinik e na granichen premin. Ako pak vo zemjata vo koja ziveete treba da prijavite promena na stan i poseduvate MK pasosh togash kje odite vo oddelenieto za stranci (ne vazi za zemjite od EU) i kje si vlechete brojche i chekate…vo chekalnata do vas kje sedat pretezno ziteli od afrika, arapski zemji, turcija i azija. Kje se prashate dali makedonija e del od azija, afrika ili e sosed na sirija..

Ako barate stan i vo formularite za drzavjanstvo napishete makedonsko, shansite da dobiete stan ne se golemi…najverovatno zatoa shto lugjeto koi odluchuvaat za toa chitale vo lokalnite vesnici chitale deka „makedonec“ so inicijalite A.H si ja zaklal zenata poradi shto taa sakala da go napushti. A.H. bil poznat na policijata za malechki kriminalni dela..(vakvi sluchai ima dosta redovno)

Ako se sporedime so drzavite koi izlegoja od bivshata zaednichka osvem slovenija i hrvatska gore dolu site drugi pominuvaat niz istata procedura…mozebi crna gora kje bide prvata koja kje izleze od ovaj krug pobrzo od drugite…

Shto se odnesuva do slovenija i slovencite i tie imaa treska na zemanje avstriski pasoshi posle odcepuvanjeto od belgrad. Vidoa ama deka samo ako zapnat kje bidat priznaeni kako del od toa evropsko semejstvo..srekja imma sho od gore navedenite faktori samo ekonomskiot beshe prechka kaj niv a ne mentalitetot na pr.

I ne e prestap ako sega nekoj zema(l) bugarski ili drug pasosh za da izleze od evropskiot zatvor narechen zapaden balkan i saka od sebe, za sebe i za svoite pokolenia na iskren nachin da postigne neshto. Ako tie lugje svoite pokolenija vo prava smisla gi vospituvaat svoite deca togash nema opasnost od izumiranje na makedonskiot duh. Pogolema opasnost za toa se aktuelnite politicari od oposzicijata i pozicijata a ne gragjanite.

Ako bi bil vo situacija da od mojata familija nikoj nema rabota I imam gladni usti doma i preku toa bi mozel da ja promenam taa situacija…togash bi razmislil I bi preshol preku negativnite chustva koi gi imam prema istochniot sosed…srekja sho ne e taka ama taa srekja ne ja imaat mnogu.

Ne gi opravduvam lugjeto kako eden bivsh premier…preku toa samo da se zashtiti od zakonsko gonenje za se ona shto napravil za vreme na negovoto vladeenje ili kako nekoi od stariot del na ohrid na pr. Koi i ja promoviraat bugarshtinata vo makedonija.
Super post.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Само малкумина се согласуваат барем овде на овој форум со него.:(

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Еве и на Рупел му текна колку е саатот откако не виде нас како жолчно дискутираме на единствениот проблем за Западен Балкан кој е претворен во ГЕТО.Рупел знае дека нам не ни треба ни ЕУ ни НАТО,како што знае дека единствени кој ќе изгубат со либерализацијата се глаучите на политичките партии на кој ќе им забега членството при гласање:

-Словенија ја повика Европската Унија да преземе конкретни чекори за укинување на визите за државите од Западен Балкан.
Ова синоќа на маргините на расправата за приближувањето на Србија кон ЕУ го изјави шефот на словенечката дипломатија Димитриј Рупел.
„Укинувањето на визите ќе значи отворање на конкретна европска перспектива за Западниот Балкан“, рече Рупел.
Тој ги поздрави настојувањата на Европската комисија, која, „е полиберална од некои земји членки и предложи храбри чекори за олеснување на визниот режим“ и ја повика комисијата да подготви конкретни предлози за понатаму.
Јас пак мислам дека таа Словенска заложба за побрзо либерализирање на визниот режим на балканските (екс-ју) земји го подржува и форсира, бидејќи така ко прво словенија ќе добие на политичка сила и подршка во незјините следни заложби од истите земји, а истовремено ќе и се зголеми пазарот и порфитите што ги прави словенија во истите тие земји.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Јас пак мислам дека таа Словенска заложба за побрзо либерализирање на визниот режим на балканските (екс-ју) земји го подржува и форсира, бидејќи така ко прво словенија ќе добие на политичка сила и подршка во незјините следни заложби од истите земји, а истовремено ќе и се зголеми пазарот и порфитите што ги прави словенија во истите тие земји.
Можна е само обострана корист,никако само на Словенска страна затоа што токму сега тоа е така,ако словенците кивнат ние изјавуваме дека инвестирале во Македонија и многу потешко нашите работници се пробиваат на Словенечкиот пазар кој носи огромни профити а не колку неколку машини за перење што секако ги купуваме од Словенија.
Доколку се укинат визите јас ви гарантирам дека невработеноста ќе се намали на разумни 15% со што Македонија ќе стане подготвена за сите асоцијации и ќе нема толку потреба од ЕУ.Размисли како би профитирала Словенија со укинување на визниот режим.?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Па да!
Ако ни се укинат визите кон ЕУ, тогаш може да се случи нешто од тоа кое го кажува АБЦ, но, секако, ќе замре оној меракот за вадење бугар - тапија.
Во тој случај, АБЦ, можеби и ќе почнам да те ценам како чесен Македонец ако се откажеш од бугар - тапијата!
Секако, и на европејците им е јасно дека голем дел од бугарските (па и романските) пасоши се издадени туку - така...

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
ABC mozes da mi dades nekoi informacii poveke za tie mornarski pasosi ... fala

Inace na snup dogi dog da go prasam kako ke izvadi normalen prosecen makedonec viza a ne e biznismen ? Uz pomoc magije i trikova li ?

MIslam da ne se lazeme ... momentalno rabotam so vadenje vizi za UK taka da procedurata mi e mnogu jasna , a patriotizam e ok ama slep patriotizam e za mene debilizam ete tolku

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Можна е само обострана корист,никако само на Словенска страна затоа што токму сега тоа е така,ако словенците кивнат ние изјавуваме дека инвестирале во Македонија и многу потешко нашите работници се пробиваат на Словенечкиот пазар кој носи огромни профити а не колку неколку машини за перење што секако ги купуваме од Словенија.
Доколку се укинат визите јас ви гарантирам дека невработеноста ќе се намали на разумни 15% со што Македонија ќе стане подготвена за сите асоцијации и ќе нема толку потреба од ЕУ.Размисли како би профитирала Словенија со укинување на визниот режим.?
Не настрана од тоа дека нема да има обострана корист, тука и лежи зајакот, словенците знаат дека најмногу ќе ќарат на долг временски период ако создадат обострана корист.Затоа и словенија успеа толку брзо да се развие, имаат како нација чувство за како да се развие држава, а намерно викам нација бидејќи покрај словенци во словенија има и еден куп босанци, на кои накнадно ќе им бидат остварени човековите права како на албанците кај анс, само тоа нема да се одрази ан економијат аи развојот на државата како кај нас.
Инаку поентата ми беше дека таа словенска иницијатива не сеоздава само зошто на словенците им паднало жал за нас, па да имаме само ние еднострана корист од таа нивна инцијатива.

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Bracata velat-dzabe ni kod babe.
No sevo ova e zaradi SR,mozda BH...i na opaskata MK.

Tokmu zato MK vlada treba da ohrabri zemanje BG pasosi,a mozi i mala subvencija.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Bracata velat-dzabe ni kod babe.
No sevo ova e zaradi SR,mozda BH...i na opaskata MK.

Tokmu zato MK vlada treba da ohrabri zemanje BG pasosi,a mozi i mala subvencija.
Ако сакаш да си ироничен... тогаш тоа го правиш на еден многу невкусен и неправилен начин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom