Заминување во странство

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 октомври 2011
Мислења
133
Поени од реакции
67
Здраво дечки...
Ее вака сеа... Јас по потекло сум македонец (од македонија нормално). Сум бил повеќе пати воТурција. уфф.. Незнам како да се изјаснам... Таму многу ми се допадна, а исто така таму запознав и стекнав многу пријатели. Несакам да звучам неубаво, но овде во Македонија нема многу многу за денешнава младина (работа воа ноа) па размислувам да заминам во Турција т.е. да се преселам таму доколку ми дадат турско државјанство нормално. Турскиот не го владеам баш најдобро но секако доколку испадне нешто од сето ова ќе тргнам на курс.:)Па шо беше работава сеа... Сакав да слушнам некој ваши мислења за тоа дали има нешто лошо ако заминам во муслиманска држава, а сум христијанин..... Очекувам барем малку помош од вас... Не бидете скржави, посоветувајте ме!
Во голема дилема сум...:confused::confused:

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Штета што уведоа синхронизација на турскиве серии на тв.. инаку перфект ке го знаеше турскиот...бтњ.. ако ти се оде оди пробај.. па ако не бива ништо секогаш има кај да се вратеш..

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Eve kratok odgovor ako imas dobar dogovor i moznost za rabota vo turcija iskoristi ja no ako mozes biznisot da go preneses vo makedonija toa e uste podobro.

Sega svetot e mal i krugot na prijateli mozes da go formiras kade sakas.

Makedonija se dodeka ne se integrira so drugite balkanski drzavi ke bide posledna destinacija za biznis no rabotite se menuvaat pa ke vidime.

Znaci odi vo turcija.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Оди, и во најдобриот дух на крстоносните војни сите покрсти ги...

SAMO STO KRSTONOSCITE POKRSTUVAA SO MEC!!!
interesen sovet mu dade na covekot :cuc:
--- надополнето: 4 март 2012 во 18:29 ---
Oti ? Veruvate deka Dame Gruev i kompanija Osmanliite gi izbrkale od tuka ?

E ne....prolifff gi fati i sami izbegaa....:pos:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Каде и да одите еден е Бог и во душата секогаш ќе бидете христијанин ,знаеме дека животот денес е тежок ,опстанокот уште потежок од тој аспект ништо не е погрешно доколку се бориме за подобро , значи доколку ви се пружи подобра иднина не размислувајте одете каде било ,па можеби еден ден токму вие ќе придонесете за ова наша државичка и би направиле со тоа преубаво дело за кое би биле наградени.Среќно!!!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
...дали има нешто лошо ако заминам во муслиманска држава, а сум христијанин.....
Очекувам барем малку помош од вас... Не бидете скржави, посоветувајте ме!
Во голема дилема сум...:confused::confused:
.

Драг Германе, ако барем навистина малку си Христијанин, тогаш засигурно знаеш што значат зборовите запишани во Светото Писмо: Господова е земјата и се’ она што ја исполнува.”
Се’ што има Турција, Азија, Европа, ... и се’ што има безкрајниот универзум, се’ е сопственост на твојот ОТЕЦ Небесен, а (и) ти (доколку вистински веруваш) Негов надприродно сакан наследник!

Одсрце ти посакувам - без разлика дали ќе одиш или ќе останиш - потполно да се разбудиш и отвориш за Евангелието на Мудроста БОЖЈА, кое што е поголемо од Македонија, Турција, Грција, ... поголемо од целата земја, поголемо од сиот безкраен универзум и се’ што го исполнува!

Биди благословен

Амин

.

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
Бегај кај било,јас се заебав дебело што се вратив ! :place:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А во странство е се супер.Денес на канал 5 гледав емисија за нашите амали во Австралија.И таму кукаат,и таму им се малку 30-40000 илјади евра годишна плата на еден човек.Кој кука и плука во Македонија каде ида отиде пак ќе кука дека му се малку пари и дека е тешко
И ТУКА ИМА ПАРИ АКО СИ ЈА ПУШТИШ НОГАТА КОЛКУ ШТО ТИ Е ДОЛГА ЧЕРГАТА

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Јас пак се смеев кога го прочитав ова во една друга тема.
H8R... Ja znaes sluckata za Erebicata i Mravkata ?
Procitaja:

Nekoja Erebica letala nad nekoja mravka i ja gledala kako svoj plen. Nabrzina so klunot za nogata ja fatila i odma posakala da ja izede.Togas mravkata glasno pocnala da se smee i veli:
"O erebice,vaka slatko,kako sto jas se smeam,ti ne mozes !"
So ovie zborovi erebicata se pronasla ozlojadena.Ne razmisluvajki,klunot go otvorila i grohoto zagrakala:
"I jas mozam da se smeam ne samo ti !"
No mravkata odma prilika iskoristila i niz otvorenata temnica izbegala. Taka erebicata so prazni race ostanala.
Taka i covek koj vo nevreme se smee,nema podobro da pomine.Vo solzi ke treba da se kae za smeenjeto poranesno.
--- надополнето: 4 март 2012 во 22:52 ---
Оди, и во најдобриот дух на крстоносните војни сите покрсти ги...
Турција: 634 луѓе преминале во ислам

Турското претседателство за верски работи објави дека 634 луѓе преминале во ислам во минатата година.
Во извештајот на оваа турска институција се наведува дека конвертите потекнуваат од различни религии, воглавно христијани, од кои 467 личности се од женски пол.
Околу 25 % од оние кои преминале во ислам во Турција се Германци, а исто така поголем дел од конвертите се и државјани на САД, Франција и Велика Британија.
Исламот е доминантна религија во Турција со околу 95 % кои се изјаснуваат како муслимани. Останатите религии се различни христијански деноминации, како римокатолици и протестанти.

G

galaxy

Гостин
H8R... Ja znaes sluckata za Erebicata i Mravkata ?
Procitaja:

Nekoja Erebica letala nad nekoja mravka i ja gledala kako svoj plen. Nabrzina so klunot za nogata ja fatila i odma posakala da ja izede.Togas mravkata glasno pocnala da se smee i veli:
"O erebice,vaka slatko,kako sto jas se smeam,ti ne mozes !"
So ovie zborovi erebicata se pronasla ozlojadena.Ne razmisluvajki,klunot go otvorila i grohoto zagrakala:
"I jas mozam da se smeam ne samo ti !"
No mravkata odma prilika iskoristila i niz otvorenata temnica izbegala. Taka erebicata so prazni race ostanala.
Taka i covek koj vo nevreme se smee,nema podobro da pomine.Vo solzi ke treba da se kae za smeenjeto poranesno.
--- надополнето: 4 март 2012 во 22:52 ---

Турција: 634 луѓе преминале во ислам

Турското претседателство за верски работи објави дека 634 луѓе преминале во ислам во минатата година.
Во извештајот на оваа турска институција се наведува дека конвертите потекнуваат од различни религии, воглавно христијани, од кои 467 личности се од женски пол.
Околу 25 % од оние кои преминале во ислам во Турција се Германци, а исто така поголем дел од конвертите се и државјани на САД, Франција и Велика Британија.
Исламот е доминантна религија во Турција со околу 95 % кои се изјаснуваат како муслимани. Останатите религии се различни христијански деноминации, како римокатолици и протестанти.
Не знам зошто не го сфати мојот коментар. Малку иронично, но поентата ми беше дека твоите зборови се остваруваат.
Ако речам дека сум се смеел, не значи дека навистина сум се смеел, можеби сум го сметал коментарот за глупост, не сум го земал за сериозен... Човек ќе помисли дека со читањето на тие вашите религиозни книги полни со метафора сте го зајакнале чувството за метафора.
Истиот дел со метафората важи и за твојот одговор на коментарот на Ставрогин.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
А во странство е се супер.Денес на канал 5 гледав емисија за нашите амали во Австралија.И таму кукаат,и таму им се малку 30-40000 илјади евра годишна плата на еден човек.Кој кука и плука во Македонија каде ида отиде пак ќе кука дека му се малку пари и дека е тешко
И ТУКА ИМА ПАРИ АКО СИ ЈА ПУШТИШ НОГАТА КОЛКУ ШТО ТИ Е ДОЛГА ЧЕРГАТА
Брат и јас имам роднини во австралија ,но не е така како што велиш.
Кај нив зашто кукаат(протестираат се имаат),а кај нас кукаат на фејсбук па ваква е ситуацијата.
Да те убедувам колку е розево во странство нема ама ако имаш шанса да живееш една година во земја како Австралија,Канада,Германија,Австрија, и посебно скандинавските земји кои се 10 лиги нас сите што ги наведов и дојдеш тука и ми кажеш дека не чини тогаш ќе седнам да те сослушам ,а вака бабини муабети и од мајка ми слушам не е се розево во странство ама кој не бил не знае.
Кога се враќав назад во Македонија ми се чинеше како во среден век да сме.:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom