Заминување во странство

Статус
Затворена за нови мислења.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Ехехеее бате бе јас колку што те сватив ке одиш у Шведска пари да напраиш и после ке се вратиш на патиштата да ни стаиш подни греачи? :tapp:
Хахах да ти еб*м буквалистата.Прост пример е тоа.И не се сеќавам тоа да сум го рекол.
На Македонија доволно и е да има патна инфраструктура ова веќе science fiction за нас е.
Ама да бидеме реални на многу места воопшто нема патна инфрастуктура ,а таму каде што има е полна со дупки можеби со исклучок на Скопје каде што се гради нон-стоп на сметка на цела Македонија.

Верувај ми нема никој што сака да живее во странство ,но тоа е кога тука нема надеж.
Поентата ми е Македонија и македонците мора да ја воочат колку е сериозна ситуацијата да ги увидиме грешките за да можеме да одиме напред.
Да живееш во заблуда дека се е во ред кога е баш спротивното е смешно и детски.

Еве и едно прашање кој било што заминал во странство направи анкета и прашај ги заминале затоа што сакале или затоа што морале?
Па кажи ми какви резултати доби.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

ve molam prestanete so toa religija, gospod, da go imase nema da odi vo turcija za podobar zivot

.

Турција - како и се’ во бескрајниот универзум - Му припаѓа на нашиот Отец Небесен, а ние Му припаѓаме на Христа!

Во Него БОГ ни Ја покажа Вистината, Совршено Чиста!

п.с. Не заборавете дека и турците - како и сите други нации, вери, конфесии, филозофии, ... кои не И’ веруваат и не Ја практицираат Совршената Вистина - ја имаат територија на која денес живеат насилно освоено!
.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
si go videl otec nebesen , si go videl hristos, vistinata e vo parite koj ima ke zivee koj nema ke umre, nema da plati za lekuvanje ke umre kaj e tuka bog?????????

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Здраво дечки...
Ее вака сеа... Јас по потекло сум македонец (од македонија нормално). Сум бил повеќе пати воТурција. уфф.. Незнам како да се изјаснам... Таму многу ми се допадна, а исто така таму запознав и стекнав многу пријатели. Несакам да звучам неубаво, но овде во Македонија нема многу многу за денешнава младина (работа воа ноа) па размислувам да заминам во Турција т.е. да се преселам таму доколку ми дадат турско државјанство нормално. Турскиот не го владеам баш најдобро но секако доколку испадне нешто од сето ова ќе тргнам на курс.:)Па шо беше работава сеа... Сакав да слушнам некој ваши мислења за тоа дали има нешто лошо ако заминам во муслиманска држава, а сум христијанин..... Очекувам барем малку помош од вас... Не бидете скржави, посоветувајте ме!
Во голема дилема сум...:confused::confused:
Турција е секуларна држава.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Јас сакав после средно да идам за Британија али ништо од тоа, пишман аџијата со кој требаше да идеме заедно му текна тек 2000 да заминеме заедно, јас имав појак мотив не можев да ја оставам баба ми која ме исчувала од бебе, сега другаров живее у Единбург Шкотска и супер му е али касно му текна да се реши, јас тогаш имав покај мотив и не можев да заминам и да ја оставам баба ми која ме исчува и која највеќе ја сакам (за луѓето кои ги сакам не велам дека се мртви бидејќи сите сме потенцијално мртви како смртни суштества, него велам премина на Подобриот Свет, иако не знам како е тоа можно наједноставно затоа што сакам пак да ги видам моите блиски од кои смртта не раздели, би сакал да има продолжување на веќе стекнатиот идентитет во друга димензија-Оној Подобар свет)
А памтам бев четврто оделемние основно тогаш татко ми ме праша да ли сакам трајно да се иселиме за нов Зеланд (додуше он да сакал ќе ме земел без да ме праша, пошто добро се живееше тогаш во Југославија). Во тоа бреме немаше интернет но имав Велики Атлас Света и кога видов од јужната хемисфера кај е Нов Зеланд ме фати носталгија од дома а не пак да заминам. Така останав патриот на дело.

M

Muranyi

Гостин
Темава не знам каква врска има со подфорумов.Ок,можеби има во случај да сакаш да одиш во Саудиска Арабија.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Темава не знам каква врска има со подфорумов.Ок,можеби има во случај да сакаш да одиш во Саудиска Арабија.
Јас сум креативен и има врска со темава, не у Сауду Арабиа пошо не поднесувам жешко време, јас би за Финска или Гренланд или Шпицбергови острови.

В

влијателен

Гостин
vo makedonija ziveat 45% muslimani
Без разлика колку проценти живеат, тоа не ја прави државата исламска како што кажал тој на кој е даден одговорот:
Turcija mozebi ne e drzava so serijatski zakon ama Islamska drzava e i toa kako a InsAllah ke bide drzava i po serijat. Da ne preteruvam ako kazam deka Turcija e edna od NAJ ISLAMSKITE drzavi momentalno.
Тоа што во Турција сите се Муслимани не ја прави државата Исламска се додека по уредувањето е секуларна и судскиот систем е граѓански, а не шеријатски, односно фик.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
темава нема никаква содржина ... уште помалце некакви коментари ... клуч

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom