Закон за градење

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Лет , сите геодетски канцеларии кои се лиценцирани за катастарски работи се должни да наплакаат според ценовник кој е донесен од владат на РМ , според тоа законски не може да има разлика во цените на геодетските елаборати во цела Македонија.Казната за непридржување на тој закон се движи од 3000- 8000 евра , па ко воли нек изволи !
Ха ! Столе има да части за оваа реклама , му нема спас , ке види он ;)!
јас пред 3 месеци вадев нумератор геодетски и цените се движеа од 3000 до 5000 денари

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Конкуренција и затишје во процесот на легализација ! Затоа се такви цените инаку по ценовник се околу 5000 ! Ај здравје за година - две , катастарот ке го работи тоа па ке видиме какви ке бидат цените кај нив ! Во секој случај треба да се пониски бидејки они не се ддв обврзници !

Член од
12 март 2009
Мислења
20.638
Поени од реакции
16.847
Само КОНКУРЕНЦИЈАТА, 3000 непродадени станови, ќе го направи своето... еве сега Адора нуди нови стаанови под кирија, можеш да живееш некое време и ако ти се допадне да го купиш, а не ко до сега се купуваше мачка во вреќа

Член од
9 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
1
Здраво на сите,незнам дали е овде место за ова прашање би сакал да прашам ако некој знае нешто околу тоа...Значи бев да прашам во општина кисела вода за извод од план за еден плац што сакав да го купам и нели нормално прво да проверам што купувам, инаку плацот е во пинтија горе во последните куќи негде, сакам да изградам куќа и ми рекоа дека неможе да се добие никако дозвола за градба таму а дека до декември давале дозволи не било проблем и сега веќе е стопирано незнаат до кога ке биде така
Значи у кратки црти кажано - не го купувај плацот, а баш се прашувам како може да давале дозволи кога тоа све се дивоградби штосега се легализираа и дали тоа значи дека треба да си барам некаде на друго место пошто во пинтија нагоре нема надеж за дозвола за градба која сакам да си ја платам регуларно све што треба.
Благодарам однапред на совет.

Kajgana Shop

На врв Bottom