Законот на Телема

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.471
Поени од реакции
10.383
Вие! кога ќе ми го ебете путето мамино?(Је моја волја).Затоа сторнирајте на терминалот и чисти сметки дугачка љубов.
Автоматски споено мислење:

Ако сакате сметки за све ќе ви дадам(фискални).Вие сте Говно од ред со човеци на земјата(што смрдат)

Нема потреба да се чепкаме,само не беше принципот исти кога јас си ја ставив главата во торба.(За ваше поклание?)А добив клоца.
И педерските говнари ги прибрав во свој дом оти се браќа нели?Ја ли нивното куче сереше по храмот?Пиев Пиев?Ако е тоа некое обвинување,веднага да престанете со алкохол.

Ми тупнавте некоја 40 годишна хероинашка,ја да ја пазам бе!

За што бе? толку ли не ме сакавте како брат.сите ваши говнарии ги истрпев,сите смрдливи фратери и сорори ги истрпев

Све е простено од мене,ја не сум злопамтило,Само вашиот ред за кур не го бива.(има и добри човеци секако)
Ауууу...ти си некој разочаран телемит кој немa слбодна воља????

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
Да и кога братот Борис се предозира со хорс ти кажа дека подобро ќе изигра во нареден живот.
Ти беше во Бугарија тој период,а јас Скелетор и рандом деца му ја прославивме смртта(според писание)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Ауууу...ти си некој разочаран телемит кој немa слбодна воља????
Во „Книгата на Законот“ никаде не се зборува за „слободна волја“. Постојано тоа го повторувам и постојано од нет бидејќи читате нешта и од било кој, ви е поврзано Телема што значи Волја со „слободна волја“

Од Законот на Телема доаѓаат 4 зраци а тоа се:
  1. Liberty - Слобода
  2. Love - Љубов
  3. Life - Живот
  4. Light - Светлина
Можеби затоа Телема ви е поврзано со слободна волја. :)

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
Пазите кој примате,дебелиот го поштувам оти е добар човек,а и ти си.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.471
Поени од реакции
10.383
Во „Книгата на Законот“ никаде не се зборува за „слободна волја“. Постојано тоа го повторувам и постојано од нет бидејќи читате нешта и од било кој, ви е поврзано Телема што значи Волја со „слободна волја“

Од Законот на Телема доаѓаат 4 зраци а тоа се:
  1. Liberty - Слобода
  2. Love - Љубов
  3. Life - Живот
  4. Light - Светлина
Можеби затоа Телема ви е поврзано со слободна волја. :)
Знам Хепта и знаев дека ке ми замериш на тоа, но ти ме предухитри пред да имам време да исправам...отидов во играчница, да видам известување, си реков чекај после да исправам...а ти па си брз:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Знам Хепта и знаев дека ке ми замериш на тоа, но ти ме предухитри пред да имам време да исправам...отидов во играчница, да видам известување, си реков чекај после да исправам...а ти па си брз:)
Знам дека ќе се поправи, ама па вакви „грешки“ се добра причина да се напише нешто +... да не се заборави, не за друго :)

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
Последно уредено од модератор:

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
@Хептаграм XI Пред некое време цитираше класа „А",не сум во тек(на светите книги мислев).
Ако ги имате во принт би сакал да имам една копија и од каде може да ја набавам?
(Не тија на Марко,Шарко и Скелетор)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Не знам дали се издадени во Македонија, немам пристап до такви информации или дали се спрема... она што го цитирав се мои три неофицијални преводи на кои секако им треба лектура, проверка и мислам дека во иднина ќе претрпат измени, со нормално подобро доловување на смислата... сепак оригиналот е потребен при сета оваа работа со светите книги на Телема.

Преводите се овие:
  1. Liber Tzaddi или Liber XC
  2. Liber Cheth или Liber CLXVI
  3. Liber Porta Lucis или Liber X
Инаку во оригинална форма ги има на овие линкови кај мене со малку повеќе инфо од технички аспект:
  1. Holy Books of Thelema Vol.I
  2. ---------- || -------------- Vol. II
  3. ---------- || -------------- Vol. III

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
@alf Ти ќе сонуваш за ѕвездени колачиња,не знаеш ритуал што е?
Не знаеш миса што,а уште помалце што е иницијација.

[без навреди!]

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Еве што најдов за твоите ѕвездени колачиња рецепт :giggle:
И јас ги најдов овие за ритуал..торта на светлината биле.
The Cake of Light is the eucharistic host found within Thelema, the religion founded by British author and occultist Aleister Crowley in 1904 and some neo-Gnostic religions. A common "cake of light" contains kamut flour, honey, a few drops of Abramelin oil, olive oil, beeswing, ash, and sometimes particular bodily fluids such as semen, menstrual blood, vaginal fluids, or a mix therein (blood is frowned upon by most Gnostics), and is usually cooked in the shape of a small, flat wafer. It appears by name in two important Thelemic rituals: the Gnostic Mass and the Mass of the Phoenix.

Извор
Вкусни се?
:P

@alf Ти ќе сонуваш за ѕвездени колачиња,не знаеш ритуал што е?
Не знаеш миса што,а уште помалце што е иницијација.

[без навреди!]
Тебе никој ништо не те праша.

Kajgana Shop

На врв Bottom