Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Доста ти беше за денеска, пак ќе одиш? ц, ц, ц!:pos:
Не можам, обожавам христијански гробишта, не знам зошто - врзано било со Аиваз велат... што јас пак знам...
Чекам нов линк од Курир или Сител сега да ми кажат што сум и каков сум...
Ама тоа утре-други ден, одмараат новинарите македонски, недела е :D

P.S. Ајде бре, да видиме за кај сте, повелете анкета.

M

Muranyi

Гостин
Дали Редот се залага за промена и воведување на ново општествено уредување,попознато како Нов светски поредок со воведување на заедничка религија за целото човештво,која ќе доведе до "духовна благосостојба на човештвото како во времето на Атлантида"?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Дали Редот се залага за промена и воведување на ново општествено уредување,попознато како Нов светски поредок со воведување на заедничка религија за целото човештво,која ќе доведе до "духовна благосостојба на човештвото како во времето на Атлантида"?
Кој Ред? ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
@Хептаграм XI можеш ли да одговориш на овие две прашања?
Ме интересира дали О.Т.О. Македонијиа е признаен во рамките на единствениот О.Т.О. ред ?

И кој е највисокиот степен што го има некој телемит во Македонија?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Знаеш дека на О.Т.О. мислам,иако свесно одам офтопик.
Велат,многу редови работеле на оваа цел,дали вашиот е рака под рака со нив?
Ама јас прашав бидејќи има и A.'.A.'. и О.Т.О. :)
О.Т.О. е првиот од старо-еоснките Редови.
Постои и A.'.A.'. од каде што дојде Законот кој што го прифати О.Т.О. и го шири на Земјата...

О.Т.О. може да се каже дека работи на макрокосмичко ниво, го менува човекот, неговото разбирање, сфаќање и дејствување на Земјата ... ако тоа роди со нова „религија“ каде што нема да има убивање во името на некаков си бог, ако Редот со своите дејства донесе поголема толеранција врз основа на тоа што сме сите едно - ЧОВЕК - нека биде така. Нели рековме Човештвото пред се - ако нема луѓе, ќе нема ништо.
A.'.A.'. e сосема друга сказна...

П.С. Мислам дека „заедничката религија“ не би требало да ги избрка постоечките (не ни треба, ако мене ме прашувате)... со зголемување на знаењето, ќе се зголеми и разбирањето на Светот и ќе дојде до нова мудрост. ;)
А не знам како било на Атлантида освен што сум читал разни дела во врска со тоа :D Сигурно им било јако :D

--- надополнето: 30 април 2013 во 14:47 ---
@Хептаграм XI можеш ли да одговориш на овие две прашања?
Ме интересира дали О.Т.О. Македонијиа е признаен во рамките на единствениот О.Т.О. ред ?
И кој е највисокиот степен што го има некој телемит во Македонија?
О.Т.О. Македонија Е признаен и единствен О.Т.О. ентитет во Македонија , кој што оваа година доби и Оаза која е запишана во главната книга на О.Т.О. како легитимен субјект на Редот.
Не може да основаш КАМП ако немаш повелба за тоа од Хименеаус Бета и ако тоа не е разгледано од страна на Советот :)

Имаме и весник, читни го - Самек се викa ;)

Највисокиот степен јас што го знам е во Трета Тријада, во Македонија :) Одамна имаме македонци во Редот....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
О.Т.О. Македонија Е признаен и единствен О.Т.О. ентитет во Македонија , кој што оваа година доби и Оаза која е запишана во главната книга на О.Т.О. како легитимен субјект на Редот.

Највисокиот степен јас што го знам е во Трета Тријада, во Македонија :) Одамна имаме македонци во Редот....

Како сте регистрирани? Здружение на граѓани, невладина организација, хуманитарна организација....?

Постои ли некој во МК што е витез на Истоткот и Западот?

Дали твоите одговори може да ги сметам како официјални на О.Т.О редот и дека истиве би ги добил од секој О.ТО. член?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Има некои јавни личности во Македонија кои се членови на редот?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Како сте регистрирани? Здружение на граѓани, невалдина организација, хуманитарна организација....?

Постои ли некој во МК што е витез на Истоткот и Западот?

Дали твоите одговори може да ги сметам како фоицијални на О.Т.О редот и дека истиве би ги добил од секој О.ТО. член?
Ако сме како невладина организација или здружение на граѓани - нема да може да вршиме иницијации... Законот во Р.М. е проклето глупо направен :)
Се за следење на поединецот... ;)

Витез на Истокот и Западот е каде? Реков кој степен ЈАС го знам што сметам дека е најмногу во Р.М. како член на О.Т.О. ... :)
Ако не го знаеш редот на степените, погледни на официјалната страница...
За технички работи - би требало истите да ги добиеш информации, некој може да ти каже нешто друго за највисокиот степен или пак да има друго мислење во однос на работи кои се согледуваат различно од членовите заради праксите...

Во глобала не би требало да има кој знае какви разлики... но ако прашуваш за праксите, философијата - некој може подобро да објасни од мене или јас од него... зависи кој си погодил :)
--- надополнето: 30 април 2013 во 14:58 ---
Има некои јавни личности во Македонија кои се членови на редот?
Дефинирај „јавни личности“.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако сме како невладина организација или здружение на граѓани - нема да може да вршиме иницијации... Законот во Р.М. е проклето глупо направен :)
Се за следење на поединецот... ;)

Витез на Истокот и Западот е каде? Реков кој степен ЈАС го знам што сметам дека е најмногу во Р.М. како член на О.Т.О. ... :)
Ако не го знаеш редот на степените, погледни на официјалната страница...
За технички работи - би требало истите да ги добиеш информации, некој може да ти каже нешто друго за највисокиот степен или пак да има друго мислење во однос на работи кои се согледуваат различно од членовите заради праксите...

Во глобала не би требало да има кој знае какви разлики... но ако прашуваш за праксите, философијата - некој може подобро да објасни од мене или јас од него... зависи кој си погодил :)
--- надополнето: 30 април 2013 во 14:58 ---

Дефинирај „јавни личности“.

Значи како сте регистрирани :) Или да прочитам меѓу редови дека нема официјална регистрација на редот О.Т.О во МК?

Зашто не би можело да врши иницијации здружение на граѓни? Сосема регуларно би можело.
Ок, за витезот такво инфо добив со образложение дека е надвор од тријадите, кои ги споменуваш. Не знаев дали е тоа повисоко, пониско, или н аисто рамниште. И сеуште не знам:P Како се третира тој степен од самит еото членови?

За технички и зборувам, исклучиво за редот како структура. Самото учење, јасно е дека не секој знае да го претстави на еднаков начин.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
О.Т.О. не е регистриран како здружение во Македонија, ако тоа ме прашуваш... Јас те разбрав дали сме официјални преставници на О.Т.О. како Ред во светот...
И ако се регистрира некогаш - ќе се регистрира и E.G.C. и О.Т.О. и Телема.. три во едно одеднаш...
Многу за објаснување што како - не те засега секако тоа ...

Витез е врска помеѓу Човек на Земјата и Љубовници ... помеѓу првиот и вториот Степен (внатрешните степени не знам како да ги кажам на македонски)...
Во О.Т.О. постојат три вистински степени (Grades) тоа внатре во секој е ... за полесно совладување и дејство на иницијацијата... да биде сигурен аспирантот до каде може да оди во Редот :)
Секој добиен степен е печат на успехот од претходните, така се гледа :)
А ако прашуваш за што е тој степен... е мало морген за таков одговор :D

П.С. Windfucker мислам дека нема политичари... нашите се демо-христијани не се како српските, по оргии и гробишта :P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
О.Т.О. не е регистриран како здружение во Македонија, ако тоа ме прашуваш... Јас те разбрав дали сме официјални преставници на О.Т.О. како Ред во светот...
И ако се регистрира некогаш - ќе се регистрира и E.G.C. и О.Т.О. и Телема.. три во едно одеднаш...
Многу за објаснување што како - не те засега секако тоа ...

Витез е врска помеѓу Човек на Земјата и Љубовници ... помеѓу првиот и вториот Степен (внатрешните степени не знам како да ги кажам на македонски)...
Во О.Т.О. постојат три вистински степени (Grades) тоа внатре во секој е ... за полесно совладување и дејство на иницијацијата... да биде сигурен аспирантот до каде може да оди во Редот :)
Секој добиен степен е печат на успехот од претходните, така се гледа :)
А ако прашуваш за што е тој степен... е мало морген за таков одговор :D

П.С. Windfucker мислам дека нема политичари... нашите се демо-христијани не се како српските, по оргии и гробишта :P
Ценовникот што е истакнат на официјалниот сајт е всушност продавање на услугата иницијација на заинтересирани членови? Така би можел да биде протолкуван нели.

Значи намената на тие пари, и подоцна чланарината се дава на рака кеш, или поминува низ официјални сметки? НЕ видов такво нешто на сајтот.

Дали О.Т.О редот се довел во ситуација да некогаш достави тужба до соодветните органи у државата, за некаква си навреда на истиот ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.254
Поени од реакции
12.265
Ценовникот што е истакнат на официјалниот сајт е всушност продавање на услугата иницијација на заинтересирани членови? Така би можел да биде протолкуван нели.

Значи намената на тие пари, и подоцна чланарината се дава на рака кеш, или поминува низ официјални сметки? НЕ видов такво нешто на сајтот.

Дали О.Т.О редот се довел во ситуација да некогаш достави тужба до соодветните органи у државата, за некаква си навреда на истиот ?
Да... за последното. :) Во Македонија нема потреба сеуште од тоа, но доаѓаат такви времиња, ќе биде по се изгледа и тоа :)
Оди преку сметка чланарината... Нема такво нешто на сајтот нормално - што има ти да знаеш за сметката - да донираш сакаш финансиски за Редот?
Иницијацијата не е услуга... чланарината се користи за издавање книги, за материјали, за семинари и слично :)
Од членот за членот...

П.С. Јас никогаш не би го регистрирал О.Т.О. во Македонија ниту како религиозна организација ниту како граѓанска организација - ако мене ме прашуваш :)
Ако постоиме да постоиме тајно :D

P.P.S. Купи некоја книга издадена на македонски од Кроули - ќе видиш дека се е регуларно во врска со парите и слично во врска со државата :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да... за последното. :) Во Македонија нема потреба сеуште од тоа, но доаѓаат такви времиња, ќе биде по се изгледа и тоа :)
Оди преку сметка чланарината... Нема такво нешто на сајтот нормално - што има ти да знаеш за сметката - да донираш сакаш финансиски за Редот?
Иницијацијата не е услуга... чланарината се користи за издавање книги, за материјали, за семинари и слично :)
Од членот за членот...

П.С. Јас никогаш не би го регистрирал О.Т.О. во Македонија ниту како религиозна организација ниту како граѓанска организација - ако мене ме прашуваш :)
Ако постоиме да постоиме тајно :D

P.P.S. Купи некоја книга издадена на македонски од Кроули - ќе видиш дека се е регуларно во врска со парите и слично во врска со државата :)
Ако сакам да добијам некоја услуга, па макар и интелектуална, нормално е да го знам начинот на плаќање, за да знам после кај да се обратам во случај на проблем или тужба за непочитување на договорот за услугата.
Значи и чланарина да е за други работи, а не за услугата, треба да знам повторно з аначинот на плаќање нели?

Од тој аспект, не гледав ништо страшно да биде опишан начинот на плаќање, не мора сметката нели, иако тоа не е тајна информација.

За тоа од пост скриптумот, зашто не би го регистрирал како религиозна организација ослободена од еден куп даноци и слично:P, или пак како граѓанско здружение? Што тоа би ви пречело во работата?

За пост пост скриптумот, нормално ако купам книга од Кроули дека нема да има проблем со државата, оти неа ја продава некој регистриран правен субјект :P
Јас прашувам за чланарината;)

Kajgana Shop

На врв Bottom