Закачено 16 крако сонце во Солун

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дечково не да има р'бет,богами да носиш толкави муда не е мала работа.Брао!

B

Black Guard

Гостин
Единствен Македонец кој не пошол во Солун на шопинг.(y)
А можеби и растурал дрога-според обвинение.(како опција)

Во секој случај што ќе направи В.На Р.М како патриоти да помогнат лицето да биде ослободено,ако е мак Државјанин.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.410
Поени од реакции
16.662

Во секој случај што ќе направи В.На Р.М како патриоти да помогнат лицето да биде ослободено,ако е мак Државјанин.
Најверојатно лицето е грчки државјанин.
Но доколку е македонски, со цел да не се расипат добро соседските односи ќе излезат со образложение дека не се мешаат во внатрешните работи на други држави и сите треба да одговараат доколку ги прекршат законите.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Види види :unsure:, барем македонија да напишеле, вака џабе.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Realen. - да не се освести а? Ти текна дека си Македонец конечно, само така ќе бидеш поврзан со Аце Големиот. Нашари некој графит во Атина, да видат и банкротираните што ги чека кога Македонците ќе се освестат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Аха да таа комуњарската. Ти бе опседнат си со геј и лезбо па шо го тупиш тоа во секој пост? :tapp: Сеедно, како сака нека се нарекува, едино по тоа се индетификуваш дека си патриотче, по сликчето што ќе го залепиш дали на форум дали на фб.
И не ми одговори, што има интересно во 2013та? :icon_lol:
Парастос - 1 година од крајот на светот?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019

Лицето е државјанин на Јунанистан , така да В.На Р.М. нема што тука да прави а и па кој фактор е таа у животу , па нешто да прави ?
Нека успее да направи нормален парастос на жртвите од 2001 , доста е.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.527
Поени од реакции
22.180
Стилјан Самарџиев: Доста беше со песни и ора, ни треба акција
28
авг 2012
09:00

Индивидуалната акција на Самарџиев од Крушоради со поставувањето на знамето од Кутлеш на полициската станица во Солун предизвика бура од реакции на „јуначкиот потег на новиот гемиџија“, но предизвика и можни сериозни проблеми во натамошното политичко дејствување на македонската партија „Виножито“.

„Да се биде македонски патриот во срцето на антимакедонизмот, Грција – тоа е храброст и непокор! Сите Македонци се гордеат со тебе! Новите гемиџии се јавија! Среде Солун блесна македонското 16-крако знаме. Храбриот лав Стилјан на Јунистан им покажа кој е Македонец и што е Македонец!“

Ова се реакциите што деновиве ги преплавија социјалните мрежи на темата Стилјан Самарџиев и закачувањето на знамето од Кутлеш на полициската станица во Солун. Стилјан, барем на Фејсбук и Твитер стана новиот македонски херој.

Сепак, кој е Стилјан Самарџиев?

Гемиџијата на 21 век, како што го нарекоа фејсбуковци, е роден во селото Крушоради пред 25 години. Работи како работник во една фабрика за компјутери и, како што вели, ич не му е гајле ако поради оваа своја постапка ја изгуби и работата.

Во разговорот за МКД.МК Стилјан вели дека веднаш по закачувањето на знамето 13 полицајци ги нападнале и го привеле. Знамето стоело само неколку минути, па затоа тој нема никаква фотографија. Но Стилјан е уверен дека на суд ќе се појави и таква фотографија.

„Не ме тепаа многу. Тоа не беше страшно. Страшното беше кога почнаа психички да ме малтретираат и да ми велат ‘копиле фиромско’. Ми рекоа дека со години ќе ме држат тука и дека и мојата фамилија ќе има проблеми со ова.“

Самарџиев е свесен дека го чека сериозен судски процес, на кој ќе биде осомничен за нарушување на јавниот ред и мир и омаловажување на официјалното знаме. Но за него тоа не е никаков проблем. Тој е уверен дека така треба да се дејствува и никако поинаку.

„Доста се радуваме само со песни и ора. Станавме среќни само со тоа што сега ни дозволуваат и да ги пееме нашите песни. Време е народот да се разбуди.“

Тој не крие дека не е задоволен од активностите на македонската партија во Грција „Виножито“. Но и во „Виножито“ не кријат дека не се задоволни од ваквите негови постапки и дека тој веќе одамна не е нивен член, дека неговите постапки не се нивен избор.

„Со еден збор ќе ти кажам каде е проблемот со Виножито – тие се ултралевичари, јас сум ултрадесничар, националсоцијалист“, вели Самарџиев.

За Стилјан нема никакви дилеми околу тоа дали и како тој ќе продолжи да ги искажува своите ставови во однос на положбата на Македонците во Грција.

„Веќе 15 години сум активен во ова. Вчера ме известија дека во Лерин веќе ме барале 20 луѓе од Златна зора. Не им се плашам. И јас имам заштита. Имам браќа и тука и во вардарскиот дел на Македонија.“

На прашањето дали имаат некаква организација, некакво здружение, Стилјан вели дека немаат, дека за него е главно дружењето со браќата што веруваат во националсоцијализмот.

Тој веќе поминал 18 дена во притвор и сега ја очекува судската разврска на случајот. Обидот да го претстават како наркодилер очигледно не помина во јавноста ни во Грција.

„Јас воопшто не им се плашам. Секаде зборувам јавно и гласно. Грчката полиција го знае тоа и се плаши од мене. Голема пропаганда правам. И нема да престанам. За македонските работи секогаш и секаде“, изјави Самарџиев.

Реакциите на Фејсбук не престануваат. Околината на постирањето на тие реакции е изразито ултранационалистички обоена.

http://www.mkd.mk/54550/makedonija/stiljan-samardziev-dosta-so-pesni-i-ora/

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Јас сум му брат на Стилјан,од Вардарскиот Дел на Македонија.

M

.:makedonec:.

Гостин
СМК: Стилјан го закачил 16 кракото знаме на полициската станица во Солун и завршил во притвор

25 авг 2012 11:17

Стилјан Самарџиев, Македонец од селото Крушоради во Грција поминал 18 дена притворен од грчката полиција поради поставување на семакедонското знаме со шеснаесетзрачното златно-жолто сонце на црвена основа врз централното седиште на полицијата во Солун.

Ова го соопштува Светскиот македонски конгрес од каде велат дека Стилјан од 1 до 11 август бил задржан во притвор во полициската станица во Лерин. „Тој на 1 август во раните утрински часови го поставил семакедонското знаме врз централното седиште на полицијата во Солун. Подоцна Стилјан поставил коментари на неговиот профил на социјалната мрежа фејсбук дека на 16 август повторно ќе излезе со семакедонското знаме на сегрчката антимакедонска иселеничка средба во Солун која се одржувала во знак на 100 годишнината од „обединувањето“ (читај: окупацијата) на Македонија со (читај: од) Грција во Балканските војни 1912-1913 година. Поради ова повторно е задржан во притвор на приватна локација од грчката тајна полиција од 16 до 24 август“.
Според СМК, грчката полиција и некои медиуми објавија дека Самарџиев всушност бил приведен поради поседување и растурање на дрога. „Стилјан Самарџиев никогаш не консумирал, ниту се занимавал со поседување и растурање на дрога. Овие лаги се евтина антипропаганда на грчката полиција за затскривање на вистинската причина за неговото притворање. Најверојатно, полицијата после притворот ќе поднесе и кривична пријава, а се очекува и судска разврска на делото. Дотогаш, Стилјан Самарџиев е жив и здрав и е на слобода“, соопшти СМК. http://www.mkd.mk/54002/makedonija/smk-stiljan-samardziev-zname-solun-policija-pritvoren/ МИСЛЕЊА ????
ЦАР !!! ... тоа е тоа ,...така се брани Македонија(y)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Нешто демек слично...

Dj David Morales

11 hours ago
Re: Bitola Macedonia.....It's a real shame how people get all worked up about politics or a history that they were never even a part of. Don't diss me just bc I wrote about something special and amazing and where it happened. I called it as what it's called today. As far as the politics SHAME on u all to have expressed ur views and ur stupid rhetoric when it was all about a special event that I wa
s invited to perform at and to make people have a good time. Don't involve me in ur politics. It's negative people that hold this world back from progressing and being a better place. Hate ur neighbor, kill ur neighbor. Great philosophy. My compliments to those that have a narrow minded mentality. I have love for all nations and religions. Music has no boundaries. Peace.

Kajgana Shop

На врв Bottom