Загатки

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Нема логика три месеци после војната да пишувало " за големите заслуги во првата светска војна ", Терминот "прва светска војна" е измислен подоцна.

Ја да сум синот, тоа би му го кажал на дедо. :)

Ваљда не е ова фората али ми падна во очи прво... :)
E, тоа е фората :) Пред Втората светска војна не постоел термин Прва светска војна. Тоа било Големата Војна. :smir:

Член од
1 април 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
:D
--- надополнето: 1 април 2012 во 19:20 ---
aj edna lesna:
Baba elena odnela na pazar kosnica so jajca
Samo eden kupuvac kupil polovina od jajcata.Taa vo kosnicta nemala skrseno jajce.
Vednas potoa proverila deka ostonale 60 jajca
Prasanjeto e kolku jajca odnela baba elena na pazar?
--- надополнето: 1 април 2012 во 19:23 ---
Imate 12 dusi na koj treba da podelete 12 leba.Sekoj maz jade po 2 leba,sekoja zena po 1/2 leb i sekoe dete jade po 1/4 leb.Kolku se mazi kolku zeni i kolku deca?
--- надополнето: 1 април 2012 во 19:33 ---
ke se kacat eden na drug
--- надополнето: 1 април 2012 во 21:30 ---
Abe taa so portreto e toj samio oti nema braka i sestri a vika ''sin na mojot tatko'' :D
--- надополнето: 1 април 2012 во 21:48 ---
dodeka ne go izedat mos ...samo mi tekanaa..:confused:
--- надополнето: 1 април 2012 во 23:39 ---

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
Ме мрзи да проверувам дали ја имало. Ако да, тогаш извинете:

-What is greater than God,
Worse than the Devil,
The poor have it,
The rich need it,
And if you eat it, you'll die?

Транслејшн

-Што е подобро од Бог,
Полошо од Ѓаволот,
Сиромашните го имаат,
На богатите им треба,
А ако го јадеш, ќе умреш?
(ама на англиски по одговара)

Член од
7 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
26
Ме мрзи да проверувам дали ја имало. Ако да, тогаш извинете:

-What is greater than God,
Worse than the Devil,
The poor have it,
The rich need it,
And if you eat it, you'll die?

Транслејшн

-Што е подобро од Бог,
Полошо од Ѓаволот,
Сиромашните го имаат,
На богатите им треба,
А ако го јадеш, ќе умреш?
(ама на англиски по одговара)
Ништо.

Член од
21 мај 2012
Мислења
110
Поени од реакции
92
1. Во соба 4 другари играле покер на троножни столчиња. Во еден момент снемало струја и кога дошло струја едниот од нив бил мртов. Кога дошла полицијата и ги испрашала 3та другари што правеле кога снемало струја, едниот рекол дека тргнал да го запали светлото, другиот рекол дека делел карти а третиот рекол дека ставал нешто на столчето за да не се клати. Полицијата веднаш знаела кој бил убиецот....?

2. Во келија во затвор каде што немало никаков отвор, освен едно мало дупче од 5мм, а убиен е човек со куршум од 7мм. Како е тоа можно?

Член од
16 мај 2010
Мислења
115
Поени од реакции
6
1. Во соба 4 другари играле покер на троножни столчиња. Во еден момент снемало струја и кога дошло струја едниот од нив бил мртов. Кога дошла полицијата и ги испрашала 3та другари што правеле кога снемало струја, едниот рекол дека тргнал да го запали светлото, другиот рекол дека делел карти а третиот рекол дека ставал нешто на столчето за да не се клати. Полицијата веднаш знаела кој бил убиецот....?

2. Во келија во затвор каде што немало никаков отвор, освен едно мало дупче од 5мм, а убиен е човек со куршум од 7мм. Како е тоа можно?
1. Третиот, триножно столче не се клати.
2. Самоубиство?

D

draft

Гостин
Ае една загатка. Ја немало оваа до сега.

Некој вреден селанец секој ден работел на нива. Но иако макотрпно работел за да го добие, плодот на работата секогаш го давал на други луѓе. Зошто?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
1. Некој влегол и го убил (јесда нема шанси, премногу е дебилно и нелогично)
2. Го убиле надвор од келијата па го ставиле внатре (не би требало и ова да е али мора да се проба :D)

П.с: Претпоставувам дека тоа со дупчето е замка за погрешно да те наведе да мислиш :)

Ај сеа кажи одговорот да видам колку сум фејлнал :icon_mrgr:
--- надополнето: 18 декември 2012 во 02:28 ---
А
Некој вреден селанец секој ден работел на нива. Но иако макотрпно работел за да го добие, плодот на работата секогаш го давал на други луѓе. Зошто?
Тие други луѓе се неговата фамилија т.е. плодот го споделува со нив за да ја издржи фамилијата, жена, деца...?

D

draft

Гостин
Тие други луѓе се неговата фамилија т.е. плодот го споделува со нив за да ја издржи фамилијата, жена, деца...?
Не е тоа одговорот зошто плодот на неговата работа го дава дури и на луѓе што прв пат ги гледа.

Kajgana Shop

На врв Bottom