Блазеси им на ваквите ко тебе, секој земјотрес го заприметувам макар најмало тресење и се во мене се стреснува, уфф ептен ме вади од такт.како ја никад нишо не осеќам?
Само еднаш као ептен мала иам осетено земјотрес и многу беше јако. Сеа некако слабоБлазеси им на ваквите ко тебе, секој земјотрес го заприметувам макар најмало тресење и се во мене се стреснува, уфф ептен ме вади од такт.
видовте кај беше епицентарот ??Ама стварно се почувствува како посилно од 2.3 што велат.
Видовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).видовте кај беше епицентарот ??
верувам пошто во Бт ништо не сетивмеВидовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).
Кај ги потсети беајде на фб фрчат статус земјотрес...
сеа ќе почнат да измислуваат земјотресиве се знак на 2012
Си има де..Гадно мамата, посебно у зграда...
Сеизмолошката опсерваторија служи за украс или има улога на музеј. Никакво инфо
http://seismobsko.pmf.ukim.edu.mk/index.html
Зависи каде се или што работеле. У зграда повеќе се осеќа. Прошлиот викенд некој рече имало земјотрес ама бев зафатен со молерај па ништо не сетив.Видовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).
Македонската верзија е ужас, дава инфо за последни земјотреси за 2000 и 2001. Големи разлики со англиската, као да се од различни институции