како ја никад нишо не осеќам?
Само еднаш као ептен мала иам осетено земјотрес и многу беше јако. Сеа некако слабоБлазеси им на ваквите ко тебе, секој земјотрес го заприметувам макар најмало тресење и се во мене се стреснува, уфф ептен ме вади од такт.
![]()
видовте кај беше епицентарот ??Ама стварно се почувствува како посилно од 2.3 што велат.
Видовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).видовте кај беше епицентарот ??
верувам пошто во Бт ништо не сетивмеВидовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).
Кај ги потсети беајде на фб фрчат статус земјотрес...
сеа ќе почнат да измислуваат земјотресиве се знак на 2012![]()
Си има де..Гадно мамата, посебно у зграда...
Сеизмолошката опсерваторија служи за украс или има улога на музеј. Никакво инфо
http://seismobsko.pmf.ukim.edu.mk/index.html
Зависи каде се или што работеле. У зграда повеќе се осеќа. Прошлиот викенд некој рече имало земјотрес ама бев зафатен со молерај па ништо не сетив.Видовме и затоа кажав ништо чудно, ама ти рече многу сте биле осетливи. Не е до тоа, едноставно јако затресе, верувај и ти ќе осетеше да беше во Скопје (претпоставувам не си бил во моментот).
Македонската верзија е ужас, дава инфо за последни земјотреси за 2000 и 2001. Големи разлики со англиската, као да се од различни институции