Живот после смртта

Член од
18 јули 2017
Мислења
39
Поени од реакции
8
Комбинација а? :facepalm:
Богами ти си комбинација на тиква и сајла.
Фала за навредата. Коа не си способен да кажеш нешто асално, навредувај.Нема маѓии у мозоко ако веруваш у такви глупости.
 
Последно уредено:
Член од
8 август 2015
Мислења
274
Поени од реакции
132
Џабе да дебатираме коа не можеме да знаеме...

Ама според многу теории и најбитната Библијата се вели дека секој човек после неговата смрт продолжува да го живее истиот живот со своите блиски и на оној свет ама без смрт .. Дека сите се безтелесни , се како меморија која вечно трае и дека во тој живот ја достигнуваме најголема среќа и задоволство .
Библијата вели дека „според [Божјето] ветување очекуваме нови небеса и нова земја“ * (2. Петрово 3:13). Преку своето Царство, Бог повторно ќе ја направи Земјата рај, како што имал намера уште во почетокот, и тогаш „смрт нема да има веќе“ (Откровение 21:3, 4). Дали овие зборови укажуваат на живот на небото или на Земјата? Ако нешто „веќе“ нема да го има, тоа значи дека некогаш го имало. Но, на небото никогаш немало смрт. Оттука, логично е да заклучиме дека овој стих се однесува на она што ќе се случува на Земјата, таму каде што Бог имал намера да живееме и каде што и самите сакаме да живееме со нашите блиски. Библијата исто така открива дека мртвите повторно ќе оживеат и ќе бидат заедно со своите сакани (Јован 5:28, 29).

Многу луѓе биле воодушевени кога дознале што кажува Библијата за животот на небото. На пример, еден поранешен католик по име Џорџ вели: „Многу ме утешува тоа што сега знам дека, според Библијата, ќе живееме засекогаш на Земјата. Тоа е многу пологично отколку да одиме на небото

Телото умира , душата неможе никако затоа што таа е енергија ...Не ѓабе старите викаат кога ќе умре некој ај сега се собрале сите таму , се гледаат .. мора да има нешто неможе туку така да се исчезне ...
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
8.874
Поени од реакции
10.709
Џабе да дебатираме коа не можеме да знаеме...

Ама според многу теории и најбитната Библијата се вели дека секој човек после неговата смрт продолжува да го живее истиот живот со своите блиски и на оној свет ама без смрт .. Дека сите се безтелесни , се како меморија која вечно трае и дека во тој живот ја достигнуваме најголема среќа и задоволство .
Библијата вели дека „според [Божјето] ветување очекуваме нови небеса и нова земја“ * (2. Петрово 3:13). Преку своето Царство, Бог повторно ќе ја направи Земјата рај, како што имал намера уште во почетокот, и тогаш „смрт нема да има веќе“ (Откровение 21:3, 4). Дали овие зборови укажуваат на живот на небото или на Земјата? Ако нешто „веќе“ нема да го има, тоа значи дека некогаш го имало. Но, на небото никогаш немало смрт. Оттука, логично е да заклучиме дека овој стих се однесува на она што ќе се случува на Земјата, таму каде што Бог имал намера да живееме и каде што и самите сакаме да живееме со нашите блиски. Библијата исто така открива дека мртвите повторно ќе оживеат и ќе бидат заедно со своите сакани (Јован 5:28, 29).

Многу луѓе биле воодушевени кога дознале што кажува Библијата за животот на небото. На пример, еден поранешен католик по име Џорџ вели: „Многу ме утешува тоа што сега знам дека, според Библијата, ќе живееме засекогаш на Земјата. Тоа е многу пологично отколку да одиме на небото

Телото умира , душата неможе никако затоа што таа е енергија ...Не ѓабе старите викаат кога ќе умре некој ај сега се собрале сите таму , се гледаат .. мора да има нешто неможе туку така да се исчезне ...
Ако си ти оваа на профилнава слика, Адонај ќе те врати уште еднаш овде на планетава......вакви креатури тешко му се погаѓало да направи. :love:
 
Член од
20 јули 2016
Мислења
4.592
Поени од реакции
2.496
Џабе да дебатираме коа не можеме да знаеме...

Ама според многу теории и најбитната Библијата се вели дека секој човек после неговата смрт продолжува да го живее истиот живот со своите блиски и на оној свет ама без смрт .. Дека сите се безтелесни , се како меморија која вечно трае и дека во тој живот ја достигнуваме најголема среќа и задоволство .
Библијата вели дека „според [Божјето] ветување очекуваме нови небеса и нова земја“ * (2. Петрово 3:13). Преку своето Царство, Бог повторно ќе ја направи Земјата рај, како што имал намера уште во почетокот, и тогаш „смрт нема да има веќе“ (Откровение 21:3, 4). Дали овие зборови укажуваат на живот на небото или на Земјата? Ако нешто „веќе“ нема да го има, тоа значи дека некогаш го имало. Но, на небото никогаш немало смрт. Оттука, логично е да заклучиме дека овој стих се однесува на она што ќе се случува на Земјата, таму каде што Бог имал намера да живееме и каде што и самите сакаме да живееме со нашите блиски. Библијата исто така открива дека мртвите повторно ќе оживеат и ќе бидат заедно со своите сакани (Јован 5:28, 29).

Многу луѓе биле воодушевени кога дознале што кажува Библијата за животот на небото. На пример, еден поранешен католик по име Џорџ вели: „Многу ме утешува тоа што сега знам дека, според Библијата, ќе живееме засекогаш на Земјата. Тоа е многу пологично отколку да одиме на небото

Телото умира , душата неможе никако затоа што таа е енергија ...Не ѓабе старите викаат кога ќе умре некој ај сега се собрале сите таму , се гледаат .. мора да има нешто неможе туку така да се исчезне ...
Не можеме да знаеме, ама најчесто вака мислиме...јас нема ништо против :)
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
6.532
Поени од реакции
4.156
Џабе да дебатираме коа не можеме да знаеме...

Ама според многу теории и најбитната Библијата се вели дека секој човек после неговата смрт продолжува да го живее истиот живот со своите блиски и на оној свет ама без смрт .. Дека сите се безтелесни , се како меморија која вечно трае и дека во тој живот ја достигнуваме најголема среќа и задоволство .
Библијата вели дека „според [Божјето] ветување очекуваме нови небеса и нова земја“ * (2. Петрово 3:13). Преку своето Царство, Бог повторно ќе ја направи Земјата рај, како што имал намера уште во почетокот, и тогаш „смрт нема да има веќе“ (Откровение 21:3, 4). Дали овие зборови укажуваат на живот на небото или на Земјата? Ако нешто „веќе“ нема да го има, тоа значи дека некогаш го имало. Но, на небото никогаш немало смрт. Оттука, логично е да заклучиме дека овој стих се однесува на она што ќе се случува на Земјата, таму каде што Бог имал намера да живееме и каде што и самите сакаме да живееме со нашите блиски. Библијата исто така открива дека мртвите повторно ќе оживеат и ќе бидат заедно со своите сакани (Јован 5:28, 29).

Многу луѓе биле воодушевени кога дознале што кажува Библијата за животот на небото. На пример, еден поранешен католик по име Џорџ вели: „Многу ме утешува тоа што сега знам дека, според Библијата, ќе живееме засекогаш на Земјата. Тоа е многу пологично отколку да одиме на небото

Телото умира , душата неможе никако затоа што таа е енергија ...Не ѓабе старите викаат кога ќе умре некој ај сега се собрале сите таму , се гледаат .. мора да има нешто неможе туку така да се исчезне ...
Во библијата има многу нелогичности затоа подобро за тебе да не извлекуваш заклучоци од таму.
 
Член од
8 август 2015
Мислења
274
Поени од реакции
132
Во библијата има многу нелогичности затоа подобро за тебе да не извлекуваш заклучоци од таму.
Biblijata e edinstveno neshto shto e ostanato od gospod , na koe civilizacii unazat se veruva .. na shto da veruvam na vesnik ili portal od vcera ??
 
Член од
21 април 2006
Мислења
7.015
Поени од реакции
2.561
Tibetskata "book of the dead" ima interesni objasnuvanja i mozebi najopshirni,detalni i ne bash lesni za razbiranje.

Ne veruvam deka ima nesto blisku detalno i tolku kompleksno objasneto za shto se slucuva koga umiras i procesot na dushata niz koj odi.
 
На врв Bottom