Живееме во безбожен свет

• Креатор на темата Lady
  • Време на започнување
Член од
14 септември 2008
Мислења
215
Поени од реакции
3
2 Тимотеј: 4:3 Зашто ќе дојде време, кога луѓето не ќе ја трпат здравата наука, туку според своите страсти ќе си насоберат учители,за да им ги скокоткаат ушите,

Член од
12 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Sto popovi i o4i kradat ne mora da znaci i da si zimas u predvid i ti da si gresis BOG vika:koj se nadeva na covek proklet da e...
dokolku gledame na covek sekoas kje bideme iznevereni i soblaznati dokolku gleame na BOG veruj deka sekoas kje ja vidime vistinata BOG e realen ekipata od MPC i o4ite nema da ti donesat vecen zivot dokolku ti samiot ne si go zarabotis:P

A

ateist

Гостин
Sto popovi i o4i kradat ne mora da znaci i da si zimas u predvid i ti da si gresis BOG vika:koj se nadeva na covek proklet da e...
dokolku gledame na covek sekoas kje bideme iznevereni i soblaznati dokolku gleame na BOG veruj deka sekoas kje ja vidime vistinata BOG e realen ekipata od MPC i o4ite nema da ti donesat vecen zivot dokolku ti samiot ne si go zarabotis:P
е ако де.........................

и ние атеистите истото го викаме..........

ајт гитла сите религии.........продавачи и препродавачи

на вечни животи , ветришта мгли и виулици .........

аааааааааа приватно дали некој во нешто ќе си веруе си негова работа

нооооо

организирани хушкачко с"скачки организации од типот

на религии , секти ," граѓански здруженија ".............

законски да се забранат и тие и нивни доктрини кој историски

се докажа дека се крајно деструктивни

и максимално го кочат човековиот нормален развој

M

marsovka

Гостин
Според мене црквите и сите храмови од тој тип заедно со оџите и поповите и сите видови посредници и проповедници се навреда за бога, треба да има само учители кои ќе ги учат луѓето за бог и тоа беспари.
Извор кој ја цитираше тимотеј 4:3 претпоставувам збори за извотеперувањето на улогата на учителите и преобразување и злоупотребување на таа улога и стигнуваме до денешниве попови и оџи.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
brat4e ateist pred mene sum gleal vo imeto na ISUS kako stanuale lugje sto po 7 godini ne odele lugje sto ne slusale,sto ne gledale nekoj od niv se moji sestri vo hrista sega brat4e pred nekoj majkata na mojot pastor bese iscelena od sekjer vo imeto na ISUS preku molitva,demoni bea izbrkani od edno dete vo imeto na ISUS so ne mozese ni psihijatar ni ludnica da mu pomogne,...brat no ne se potrebni cuda da vidis za da veruas u BOG znaj blazen e onoj sto ne visol a poverual...pozdrav i BOG neka ti e blagonakolenet.

A

ateist

Гостин
Според мене црквите и сите храмови од тој тип заедно со оџите и поповите и сите видови посредници и проповедници се навреда за бога,
ТАААААААААААКОООО ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..........дорбра размисла
на сите тие камени градби треба да стави натпис -"уште уште еден споменик на човековата глупост"...............и да се претворат во музеи

треба да има само учители кои ќе ги учат луѓето за бог и тоа беспари.
па нели веќ се изучува те им се наметна на децата да учат историја на религиите

иако и тоа нетреба

.
..
дали некој ќе верува или не

е чисто приватна работа

оти кога се здружат повеќе пропагатори с"скачи на прости луѓе многу зулуми праат на земјата
.
.
.
сепак религиите треба да се забранат

срамота уште да постојат во 21 век

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
ТАААААААААААКОООО ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ..........дорбра размисла
на сите тие камени градби треба да стави натпис -"уште уште еден споменик на човековата глупост"...............и да се претворат во музеи

па нели веќ се изучува те им се наметна на децата да учат историја на религиите

иако и тоа нетреба

.
..
дали некој ќе верува или не

е чисто приватна работа

оти кога се здружат повеќе пропагатори с"скачи на прости луѓе многу зулуми праат на земјата
.
.
.
сепак религиите треба да се забранат

срамота уште да постојат во 21 век

па дала богу дека треба да се забранат...не дека јас не идам у црква ама тоа е ради деда можам да кажам...а сигурен сум дека повејкето го прават тоа на ист начин....
во 21 век на современи пронајдоци технологија и научни откритиа и достигнувања мислам дека е мн неразумно да се верува дека(ова е што сум слушал од баба ми)
- Грими затоа што господ се лути:tapp: не затоа што настанува електронско празнење
- Да постиш затоа што е петок или слично...има и многу други работи ама не ми текнуваат сеа
Работата е според мене се во законот на привлечност кој функционира секогаш и сегде...кој работи на следниов начин: ако нешто сакме го замислуваме го визуелизираме се насолуваме кон него и за одредено време реалноста е таа(секако за реални работи а на за бујни фантазии и апстракни нешта)...па така и работите што ги сакаме му ги каќуваме на некој замислен бог и се молиме да ни се остварат...а со тоа и се насочуваме со паметот на нештото...нели е сепак тоа привлечност пак.мое мислење е дека ако сам не се потрудиш да си напраиш да ти биде добро у да си исполниш соновите и желбите..тешко вероватно дека некој друг ке дојде одстрана да го напраи тоа за тебе...а најмалце нешто што и само го замислуваме:toe:
друга работа зборам за православни христијани кој ке останат и понатаму доследни верници е дека постење, идење по слави, по покрсти, колење курбан и мн други работи...како и признавање од страна црквата на гатачи бајачи и др. е паганска религија колку што знам јас и тоа го нема во ниедни книги завети или слично...ама сепак оставам сами да се уверите во моето мислење....а за тоа ви го препорачувам филмот The Secret кој мене ме препороди а мн милјони ширум целиот свет...не шекајте погледнете го и откријте ја тајната на најуспешните луѓе од секоја свера кој остануваат запамтени на овој свет.
Инаку да не дојде до забуни не пропагирам Атеизам а уште помалце Филмот само ги гледа работите од друг агол, а најповејке реално

Член од
2 јануари 2009
Мислења
239
Поени од реакции
16
Spored mene religijata(verba vo nesto) ja dozivuvam kako spiritualnost,osobina koi poedincite ja imaat(ili nemaat), da se vodat od odredeni pravila i vrednosti koi vodat kon pogolemo dobro za seto covestvo.
Cesnost, socustvo,ljubov,iskrenost,skromnost ,se samo mal broj doblesti koi vprocem se i postulati na religiite denes, megjutoa, bez onie banalni prikazni koi ni gi pretstavila crkvata ili dzamijata.
Dali toa me pravi ateist ili teist?
Vazno e da se veruva i da se ima nadez..vazno e da se osoznae dobroto od losoto,a dali toa poedinecot ke go osoznae so pomos na religiozni knigi, ili so spiritualno sebe-osoznavanje, mislam deka nema mnogu razlika....
Bitna e sustinata, a ne pakovkata kako ni se serviraat postulatite na sekoja religija...

Se veruva vo vrednosti...a ne vo objekti,sliki,lugje propovednici,svesteni lica,instutucii kako crkvata...
Bog e olicetvorenie na site dobri raboti koi mozat da go krasat covekot...Ako go barame Bog treba da pogledneme vo nasata dusa...najverojatno tamu i ke go zapoznaeme...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
na religijata ne i e tolku do etikata do pravenjeto dobri dela. Eve dokaz, se veli odi pokaj se ili moli se ke ti prosti, ili idi klanjaj ili neznam kolku molitvi brisat grevovi. Znaci se dava kompenzacija za gresenjeto, ako gresite, mora da se gresi, pa sto ke si prostevame ako ne si gresime i tn, dodeka ako vistinska sustina bi bila etikata ne bi bilo taka.
Vtoro, religijata nema monopol na etikata. Ima sekularni ideoloski i filozofski sistemi koi propovedaat vrvna etika i toa ne samo verbalno.
Treto, ako svetot e na boga (negovo delo), kako voopsto e mozno svett da e bezbozen??

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Treto, ako svetot e na boga (negovo delo), kako voopsto e mozno svett da e bezbozen??
Безбожен го направија лугето со нивното одалечување од бога зошто така сакаа, зошто помил им е сатаната па кога им е помил и до гуша се заглавени во своите гревови и немаат ни најмала почит кон Бога и тој ке ги напушти кога ке го барат зошто тогаш ке биде касно. Времето за каење измина...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Безбожен го направија лугето со нивното одалечување од бога зошто така сакаа, зошто помил им е сатаната па кога им е помил и до гуша се заглавени во своите гревови и немаат ни најмала почит кон Бога и тој ке ги напушти кога ке го барат зошто тогаш ке биде касно. Времето за каење измина...
Bog po milost gi odbra svoite onie koi pred vremeto gi posini i predodredi da bidat negovi, nema slobodna volja kako sto grncarot ima vlast na glinata so nea da napravi eden sad za krsenje a drug za cuvanje taka i bog gi predodredil onie koi sto ke se spasat. Procitaj Podetalno Noviot Zavet Rimjanite9,14-9-18...

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Нихилиста! Не можиме деловите од библијата да ги толкуваме буквално таму некои работи се дадени во метафори најверодостоен пример за тоа ни е Откровението, нели рајот беше створен за грешниците т.е за оние грешници што ке се покајат, сега не знам во кој контекст е дадено то што ти го напиша ке побарам.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Ovaa nad mene mi se gleda stara moma :pipi:

Mudro zbori , i da ziveeme u bezbozen svet kade sekoj na nekoj drug saka da mu go nachuka , i site se sebcni kopilinja i pedercinja 95 % ako ne i vishe

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Ovaa nad mene mi se gleda stara moma :pipi:

Mudro zbori , i da ziveeme u bezbozen svet kade sekoj na nekoj drug saka da mu go nachuka , i site se sebcni kopilinja i pedercinja 95 % ako ne i vishe
Адвокатче многу се лажиш ако мислиш дека сум некоја стара затуцана мома со големи очила:pos2: која врска нема од живот, само ме инетересираат многу работи сигурно повеке од седење во кафич и досадни муабети... знајш јас не сум од оние што некој може да и нареди како да мисли како да се облекува и каква музика да слуша имам осет за то студирам арт и дизајн.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Па зошто и да не биде безбожен кога никој не видел фајде од господ и молитвите.

Kajgana Shop

На врв Bottom