Енергетска криза во Европа

Член од
17 август 2011
Мислења
10.415
Поени од реакции
18.578
Ako ne prezemat vladite merki i ja ostavat rabotata na pazarot, kje ni sleduva zima so blackouts vo cela Evropa.

Postrasno od celo toa e koga kje vidat gragjanite deka razni firmi ostvarile milijarderski profiti dur oni mrznele i ostanale bez rabota.

Evropskiot pazaren model e flawed za vakvi ekstremni situacii. Momentalno proizvoditelite na obnovlivi izvori so smesen kapacitet mlatat milionski profiti. Potrebo e da se ogranici nivniot profit, i da se uklucat site dizel/jaglen proizvoditeli.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Се работи на тоа ама не верувам дека ќе има брз резултат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
nema da ima. toa moze u rusija i kina. na zapad koj nema proizvodstvo ke naebe. a dur se svestat i go reguliraat pazarot ke projde bar edna zima....
Може и ќе биде ама не одма.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.505
Поени од реакции
23.537
Среќа Србија е тука да не рани нас, европејциве нека ми ја мислат.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.415
Поени од реакции
18.578
Се работи на тоа ама не верувам дека ќе има брз резултат.
Премногу споро, би рекол веќе прекасно. Луѓе од секторот пред повеќе од година дена приметија и алармираа на што ќе следи, и ништо не е преземено.

Ми се чини луѓето и политичарите од толку пропаганда почнаа да си веруваат во глупостите. Мора да има нешто вакво за да се освестат. Тотално фијаско на зелената транзиција. Уште па читам пишуваат добро било ова зашто побрзо ќе се заменеле фосилните горива. Кутрите тие не сваќаат дека ова ќе не врати 20 години назад во однос на екологија.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.512
Поени од реакции
10.250
Премногу споро, би рекол веќе прекасно. Луѓе од секторот пред повеќе од година дена приметија и алармираа на што ќе следи, и ништо не е преземено.

Ми се чини луѓето и политичарите од толку пропаганда почнаа да си веруваат во глупостите. Мора да има нешто вакво за да се освестат. Тотално фијаско на зелената транзиција. Уште па читам пишуваат добро било ова зашто побрзо ќе се заменеле фосилните горива. Кутрите тие не сваќаат дека ова ќе не врати 20 години назад во однос на екологија.
boldot :bravobe:

kalco lazes, pa i sam mislis da je istina :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.652
Поени од реакции
22.395
Ќе ги покријат грешките со многу пари но проблемот е што политичарите, посебно зелените, врска немаат од тематиката. Во суштина правецот е точен но начинот не. Вака сами си направија лоша услуга. Не су верувал но дојде време атомска енергија да не е повеќе табу тема во Германија.

Член од
24 декември 2008
Мислења
403
Поени од реакции
245
Еми сами си ги исклучија термоцентралите, загадувале во светот. Во Русија, Кина не загадуваат...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.453
Поени од реакции
43.318
Ќе ги покријат грешките со многу пари но проблемот е што политичарите, посебно зелените, врска немаат од тематиката. Во суштина правецот е точен но начинот не. Вака сами си направија лоша услуга. Не су верувал но дојде време атомска енергија да не е повеќе табу тема во Германија.
Игорче, уште ве плаши шваб дека светот ќе заврши ако не почнете да јадете скакулци?

Kajgana Shop

На врв Bottom