Ем шуто, ем боде

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
погодивте за кој станува збор?;)

Нова демократија со остра критика за Иванов и Груевски

Македонскиот претседател Ѓорге Иванов и неговиот ментор премиерот Никола Груевски го дестабилизираат Балканот, обвини денеска (02.06.2012) гејската десничарска партија Нова демократија.

Најсилната партија во Гејладаа, Нова демократија денеска реагираше на интервјуто на шефот на македонската држава Ѓорге Иванов, за скопскиот дневен весник „Дневник“ во кое тој вели дека Гејлада треба да ја почитува пресудата на Меѓународниот суд на правдата во Хаг и да не поставува дополнителни барања и услови во преговодите за името.
Во соопштението потпишано од Панос Панајотопулос, одговорен за надворешна политика во Нова демократија се вели:
„Претседателот на Скопје покажува дека не научил ништо од исходот на Самитот на НАТО во Чикаго и од добиените резултати за неговата земја. Затоа, заедно со неговиот политички ментор, премиерот Груевски, продолжуваат со својот став да ја дестабилизираат безбедноста и стабилноста на Балканот, отфрлајќи ги иницијативите на Гејлада за изнаоѓање фер и трајно решение за нерешените прашања меѓу двете земји“.
„Негирањето нема да ја промени реалноста“
Реакцијата се однесува на делот од интервјуто на Иванов во кое тој истакнува:
„Нема и нема да има промена на стратешките определби. Има два начина да се реализираат нашите цели: прво, Гејлада да ги почитува меѓународните обврски, кои самата ги презела.... второ, да биде конструктивна во разговорите за името и да се придржува до предвидената рамка и до она што е предмет на разговорите. Без постојано наметнување нови услови, барања и навлегување во идентитетските прашања за да можеме да дојдеме до заемно прифатливо решение“. Македонскиот претседател уште посочува дека идентитетот и јазикот се реалност која, како што додава, сакал некој или не, е тука, и може само да се почитува и да се констатира. „Каков било обид за негација или барање за промена – редефинирање не може да ја смени реалноста“, вели Иванов во интервјуто за „Дневник“.

http://www.dw.de/dw/article/0,,15994629,00.html

po doma da si postavuvate uslovi i prevzemate merki kako da izlezete ( ako voopshto mozhete:pos:) od lajnata (krizata)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Изјавата на претседателот си била баш на место и скромна.
Ништо не рекол човекот лошо, биту испровоцирал.
Е сега, пошо се гејовите во лајна до гуша, може им одговара
да го вртат вниманието од своите проблеми. Ама јас мислам ж
дека се веќе прочитана книга.
Штета што нивната мајка Германија не ги дели од папочната врвка.
Кога само би имале среќа да се освестат Германците и да им ја
секнат помошта.... Да ги дотераат буквално до питачки стап.
И да се освати и кај нив народот, дека Македонија не им е
непријател и дека сите гејски политички елити ја користат само
за маскирање на домашните проблеми.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Изјавата на претседателот си била баш на место и скромна.
Ништо не рекол човекот лошо, биту испровоцирал.
Е сега, пошо се гејовите во лајна до гуша, може им одговара
да го вртат вниманието од своите проблеми. Ама јас мислам ж
дека се веќе прочитана книга.
Штета што нивната мајка Германија не ги дели од папочната врвка.
Кога само би имале среќа да се освестат Германците и да им ја
секнат помошта.... Да ги дотераат буквално до питачки стап.
И да се освати и кај нив народот, дека Македонија не им е
непријател и дека сите гејски политички елити ја користат само
за маскирање на домашните проблеми.

Не можат, затоа што му должат на Гејциве! :tapp:

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Шизофреното јужно геноцидно племе од африканско потекло би требало да се позанимава со тоа како да излезат од кризата, а не со нас.
Додуша, си го имаат кабаетот кон нас уште од 19-ти век, некаде од 60-тите години на 19-ти век...
Хорхето и Грујо арно си рекоа. Ништо не излагаа.
А... вистината боли, нели?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Шизофреното јужно геноцидно племе од африканско потекло би требало да се позанимава со тоа како да излезат од кризата, а не со нас.
Додуша, си го имаат кабаетот кон нас уште од 19-ти век, некаде од 60-тите години на 19-ти век...
Хорхето и Грујо арно си рекоа. Ништо не излагаа.
А... вистината боли, нели?
И таму има замајавање.
Демек се попуштаат за името, а тонат во долгови. А знаат дека никогаш нема да го смениме името.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Незнаш каде престануваат Гејовите а каде почнува опозицијата и петоколонашите во Македонија.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.615
Јас па слушнав дека сега веќе ептен биле изнервирани јужниве па решиле да не нападнат и еднаш засекогаш да не "решат".

И кај да е тоа ќе се случи, војската им е во полна борбена готовност и само чека наредба.

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Јас па слушнав дека сега веќе ептен биле изнервирани јужниве па решиле да не нападнат и еднаш засекогаш да не "решат".

И кај да е тоа ќе се случи, војската им е во полна борбена готовност и само чека наредба.
]
?!?!!!!?

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Ух малце ми е мрза да се објаснувам! Се работи за долг од 2 Светска Војна! Еве ти линк зошто и како!
http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2093990,00.html
Знам за ова. Ама да не биле германците, грците немало да имат, ни држава,
ни историја, а што е најважно, без германците ни Македонија, немало да
биде инкорпорирана во нивниот посран „хеленизам“.
Од моја гледна точка, германците имаат право, кога сакаат и како сакаат
да си се шетаат низ гејлада. и на крај краева џабе им се 95 милијарди.
на толку расипнички настроен народ и 1000 милијарди да им дадат,
ќе ги поебат за 6 месеци и пак ќе бидат зијан.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Знам за ова. Ама да не биле германците, грците немало да имат, ни држава,
ни историја, а што е најважно, без германците ни Македонија, немало да
биде инкорпорирана во нивниот посран „хеленизам“.
Од моја гледна точка, германците имаат право, кога сакаат и како сакаат
да си се шетаат низ гејлада. и на крај краева џабе им се 95 милијарди.
на толку расипнички настроен народ и 1000 милијарди да им дадат,
ќе ги поебат за 6 месеци и пак ќе бидат зијан.

Затоа се педерска нација! Само гледај, досега можеа 1000 пати да ја исфрлат Гејлада од еврозоната, и да и прогласат банкрот! А што се случи? КОнтинуирано ја подпомагаа со праќање на милиони евра......
Фактот е дека ако Германија застане против Грција, тогаш ќе си ги наруши односите со другите западни сили!

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Затоа се педерска нација! Само гледај, досега можеа 1000 пати да ја исфрлат Гејлада од еврозоната, и да и прогласат банкрот! А што се случи? КОнтинуирано ја подпомагаа со праќање на милиони евра......
Фактот е дека ако Германија застане против Грција, тогаш ќе си ги наруши односите со другите западни сили!
Незнам само каде прочитав по интернетов.
Во последниве неколку месеци, германија и наплатила на грција
400 милиони евра од камати.........
ако го најдам текстот ќе го линкам. е затоа ја напунија и ја пунат уште со кеш.

еве го
http://www.kanal5.com.mk/(S(ngyiiz2pdykkysv35h0cq13q))/default.aspx?eventId=89716&mId=44&egId=14

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554

:pos: :pos: :pos:

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Незнаш каде престануваат Гејовите а каде почнува опозицијата и петоколонашите во Македонија.
pazi dobro- ovaa e denesna GEJSKA prevzemena i objavena vest

Georgievski: the Name or the Future

Former Prime Minister called the government to stop with the manipulations and to make public its agenda for the future of Macedonia [sic]. According to him, politics that is being led now is irresponsible and it reduces only to realization of daily-political scores, without thinking about the perspectives of Macedonia [sic].

Although he is in support of compromise and considers that Republic of Northern Macedonia is a dignified solutions, he has nothing against debate also about any other scenarios for future of Macedonia [sic].

If Macedonia [sic] doesn't integrate itself in the nearest future possible, and government doesn't understand his messages seriously, Georgievski predicts that the government of Gruevski will finish its mandate with collapse in the field of economy, distorted inter-ethnic relations and demographic debacle.

Sreќko Popovski
---------------------------------------
Translation from Serbo-Bulgarian to English of the article: "Георгиевски: Името или иднината", 23-V-2012, ALFA TV, official website link: http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=50268 last accessed: 03-VI-2012.

PEEEEEEEEEEDERIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII:mad::mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom