Вака сеа: како проф.др. по Еминемологија, да изјаснам некои ствари... Најпрво Еминем е на сцена од 1995 год(значи веќе 12г) со албумот Infinite, кој што(според мене, заедно со Slim Shady EP) е тотална пропаст... Ем се прослави со Slim Shady LP со хитчињата My Name Is и
Guilty Conscience feat. Dr. Dre, ајде нека биде и Role Model, како и да е албумот е ѕвер! со Marshall Mathers LP продолжува на иста тематика:ќе те убијам кучко, мразам жени, седи не ме знаеш... успешен албум! Потоа следува The Eminem Show кај шо малце забегава и у политика на сад, ама пак се трпи... Encore не го поштуем многу и затоа не коментирам. Се-на-се почна од незнајко, се прослави со некојси за него карактеристичен стил, а од кога почна да пее за ќерка му,фамилија некако не ме занима(не се однесува на Kim песната од Marshall Mathers LP-таа е закон) ... а последнава Smack That е тотална катастрофа! не личи на него! се искомерцијализира ради кешот... Сватија "репериве" дека во комецијалата лежи кешот и се преобратија од gangsta во lame raperz! катастрофа!