Екстерно тестирање во 2012!

Дали се сложувате со екстерните тестирања?

• Вкупно гласачи
    103

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Сега бидејќи ќе може на компјутери да се полага, добро ќе биде хакери да пробијат и све да излезат одговорите и само кликни FINISH и 5-ка. :)))) :pos: Ама за ова само на сон кај нас. :)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Сега бидејќи ќе може на компјутери да се полага, добро ќе биде хакери да пробијат и све да излезат одговорите и само кликни FINISH и 5-ка. :)))) :pos: Ама за ова само на сон кај нас. :)
И оп, нашите професори се убедливо најдобри во регионот, а веројатно и во свет.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Член од
13 септември 2005
Мислења
368
Поени од реакции
8
Екстерно тестирање да! да се знае кој учел цела година а кој си го :drk:

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Мислам дека имаше ваква тема ама нема врска, jа сум ЗА затоа што е време да добиеме образувана младина а со сегашното арчење време на феjсбук и рикањето ко магарица тешко дека ќе добиеме образувани и интелигентни луѓе. Затоа за вас само тродупло потешко екстерно за да се опаметите и да бидете нешто во животот.
А вас у контејнер да ве фрлиме,или да ве запалиме,пошто неписмени луѓе се погрешни луѓе,џабе воздух ни трошите.

H

HoT IcE

Гостин
И што дека ќе има екстерно? Ова ќе влијае само на професори, ова ќе биде за да има кратење на плати, отпуштање и друго во образованието, затоа што друг начин нема, едно 1500 професора си платија 10 000 евра кај градоначалници на општини за да бидат запослени и немаат гајле, потоа децата биле криви што биле неуки.
Мене истото ми се збори од 7мо оделение и не сум досега имал есктерно тестирање, и да има, баш ме брига, матурант сум.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.252
Oткако почнав прва година, се збореше дека ќе има екстерно тестирање, завршив четврта а не дочекав. Иначе гласам ЗА, за да се намали тоа ставање отценки со врски и на крајот цел клас да поминуваат одлични, со сите петки итн. Не оди тоа така. Неможе дете што неможе да помножи две дропки или да реши еден систем во четврта година да помине со петка математика. На образованието му требаат реформи, а екстерното е еден чекор понапред....

H

HoT IcE

Гостин
И вие мислите дека екстерно е добар систем за реално оценување и потикнување на учениците да учат? Луѓе, ај чилајте и не тупете глави со ова, за нашиов образовен систем потребни се многу поголеми реформи од вакви тестирања, ова ниту ќе ја подобри ситуацијата нити ќе потикне некој да учи, пак ќе си биде по старо.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Како што имаат сигурност предобра и мало дете од 2 години ќе ги хакне нашиве :tapp:

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.210
Поени од реакции
1.252
И вие мислите дека екстерно е добар систем за реално оценување и потикнување на учениците да учат? Луѓе, ај чилајте и не тупете глави со ова, за нашиов образовен систем потребни се многу поголеми реформи од вакви тестирања, ова ниту ќе ја подобри ситуацијата нити ќе потикне некој да учи, пак ќе си биде по старо.
Не сме пробале за да знаеме? Никој не рече дека екстерното ќе ги натера децата да учат. Едноставно тоа е еден чекор кон издвојувањето на децата што учат од децата што не учат. Во нашава држава сите се во исти кош, на крајот сите се со сите петки, што ги демотивира децата што се трудат и учат преку цела година. Зошто да учам кога на крај ќе поминам одличен исто како другарчето што книга нема фатено? Едноставно децата што учат, ќе продолжат да си учат и од тоа учење ќе имаат некаква сатисфакција. Затоа што тие "одлични" кои 2 чисти немаат, благодарение на своите резултати честопати им ги земаат местата на факултетите на оние што учат, а зошто? Затоа што некој имал мајка,татко,баба,дедо што го познавал професорот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мислам дека имаше ваква тема ама нема врска, jа сум ЗА затоа што е време да добиеме образувана младина а со сегашното арчење време на феjсбук и рикањето ко магарица тешко дека ќе добиеме образувани и интелигентни луѓе. Затоа за вас само тродупло потешко екстерно за да се опаметите и да бидете нешто во животот.
Леле колку се лажеш само...

Едит - сите вие што сте за, се лажете наголемо.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Oва тестирање е неверојатно глупоидно - моронсоидиотска работа која е сепак, наменска. Намената е толку широка - од елоквентен начин да се „елиминира“ наставен кадар, па се до „искривување на прави Дрини“... и тн.

Да не должам, глупа работа која воопшто не може да потврди ништо. Може само да заебе многу работи.

Несогласувајте се и цитирајте ме сите што имате искуство од „вакви работи“.

Kajgana Shop

На врв Bottom