И оп, нашите професори се убедливо најдобри во регионот, а веројатно и во свет.Сега бидејќи ќе може на компјутери да се полага, добро ќе биде хакери да пробијат и све да излезат одговорите и само кликни FINISH и 5-ка. ))) Ама за ова само на сон кај нас.
Јас немам завршено факултет па гласав ДА, башка шо треба и матура да полагам.
Што носи црна мачка во Англија ?
Bad luck , се чудев пола саат, од кај да знам јас wtf.
.
Поима неам брат поима неам брат...
А вас у контејнер да ве фрлиме,или да ве запалиме,пошто неписмени луѓе се погрешни луѓе,џабе воздух ни трошите.Мислам дека имаше ваква тема ама нема врска, jа сум ЗА затоа што е време да добиеме образувана младина а со сегашното арчење време на феjсбук и рикањето ко магарица тешко дека ќе добиеме образувани и интелигентни луѓе. Затоа за вас само тродупло потешко екстерно за да се опаметите и да бидете нешто во животот.
Oва прашање го имаше на тест по англиски на факултет.Што носи црна мачка во Англија ?
________ , се чудев пола саат, од кај да знам јас wtf.
Како што имаат сигурност предобра и мало дете од 2 години ќе ги хакне нашивеСега бидејќи ќе може на компјутери да се полага, добро ќе биде хакери да пробијат и све да излезат одговорите и само кликни FINISH и 5-ка. ))) Ама за ова само на сон кај нас.
Не сме пробале за да знаеме? Никој не рече дека екстерното ќе ги натера децата да учат. Едноставно тоа е еден чекор кон издвојувањето на децата што учат од децата што не учат. Во нашава држава сите се во исти кош, на крајот сите се со сите петки, што ги демотивира децата што се трудат и учат преку цела година. Зошто да учам кога на крај ќе поминам одличен исто како другарчето што книга нема фатено? Едноставно децата што учат, ќе продолжат да си учат и од тоа учење ќе имаат некаква сатисфакција. Затоа што тие "одлични" кои 2 чисти немаат, благодарение на своите резултати честопати им ги земаат местата на факултетите на оние што учат, а зошто? Затоа што некој имал мајка,татко,баба,дедо што го познавал професорот.И вие мислите дека екстерно е добар систем за реално оценување и потикнување на учениците да учат? Луѓе, ај чилајте и не тупете глави со ова, за нашиов образовен систем потребни се многу поголеми реформи од вакви тестирања, ова ниту ќе ја подобри ситуацијата нити ќе потикне некој да учи, пак ќе си биде по старо.
Леле колку се лажеш само...Мислам дека имаше ваква тема ама нема врска, jа сум ЗА затоа што е време да добиеме образувана младина а со сегашното арчење време на феjсбук и рикањето ко магарица тешко дека ќе добиеме образувани и интелигентни луѓе. Затоа за вас само тродупло потешко екстерно за да се опаметите и да бидете нешто во животот.