Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Економика лесни ли прашања дава на завршен?
Мислам дека ќе биде гадно Економика. 12 теми се, секоја содржи во себе содржи по 2-3 лекции .. Така да во игра се околу 30ина лекции од кои ќе ни се паднат 3 или 6 за пишување на завршниот. Многу материјал е, а половина од него е ужасно досаден и напорен, човек може бубулици да извади додека ги прочита.

Пак нека кажат поголемите кои го имаат полагано, ама мое мислење е дека ќе биде зезнато ..

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Економика дава повеќе прашања на завршен околу 7,8. (на пишување) Така беше лани , но ни беше Пачешкоски асистент.Еве се сеќавам на едно за залихи беше мислам да се напише формулата и објасни.
Мислам дека ќе биде гадно Економика. 12 теми се, секоја содржи во себе содржи по 2-3 лекции .. Така да во игра се околу 30ина лекции од кои ќе ни се паднат 3 или 6 за пишување на завршниот. Многу материјал е, а половина од него е ужасно досаден и напорен, човек може бубулици да извади додека ги прочита.

Пак нека кажат поголемите кои го имаат полагано, ама мое мислење е дека ќе биде зезнато ..
Кога станав во 8 ч. дури во 23.00 сите ги исчитав со 2,3 паузи ...што е ного ного е. Ај со среќа и лесно е...:sneaky:

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Луѓе има некој прашања економика или статистика што се паднале лани ??

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Како поминавте статистика бре ??

Јас отрпнав. Од 12-15 до 3-00 глава не кренав и кога станав да го дадам тестот бев како Квазимодо, две минути не можев да се исправам како треба :confused: .. Теоријате беше океј, ама 2те задачи си е*але мајката. Се што имавме учено, собрано во 2 задачи .. Пишувај пишувај никако до конечен резултат, се нешто фали. :eek:

Тоа е, шо направивме-направивме. Инаку ДЕКАНЕ имам едно прашање до тебе. Пред месец дена многу ме уплашија асис. со најавите за тоа шо не чека догодина. Наведоа дека Монетарна е. и Трговско п. било зезнато и требало доста учење. Па си мислев јас барем од овие 2 предмета да земам книги и скрипти за учење и преку летото нешто да прелистам. Исплатливо ли е т.е. дали е стварно толку тешко за да одам на таа варијанта, или со учење во текот на семестарот доволно се совладува ? :D

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
^^Добро те информирале. Монетарна Економија од 120,30 студенти околу 50 имаме положено не се мачи да учиш сеа преку лето професорот е закон прашањата не ги дава од учебникот кој е 600 страни и на вода го знам а сепак имам 8. Тие што се 5те цели на пишење ги дава од секојдневието од областа на монетарната политика и економија во светот и МК. (кредит, пари, инфлација и сл.)На завршен колоквиум 4 листа имав испишано , а сепак 10 бода си добив. На сесија по двајца пуштат само ништо повеќе. Слушај го професорот на предавање и запишувај, памти зошто што збори на час тоа и дава на колок. (пред се логички прашања)тука имаш и асистент кој е еден од најстрогите. СЕ ПРОНАШЛЕ ГРНЧЕТО И КАПАЧЕТО , но да знаеш дека и од двајцата се многу учи и имат знаење. Семинарска кај нив најмногу е 7 поени а повеќето имавме од 1,2,3,4...Трговско право е лесно не е страшно.Асистентката Бојчева ги права тестовите и тие на дополнување и се потешки од тие на пишење прашања.И се од типот-
1.Обврски кај договорот за купопродажба се:
-
-
-
-
-
-
--
Поздрав мислам дека доволно објаснив и совеет од мене учи редовно Монетарна оти е ептен страшно , а професорт Шајноски рече дека и за Вас ке има и книга од него издадена така да мош ке ви биде полесно.Поздрав и како ги направи завршните има некое 10че .:p;)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Фала мајсторе на исцрпниот одговор, значи стварно држело вода тоа што се шушкаше меѓу асис. и студентите дека Монетарна е зезнато - Барем сега знам на кое дереџе сум и како да се спремам.

Инаку денес ги поминавме завршните, економика полагавме и за*бано беше некако, леви прашања .. Пишував, па ќе видиме. А за оценките до сега, 10 фатив Информатика, а Макро 9 .. Ако се смилуваат можеби и втората ќе биде 10ка. :D

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Декане дали знаеш Осигурување шо прашања се паѓаат на испит,дали од книгата или од слајдовите на Е-учење

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Декане дали знаеш Осигурување шо прашања се паѓаат на испит,дали од книгата или од слајдовите на Е-учење
Го немам полагано Осигурување прашај ги тие што се трета година сеа тие го имаат полагано, но го предава предметот проф .Фотов така да тој дава прашања и од слајдови и од книга.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Прашање: кои смерови ги има на економски во Штип?
Ме интересира за Бизнис и претприемништво,рекоа дека стартува од оваа година, дали е точно?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Прашање: кои смерови ги има на економски во Штип?
Ме интересира за Бизнис и претприемништво,рекоа дека стартува од оваа година, дали е точно?
- Финансиски менаџмент
- Здравствен менаџмент
- Меѓународна економија
(смерови кои ќе се воведат од предстојнава студиска година 2011-2012)
- Сметководство, финансии и ревизија
- Банкарство, финансии и ревизија
- Менаџмент и претприемништво

Смер Бизнис и претприемништво нема. Можеби си помешала со Менаџмент и претпри.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
- Финансиски менаџмент
- Здравствен менаџмент
- Меѓународна економија
(смерови кои ќе се воведат од предстојнава студиска година 2011-2012)
- Сметководство, финансии и ревизија
- Банкарство, финансии и ревизија
- Менаџмент и претприемништво

Смер Бизнис и претприемништво нема. Можеби си помешала со Менаџмент и претпри.
може да е и Менаџмент и претприемништво ..ти во Штип учиш? дај ако ископаш нешто за мен.и прет. кажи ми подетално .. :)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
може да е и Менаџмент и претприемништво ..ти во Штип учиш? дај ако ископаш нешто за мен.и прет. кажи ми подетално .. :)
Не, јас сум на дисперизарани во Струмица.

Не знам да ти кажам детали за смерот за кој ти се интересираш, бидејќи уште ниту на стр. на УГД нема извадено детално инфо за новите смерови кои ќе се воведат. Најдобро би ти било да прашаш некој што студира на УКИМ, или пак пиши на темата што е Економски факултет. Мислам дека таму го имаат тој смер, некој сигурно ќе ти одговори и ќе те упати. ;)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
дечки, има некој што студира Финансиски менаџмент?

Kajgana Shop

На врв Bottom