Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
24 октомври 2011
Мислења
25
Поени од реакции
4
kazaa li nesto za zavrsnite ispiti od treta godina , fin. menadzment kakvi ke bidat? bankarstvo , mmb , investicii ke ima li zadaci , na zaokruzuvanje li ke bidat ili na raskazuvanje ? i ispitot finansiski menadzment tezok li e , ima li zadaci , jas sum vonreden student i ke treba da odam na cel ispit , ako znae nekoj neka pise ? i dali zavrsnite ispiti se zadolzitelni ako imas nad 51 poen preku kolokviumi ............. pozdrav

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
^ Какви ќе бидат не кажа никој само финанасики менаџмент професорот рече дека ќе има 2 задачи на завршен. Мислам дека повеќето завршни ке бидат на раскажување, а инвестиции ке има и задача една од тие подугачките од тие на колоквиум што беа пример проекција на готовински тек да се пресмета NPV, PI, IRR , периодот на повраток на инвестицијата и сл. Мислам дека се задолжителни појави се ако имаш над 51 чисто да те види професорот :) . Поздрав

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
kazaa li nesto za zavrsnite ispiti od treta godina , fin. menadzment kakvi ke bidat? bankarstvo , mmb , investicii ke ima li zadaci , na zaokruzuvanje li ke bidat ili na raskazuvanje ? i ispitot finansiski menadzment tezok li e , ima li zadaci , jas sum vonreden student i ke treba da odam na cel ispit , ako znae nekoj neka pise ? i dali zavrsnite ispiti se zadolzitelni ako imas nad 51 poen preku kolokviumi ............. pozdrav
Некои професори би ти ставиле техничка 6ка со тие бодови, кај други пак и да имаш техничка оцена мора да се појавиш на испит и евентуално да освоиш определен број бодови од испитот, затоа што има примери каде и со 60 бода студенти имаат паѓано на испити :)
Како што кажа Декан, подобро појави се на испитот.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
мора да се појавиш на завршен без разлика што имаш 51 поен,кај некои завршни испити има и услов да освоеш минимум 10 или 15 поени од 30-те поени за да положиш

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
1.Девизен систем и девизно работење-Крсте Шајноски
2.Историја на економската мисла-Круме Николовски
3.Меѓународен монетарен и трговски систем-Ристо Фотов
4.Англиски-3

Ако некој од колегите полагал на колоквиуми оваа година нека пише на што да се обрне внимание и што им даваа на завршните изпити? Јас сум вонреден студент и ги пријавив за на цел испит.

Благодарам однапред

S

Stivie G

Гостин
Пријавих ѓи сите предмети у првата сесија, може ли да се промене некак да полагам у втората сесија некој предмет?

Член од
12 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
lele vi se molaam za help..nekoj da mi kaze sto se maga na ispit makroekonomija...i nekoj ako ima prasanja trgovsko i menadzment pls pls pls ...blagodaraam unapreed!

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Пријавих ѓи сите предмети у првата сесија, може ли да се промене некак да полагам у втората сесија некој предмет?
Може!
А, на 7-ми нема ниту еден испит закажано или слабо гледам.....уФ менаџмент се полага :tapp::pos:Браос

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
СЕ ОДЛОЖУВААТ ИСПИТИТЕ ОД ПРВАТА ДЕКАДА ВО АКТУЕЛНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА

Баба Снежана и дедо Мразулко не ставија на стенд бај. Завршните ќе продолжат од понеделник (13.02), а сите неодржани завршни испити од оваа недела, ќе бидат префрлени и ќе се одржат во втората декада.

А ние таман се разучивме :icon_mrgr: .. FFUUUUUUUUUUUUU !!!!!

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Јас имам еден испит за 10ти ама прееска разговарав со професорот и ништо не рече за одложување, си рече дека испит ќе си има. Не го оправдувам ова одлагање, па немаме 2 метра снег живи глупости.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Јас имам еден испит за 10ти ама прееска разговарав со професорот и ништо не рече за одложување, си рече дека испит ќе си има. Не го оправдувам ова одлагање, па немаме 2 метра снег живи глупости.
Колку се само смешни,зар од овај снег се исплашиле,и сега утре ќе има ли испити? anyone?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
^ Штом соопштениево е ставено на Почетната страна, се однесува за сите факултети.

Сигурно не би си играле мајтап се студентите и одлукава е валидна. Не знам кога точно ја имаат донесено и објавено, ама сигурно и професорите и асистентите се известени за ова. Плус тоа, јасно е наведено дека испитите ќе бидат одржани во вторите термини, така да don't sweat about it. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom