Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
kazaa li nesto za zavrsnite ispiti od treta godina , fin. menadzment kakvi ke bidat? bankarstvo , mmb , investicii ke ima li zadaci , na zaokruzuvanje li ke bidat ili na raskazuvanje ? i ispitot finansiski menadzment tezok li e , ima li zadaci , jas sum vonreden student i ke treba da odam na cel ispit , ako znae nekoj neka pise ? i dali zavrsnite ispiti se zadolzitelni ako imas nad 51 poen preku kolokviumi ............. pozdrav

^ Какви ќе бидат не кажа никој само финанасики менаџмент професорот рече дека ќе има 2 задачи на завршен. Мислам дека повеќето завршни ке бидат на раскажување, а инвестиции ке има и задача една од тие подугачките од тие на колоквиум што беа пример проекција на готовински тек да се пресмета NPV, PI, IRR , периодот на повраток на инвестицијата и сл. Мислам дека се задолжителни појави се ако имаш над 51 чисто да те види професорот :) . Поздрав

kazaa li nesto za zavrsnite ispiti od treta godina , fin. menadzment kakvi ke bidat? bankarstvo , mmb , investicii ke ima li zadaci , na zaokruzuvanje li ke bidat ili na raskazuvanje ? i ispitot finansiski menadzment tezok li e , ima li zadaci , jas sum vonreden student i ke treba da odam na cel ispit , ako znae nekoj neka pise ? i dali zavrsnite ispiti se zadolzitelni ako imas nad 51 poen preku kolokviumi ............. pozdrav

Некои професори би ти ставиле техничка 6ка со тие бодови, кај други пак и да имаш техничка оцена мора да се појавиш на испит и евентуално да освоиш определен број бодови од испитот, затоа што има примери каде и со 60 бода студенти имаат паѓано на испити :)
Како што кажа Декан, подобро појави се на испитот.

мора да се појавиш на завршен без разлика што имаш 51 поен,кај некои завршни испити има и услов да освоеш минимум 10 или 15 поени од 30-те поени за да положиш

1.Девизен систем и девизно работење-Крсте Шајноски
2.Историја на економската мисла-Круме Николовски
3.Меѓународен монетарен и трговски систем-Ристо Фотов
4.Англиски-3

Ако некој од колегите полагал на колоквиуми оваа година нека пише на што да се обрне внимание и што им даваа на завршните изпити? Јас сум вонреден студент и ги пријавив за на цел испит.

Благодарам однапред

Пријавих ѓи сите предмети у првата сесија, може ли да се промене некак да полагам у втората сесија некој предмет?

lele vi se molaam za help..nekoj da mi kaze sto se maga na ispit makroekonomija...i nekoj ako ima prasanja trgovsko i menadzment pls pls pls ...blagodaraam unapreed!

Пријавих ѓи сите предмети у првата сесија, може ли да се промене некак да полагам у втората сесија некој предмет?

Може!

А, на 7-ми нема ниту еден испит закажано или слабо гледам.....уФ менаџмент се полага :tapp::pos:Браос

СЕ ОДЛОЖУВААТ ИСПИТИТЕ ОД ПРВАТА ДЕКАДА ВО АКТУЕЛНАТА ИСПИТНА СЕСИЈА

Баба Снежана и дедо Мразулко не ставија на стенд бај. Завршните ќе продолжат од понеделник (13.02), а сите неодржани завршни испити од оваа недела, ќе бидат префрлени и ќе се одржат во втората декада.

А ние таман се разучивме :icon_mrgr: .. FFUUUUUUUUUUUUU !!!!!

Јас имам еден испит за 10ти ама прееска разговарав со професорот и ништо не рече за одложување, си рече дека испит ќе си има. Не го оправдувам ова одлагање, па немаме 2 метра снег живи глупости.

Јас имам еден испит за 10ти ама прееска разговарав со професорот и ништо не рече за одложување, си рече дека испит ќе си има. Не го оправдувам ова одлагање, па немаме 2 метра снег живи глупости.

Колку се само смешни,зар од овај снег се исплашиле,и сега утре ќе има ли испити? anyone?

^ Штом соопштениево е ставено на Почетната страна, се однесува за сите факултети.

Сигурно не би си играле мајтап се студентите и одлукава е валидна. Не знам кога точно ја имаат донесено и објавено, ама сигурно и професорите и асистентите се известени за ова. Плус тоа, јасно е наведено дека испитите ќе бидат одржани во вторите термини, така да don't sweat about it. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom