Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Најпаметно е можеби во петок да тркнеме до студентски (ваљда ќе работат) и да им ја оставиме уплатницата.

Инаку support.@ugd.edu.mk 'сигурно' ќе ти врати на мејлот :D .. Јас во неделата им пишав за проблемот што го имам со студентскиот мејл, еве помина и среда веќе - ШТАМА !
На мене дечките од support тимот двапати ми вратија во рок од еден ден (во врска со овој проблем). А како што разбрав нитуедна студентска служба не работи до 23ти (а до 22ри е последниот ден за пријавување на семинарските (n) ).

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
http://studenti.ugd.edu.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=21:soop&catid=3:news

Ах бре луге на 723013 требало начин 2 , утре поштата викате ќе работи да одам пак да уплаќам...ја га треснав на 723019 :(стигнати, но не на е индекс трансакации
Чекај, не избрзувај. Сега го најдов овој документ (барање за интервенција во е-индекс), во него има една под точка „Трансфер на финансиски средства помеѓу приходни шифри“. Така да, испечати си го овој документ, потполни го (од 723 019 во 723 013) и однеси го во Ректоратот којшто се наоѓа веднаш до Факултетот за информатика, кај Домот на културата (незнам дали си штипјанец, па затоа ти ја објаснувам локацијата :D ).
Дури и да си уплатил нови 500 денари за семинарските работи, со ова барање може да ти бидат префрлени на потребната шифра и ќе можеш да ги искористиш за семинарските од претстојниот семестар :)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Почитуван студент,

Согласно тарифникот на УГД, приходна шифра на која се уплаќаат средства за семинарски работи е 723013. Во таа насока, Ве молам пополнете го образецот „Барање за интервенција во е-Индекс“ и испратете го по електронски пат (од Вашата студентска е-пошта) на адресата на референтот/референтите одговори за Вашата студиска програма (Љубица Цикарска – ljubica.cikarska@ugd.edu.mkиЦонка Чеботарева – conka.cebotareva@ugd.edu.mk), со цел негово процесирање од наша страна (префрлување на тие средства на приходна шифра 723013), по што ќе бидете во можност за електронско пријавување на семинарските работи.

За било какви прашања Ви стоиме на располагање.

Со почит,

Ристе Тимовски
ИТ Администратор
Оддел за апликативен софтвер - ИТ Центар
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип

Хахха абе луѓе нели не работат студенски епа кога ке ме исправат ..јас мислам да ѕвонам до тетка Цонка утре , ако не ке уплатам уште еднаш а нека ја исправи грешката за сем. во следен семестар ...Ваше мислење :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Почитуван студент,

Согласно тарифникот на УГД, приходна шифра на која се уплаќаат средства за семинарски работи е 723013. Во таа насока, Ве молам пополнете го образецот „Барање за интервенција во е-Индекс“ и испратете го по електронски пат (од Вашата студентска е-пошта) на адресата на референтот/референтите одговори за Вашата студиска програма (Љубица Цикарска – ljubica.cikarska@ugd.edu.mkиЦонка Чеботарева – conka.cebotareva@ugd.edu.mk), со цел негово процесирање од наша страна (префрлување на тие средства на приходна шифра 723013), по што ќе бидете во можност за електронско пријавување на семинарските работи.

За било какви прашања Ви стоиме на располагање.

Со почит,

Ристе Тимовски
ИТ Администратор
Оддел за апликативен софтвер - ИТ Центар
Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип

Хахха абе луѓе нели не работат студенски епа кога ке ме исправат ..јас мислам да ѕвонам до тетка Цонка утре , ако не ке уплатам уште еднаш а нека ја исправи грешката за сем. во следен семестар ...Ваше мислење :)
Најдобро би било утре уште рано да се јавиш кај референтот за студентски прашања и ако ти каже дека корекцијата може да се изврши за еден ден, тогаш потполни го барањето, скенирај го и прати и го по меил па таа во текот на денот да го проследи барањето до ит центарот. А ако се чека ден два, сепак мислам дека е подобро да уплатиш одново (објаснив во претходното мислење дека и првите пари што си ги уплатил ќе можеш да ги искористиш). Инаку пријавувањето на семинарските не е до 22ри туку еден ден пред заверката на семестарот, што значи имаш уште време меѓутоа сигурно си е сигурно :)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Најдобро би било утре уште рано да се јавиш кај референтот за студентски прашања и ако ти каже дека корекцијата може да се изврши за еден ден, тогаш потполни го барањето, скенирај го и прати и го по меил па таа во текот на денот да го проследи барањето до ит центарот. А ако се чека ден два, сепак мислам дека е подобро да уплатиш одново (објаснив во претходното мислење дека и првите пари што си ги уплатил ќе можеш да ги искористиш). Инаку пријавувањето на семинарските не е до 22ри туку еден ден пред заверката на семестарот, што значи имаш уште време меѓутоа сигурно си е сигурно :)
Фала Ацка , частам кафе ;) ајт утре ќе видам што ќе направам ...

Член од
19 јануари 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Zdravo :0 imate li nesto za liderstvo organizacija timska rabota i case stady na firmi mnogu mi e itno :( pravam razmena na seminarski od oblastya menadzment Blagodaram odnapred :*

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Со семинарскиве уште сме на stand by, хм ??

Арно си кажа Деканот, ќе има е*авања со ова ..... :confused:

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Zdravo :0 imate li nesto za liderstvo organizacija timska rabota i case stady na firmi mnogu mi e itno :( pravam razmena na seminarski od oblastya menadzment Blagodaram odnapred :*
1.тимови
2.тимови и лидери
3.организационо однесување

имам:)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
На мене партиципацијата во пошта ми ја опнаа на 013 а убаво ми беше напишано на 012. Не можеа да ја вратат трансакцијата во пошта. Ама не е мој проблем тоа. Важно одат на иста трансакциска е сега јебига га приходната шифра. Си имаат тие таму тим од адвокати или шо ти јас знам да ја управат работата, а и референтот на студентски прашања многу знае дали службеникот во пошта згрешил. Зборот ми е оти си имаат тие таму тим шо ги управа тие работи.

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
Сега за таксените марки, треба 5 за испитите на една уплатница, а за другите листови, за розов пријавен, бел пријавен и семестрален лист по една таксена посебно така ли е или..................?

Член од
3 април 2010
Мислења
260
Поени од реакции
41
Почнувам да се нервирам веќе од овие електронски пријавувања...сега гледам само едната семинарска ми ја пријави другите 4 не се пријавуват шо им се дешава со системот а уплатено ми е за сите 5... и ако знае некој да каже дали кога ќе заверуваме и запишуваме семестар дали ке се врши на студентски прашања на стар начин со купување розов лист семестрален лист или треба да уплатеме за нив на уплатница и да ги доставеме до студентски прашања стварно нишо не ми е јасно да им е**м се по список...:mad:

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Почнувам да се нервирам веќе од овие електронски пријавувања...сега гледам само едната семинарска ми ја пријави другите 4 не се пријавуват шо им се дешава со системот а уплатено ми е за сите 5... и ако знае некој да каже дали кога ќе заверуваме и запишуваме семестар дали ке се врши на студентски прашања на стар начин со купување розов лист семестрален лист или треба да уплатеме за нив на уплатница и да ги доставеме до студентски прашања стварно нишо не ми е јасно да им е**м се по список...:mad:
Кој ќе им најде крајот...се е замрсено, ја пак чекам по други пут од петок парите сеуште патуваат да е-индех последна надеш ми е утре (секако ако бидува нели последен ден беше ) :(заверка , упис на семестар од утре 23.-до 28.01 притоа треба сем. да се пријавени , испит- пријава од 28-03.02 иии то е...а семестралниот и розов лист се на студенски доставуваат мислам ...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Фаааааала Богу !!

У 5 до 12 биднаа семинарските .. И тоа јас бев еден од среќниците, доста студенти ниту денес не успеаа да ги пријават. Рокот или ќе го продолжат, или ќе има немири пред студентски деновиве ! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom