Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98

Е сине како бре да ги пријавиме семинарските и испитите преку е-индексот, без да ги доставиме уплатниците на шалтер на студентски ??

Системот сумњам да го имаат толку унапредено за пола година, па уплатниците на некој 'свој начин' да се вметнуваат на нашата сметка од е-индексот. Лани нели ги уплаќавме, уплатниците на шалтер, па ни го префрлаа уплатениот износ ..
Сине абе јас прв пат електронски ќе пријавувам , први пут се срекаваме со тоа лани беше се на хартија кај тетка Цонка :pos:тукууу...од тебе барам да објасниш ти си искусил ама отприлика знам како што ....Иначе кај нас уште нема резултати луда работа

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Значи вака сега ..

- 5х20 = 100 ден. за петте испити
- 5х50 = 250 ден. за пет админ. такси (за петте испити)
- 5х100 = 500 ден. за пет семинарски
- 6.125/3.065 - уплата на втора рата
- 500 ден. - упис на семестар

Ова се сите пет уплатни износи, или има уште некој што треба да се уплати !? :D

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Значи вака сега ..

- 5х20 = 100 ден. за петте испити
- 5х50 = 250 ден. за пет админ. такси (за петте испити)
- 5х100 = 500 ден. за пет семинарски
- 6.125/3.065 - уплата на втора рата
- 500 ден. - упис на семестар

Ова се сите пет уплатни износи, или има уште некој што треба да се уплати !? :D
200 денари - заверување на семестар
40 денари - Пријавен лист за семестар (розов лист)
30 денари - Семестрален лист

За нешто друго незнам дали треба, како и да е го имаш тарифникот на овој линк.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
јас денес бев на факс и жива душа немаше,ниту студентски не работеше да ги прашав,чуварот рече дека до 23 јан не работеле

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98

Ххаха се уклапа во ситуацијата :)

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
200 денари - заверување на семестар
40 денари - Пријавен лист за семестар (розов лист)
30 денари - Семестрален лист

За нешто друго незнам дали треба, како и да е го имаш тарифникот на овој линк.
мислам дека треба два семестрални листа,еден за слушаниот семестар и другиот за оној кој го запишуваш

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
мислам дека треба два семестрални листа,еден за слушаниот семестар и другиот за оној кој го запишуваш
Семестралниот лист за слушаниот семестар мислам дека се потполнуваше кога се запишуваме (каде се пишуваа предметите/професорите/кредитите)

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Вчера платив 500 ден за семинарски , сеуште системот не ги регистрира вели дека немам финансиски средства за пријавување.....ќе има клецканици осеќам.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вчера платив 500 ден за семинарски , сеуште системот не ги регистрира вели дека немам финансиски средства за пријавување.....ќе има клецканици осеќам.
Same here, а уплатив од понеделникот. Пратив меил до ит службата од каде ми вратија дека трансакцијата обично се процесира за еден ден (а веќе поминаа 3). Го отворив тарифникот на угд и во него видов една напомена дека уплатниците коишто се реализирани со „Начин на плаќање - 1 “ нема да бидат процесирани во е-индексот. Видов на уплатницата дека нема напишано начин, а таа тетката од банката удри само печат (не ја стави во скенер како што ги уплаќаат во пошта) и мислам дека нешто не е во ред, најверојатно они по default уплатницата ја прокнижиле со начин 1 :unsure:

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
Од изборните предмети корпоративно управување и кредитна политика кој е полесен?

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Од изборните предмети корпоративно управување и кредитна политика кој е полесен?
Корпоративно е полесен и од аспект на професор и од аспект на материјалот...

Same here, а уплатив од понеделникот. Пратив меил до ит службата од каде ми вратија дека трансакцијата обично се процесира за еден ден (а веќе поминаа 3). Го отворив тарифникот на угд и во него видов една напомена дека уплатниците коишто се реализирани со „Начин на плаќање - 1 “ нема да бидат процесирани во е-индексот. Видов на уплатницата дека нема напишано начин, а таа тетката од банката удри само печат (не ја стави во скенер како што ги уплаќаат во пошта) и мислам дека нешто не е во ред, најверојатно они по default уплатницата ја прокнижиле со начин 1 :unsure:
Иста ситуација ...дотката од Прокредит удри печат е сеа кај се гледе тој “начин1„ :), ако може пак да плаќаме....чарее?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Иста ситуација ...дотката од Прокредит удри печат е сеа кај се гледе тој “начин1„ :), ако може пак да плаќаме....чарее?
Ај проверете си ги пак е-индексите. Јас денес уплатив и гледам сега отворени ми се петте семинарски за да ги пријавам.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 20:35 ---
Ноуп се избрзав .. Пријави опцијата е отворена, но расположливи средства - компир. :(

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
1. 17.01.2012 500,00 723019 SEMINARSKI RABOTI

Доле во финансиски трансакции ги има стигнато 500 на име семинарски а горе во расположливи средства 00.00 (такви заебанции најмногу ме нервираат)а вчера уплатив помина 24ч. сега ке им пишам на support.@ugd.edu.mk

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Бев во ТТК одкаде ми извадија некаков си извештај за тој работен ден и ми потврдија дека парите од нивна страна се префрлени на УГД, а кај мене во е-индексот сеуште ги нема. Инаку, вработената ми кажа дека по дифолт начинот на уплаќање бил 2ка, затоа што за тој Начин-1 се наплаќало 140 денари провизија.
Што значи од страна на банките се е сработено како што треба.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 21:08 ---

Доле во финансиски трансакции ги има стигнато 500 на име семинарски а горе во расположливи средства 00.00 (такви заебанции најмногу ме нервираат)а вчера уплатив помина 24ч. сега ке им пишам на support.@ugd.edu.mk
Истото е и кај мене:
1. 17.01.2012 500,00 723019 SEM.RABOTI

Меѓутоа ние уплаќаме на 723 013, а во е-индексот како што ти ги прикажува имаш пари на 723 019.. каша направија со ова електронското пријавување

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959

Најпаметно е можеби во петок да тркнеме до студентски (ваљда ќе работат) и да им ја оставиме уплатницата.

Инаку support.@ugd.edu.mk 'сигурно' ќе ти врати на мејлот :D .. Јас во неделата им пишав за проблемот што го имам со студентскиот мејл, еве помина и среда веќе - ШТАМА !

Kajgana Shop

На врв Bottom