Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Трета година, Финансиски Менаџмент, кои прашања се за поправен колоквиум (од Фотката)??

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
^ Хехех, зашто ќе ти се бре не ти требаат...:D

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Како не ми требат, ети утре полагаме.. а јас врска си немам
хахахахах :D
ај плиииииис, кој има нека кажува

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Луѓеееееее, абре сите ли учите Финансиски Менаџ. за утре??? Дај помогнете, кажете, што, како и јас да отворам книга :sick::(

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Добив информација дека полагање во сесии се укинува и дека ке се полага само на колоквиуми и завршен,и имаш право три пати на завршен а ако не положиш го презапишуваш предметот.
Ако некој знае нешто поопширно околу ова нека пише.
И дали ако е точно истото важи и за вонредни студенти?

Член од
24 октомври 2011
Мислења
25
Поени од реакции
4
znae li nekoj dali Fotov ( finansiski menadzment ) gi dava site poeni za redovnost , predavanja i seminarska , za vonrednite studenti ?

Член од
12 ноември 2011
Мислења
7
Поени од реакции
1
микроекономија лесни ли прашања дава професорот ,ајде ако се секава и ако не му е тешко на некој да пише Ч)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
микроекономија лесни ли прашања дава професорот ,ајде ако се секава и ако не му е тешко на некој да пише Ч)
Дарко сам кажа дека првиот колоквиум намерно бил потежок, на барање на професорот (поради високите резултати на предходните генерации) да види до кај ни е лимитот :D. Вториот сега рече дека ќе биде полесен и повеќето од прашањата ќе бидат од последната тема ..

Ќе има сигурно прашања како : што е даночна инциденца, даночна евазија, дирекни/индирекни даноци, даночни одредби според Адам Смит, франшиза, улогата на синдикатите и државата при формирањето на доходот и сл.

Ај со среќа утре, мада мислам дека ќе биде лесно. ;)

Член од
25 декември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали некој може да ми каже што се паѓа на втор колоквиум основи на менаџмент?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
znaete li koga ke ima rezultati od vtorite kolokviumi?
Ги има фатено предновогодишна атмосфера изгледа. До сега штом немаше, викендов не ми се верува да извадат.. Од понеделник здравје.

Btw информатичариве чекале резултати уште од последните 2 колоквиуми, а ние уште немаме од првиот што го полагавме пред повеќе од 10 дена .. :cautious:

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
znaete li koga ke ima rezultati od vtorite kolokviumi?
Р Е З У Л Т А Т И од Втор колоквиум
Економски факултет Штип
По предметот новогодишна еуфорија

студент/индекс број/поени

1.Близначиња 085111 18,566
2.Ендорфиниус 856789 17,986

од предметен професор ,
Среќни празници!!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Добив информација дека полагање во сесии се укинува и дека ке се полага само на колоквиуми и завршен,и имаш право три пати на завршен а ако не положиш го презапишуваш предметот.
Ако некој знае нешто поопширно околу ова нека пише.
И дали ако е точно истото важи и за вонредни студенти?
Нема нешто посебно да се промени, и сега можеш да полагаш завршен + 3 сесии и на крај комисиско полагање, па после тоа се презапишува предметот.

Kajgana Shop

На врв Bottom