- Член од
- 18 мај 2011
- Мислења
- 184
- Поени од реакции
- 74
Англиски 1,2,3,4, или 5??????Лесен ли е англиски јазик за изборен? Каков е испито? Шо треба да се пишува?
Англиски 1,2,3,4, или 5??????Лесен ли е англиски јазик за изборен? Каков е испито? Шо треба да се пишува?
англиски 1, за во втора година, трет семестарАнглиски 1,2,3,4, или 5??????
Англиски 1 е прелесен а 2 малку потежок.англиски 1, за во втора година, трет семестар
(3:52)здраво,
На стр. на УГД пишува дека: првиот академски час за студентите на Економскиот факултет ке се одрже во Мултимедијалниот центар на Кампус 4 – Економски факултет.
Па ме интересира дали е тоа во КАМПУС 4 или каде??? ..
го имаш тоа на факултетот, и јас се чудев за тоа кога требаше да се запишам но имаше 2 осигурителни компании дојдено таму (зборувам за Струмица, за Штип незнам)Исто така студентите доставуваат и потврда од осигурителна компанија по нивен избор со уплатени 150 денари
Шо е па сеа овоа,знае некој
Значи, треба да отидеш во некоја осигурителна компанија и да побараш полиса за осигурување на ученици и студенти. Им даваш лична карта, чекаш 5-10 минути си плаќаш 150 денари,потоа потврдата за плаќање (заедно со останатите документи потребни за запишување на семестар) му/и ја носиш на тој/таа од студентски прашања и готовоИсто така студентите доставуваат и потврда од осигурителна компанија по нивен избор со уплатени 150 денари
Шо е па сеа овоа,знае некој
јас сум исто прва година и најверојатно по азбучен ред ќе сме поделни во 2 групиДа прашам нешто. Кога бевме на свечениот час не ни кажаа кога да одиме во Понеделник поточно во колку часот само ни даваа индексите и излеговме. Е сега, кога го видов распоредот на страната на Гоце Делчев, и кога видов имаше 2 групи на студенти и 2те групи имаа различен распоред (зборзам за еконосмкото) и сега не знам во која група сум? Како дазнам во која група сумза да знам кога и да одам?
Инаку од Струмица сум, има тука некој на форумов на Економски во Струмица?
Најверојатно сум во втората група.јас сум исто прва година и најверојатно по азбучен ред ќе сме поделни во 2 групи
не знам, најверојатно утре ке треба сите да одиме и таму ќе ни кжат кој во која група е, тие што ќе се втора и во втроник ќе треба да одат, јас мислам дека ќе сум прваНајверојатно сум во втората група.
Така ли да се сметам? или тава е твоја проценка, ти како ќе направиш?
Оди си на првиот термин што е даден (од првата група). Точно е дека по азбучен ред сте поделени, ама и тука не можете да бидете сигурни т.е. да вршите проценки, бидејќи ние лани на некои списоци бевме по презимиња редени, а на некои по имиња ..Најверојатно сум во втората група.
Така ли да се сметам? или тава е твоја проценка, ти како ќе направиш?