Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
англиски 1, за во втора година, трет семестар
Англиски 1 е прелесен а 2 малку потежок.
Англиски 1 имаш 2 или 3 вежби од книгата market leader оние со поврзување на зборови со реченица и вметнување збор во реченица.
Откако ќе ги решиш вежбите на лист се логираш на блогот на Професорот и ги пишуваш и таму,а слушнав и дека така му било направено тестирањето за економски да нема пониска оценка од 6:))))))

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
здраво,
На стр. на УГД пишува дека: првиот академски час за студентите на Економскиот факултет ке се одрже во Мултимедијалниот центар на Кампус 4 – Економски факултет.
Па ме интересира дали е тоа во КАМПУС 4 или каде??? ..:)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
здраво,
На стр. на УГД пишува дека: првиот академски час за студентите на Економскиот факултет ке се одрже во Мултимедијалниот центар на Кампус 4 – Економски факултет.
Па ме интересира дали е тоа во КАМПУС 4 или каде??? ..:)
(3:52) :D

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Исто така студентите доставуваат и потврда од осигурителна компанија по нивен избор со уплатени 150 денари

Шо е па сеа овоа,знае некој :unsure:

S

Stivie G

Гостин
Исто така студентите доставуваат и потврда од осигурителна компанија по нивен избор со уплатени 150 денари

го имаш тоа на факултетот, и јас се чудев за тоа кога требаше да се запишам но имаше 2 осигурителни компании дојдено таму (зборувам за Струмица, за Штип незнам) :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Значи, треба да отидеш во некоја осигурителна компанија и да побараш полиса за осигурување на ученици и студенти. Им даваш лична карта, чекаш 5-10 минути си плаќаш 150 денари,потоа потврдата за плаќање (заедно со останатите документи потребни за запишување на семестар) му/и ја носиш на тој/таа од студентски прашања и готово :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
нешто последниве денови, доста активен е муабето за префрлување на економскиот во Кочани, а правниот од Кочани ќе се префрли во Штип ..

има нешто такво, или тоа се пуштени муабети?

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Да прашам нешто. Кога бевме на свечениот час не ни кажаа кога да одиме во Понеделник поточно во колку часот само ни даваа индексите и излеговме. Е сега, кога го видов распоредот на страната на Гоце Делчев, и кога видов имаше 2 групи на студенти и 2те групи имаа различен распоред (зборзам за еконосмкото) и сега не знам во која група сум? Како дазнам во која група сумза да знам кога и да одам?

Инаку од Струмица сум, има тука некој на форумов на Економски во Струмица?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Како шо гледам по распоредот тоа се вежби Математика ,но вие се уште не сте имале предавања математика така највероватно вежбите ќе ви почнат од идниот понеделник

S

Stivie G

Гостин
Да прашам нешто. Кога бевме на свечениот час не ни кажаа кога да одиме во Понеделник поточно во колку часот само ни даваа индексите и излеговме. Е сега, кога го видов распоредот на страната на Гоце Делчев, и кога видов имаше 2 групи на студенти и 2те групи имаа различен распоред (зборзам за еконосмкото) и сега не знам во која група сум? Како дазнам во која група сумза да знам кога и да одам?

Инаку од Струмица сум, има тука некој на форумов на Економски во Струмица?
јас сум исто прва година и најверојатно по азбучен ред ќе сме поделни во 2 групи

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
јас сум исто прва година и најверојатно по азбучен ред ќе сме поделни во 2 групи
Најверојатно сум во втората група.
Така ли да се сметам? или тава е твоја проценка, ти како ќе направиш?

S

Stivie G

Гостин
не знам, најверојатно утре ке треба сите да одиме и таму ќе ни кжат кој во која група е, тие што ќе се втора и во втроник ќе треба да одат, јас мислам дека ќе сум прва

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Оди си на првиот термин што е даден (од првата група). Точно е дека по азбучен ред сте поделени, ама и тука не можете да бидете сигурни т.е. да вршите проценки, бидејќи ние лани на некои списоци бевме по презимиња редени, а на некои по имиња .. :confused:

Инаку флексибилни се и можете да се договорате со асистентите во која група да ги следите вежбите. Пример повеќе ако ти одговара да одиш со другата група, нема да ти прават проблем. ;)
--- надополнето: Sep 19, 2011 6:49 PM ---
Декане, имам неколку прашања до тебе ..

1. Проф. по Микро ни е напишан некој си Митко Кочовски. Типот само на потпис е (Дарко сам си го тера предметот), или меша прсти и околу предавања, трето, пето. Ако е 'редовен' што човече ?

2. Имавте ли вие вежби Монетарна лани. На распоредот ги нема ставено, а денес Шајноски кажа дека Габер ќе ни бил асистент :sick::sick::sick: (цревата ми се превртеа). Кажи ми што и како се вежбите Монетарна и дали треба да му го лижам га*от на уфилманиот морон за 10 поени, или да сум си само активен на професорот .. По тоа што го кажа денеска изгледа он ги дава и поените од вежби и активност.

3. Англиски го нема распоред. Предметот ќе биде само полагање без предавања и вежби, илиии ....??

Фала ти унапред. Знам дека си експресен и детален, не очекувам помалку ни овој пат. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom