Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Друже, не сваќаш... не сум јас дете мало.
Го чувствувам тој pattern што го користите..
ТИ МУ СПОМНА "ДА ТИ ЈА МАЧАТ ЌЕРКАТА ПРВ", умерено, со одбрани зборови.
И тој (Како многу други) го нема трпението твое, и реплицира со ХИПОТЕТИЧКО спомнување на твојата ќерка и добива бан.

Чекај, ти реално мислиш дека со мене ќе аргументираш?
Те знам и капа ти спуштам за тоа што си според мене, интелектуалец и имаш ниво на понашање.
Ама варди да не те заземе самодовербата...

Ќе видиме, ти реков ќе проверам детално.
Таа споредба со ќерката воопшто не беше во конверзација со него! Со друг член беше! И не е никаква провокација, најмлку на нему пак....зошто побогу гурџи би го провоцирал?! Кој фактор е тој? Само зуи наоколу како досаден комарец! Серикзно мислиш дека јас седнувам да напишам пост со цел да го тагирам Гурџи?!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Да, мислам по името се гледа
Да бидам сигурен за кого зборуваш. Тој беше P.I. во O.T.O. од Кроули добива одобрение да основа О.Т.О. Камп во Англија и да може да иницира во степенот Минервал во О.Т.О. :)

Do what thou wilt shall be the law
We Baphomet X° Ordo Templi Orientis
Sovereign Grand Master General of all English
Speaking Countries of the Earth do hereby Authorise
our beloved son Scire, (Dr. G.B. Gardner,) Prince
of Jerusalem, to constitute a camp of the
Ordo Templi Orientis in the degree of Minerval
Love is the law, Love under Will
Witness my hand and seal,
Baphomet X°

Но потоа малку забегуваат работите и луѓето преценуваат што им е одобрено, што им е дозволено и кој авторитет им е даден... лошо разбирање и невнимателно читање на инструкциите води до грешка за било што.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.276
Поени од реакции
84.387
Споредбава вришти еј! Какви црни двојни аршини?! За да критикуваш нешто треба да го познаваш! Лажење е една работа, критика е сосем 15та! Да тврдиш дека ОТО како организација ти одредуба што ти е вистинска волја не е критика, лага е! Да мешаш фамилија, ќерки, мајки шајки не е критика! Да јадеш гомна кој каков физички недостаток има, не е критика!
lol, вие за Христијанството имате кажано овде миљарда лаги. Но, никако само не вие. Еден тон луѓе имаат пишувано бесмислици за Хрстијанството, но и за Исламот, Масоните, ОТО...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
lol, вие за Христијанството имате кажано овде миљарда лаги. Но, никако само не вие. Еден тон луѓе маат пишувано бесмислици за Хрстијанството, но и за Исламот, Масоните, ОТО...
Дај издвој една од тие милион, цитирај ја да видиме.

D

Drexel

Гостин
Да бидам сигурен за кого зборуваш. Тој беше P.I. во O.T.O. од Кроули добива одобрение да основа О.Т.О. Камп во Англија и да може да иницира во степенот Минервал во О.Т.О. :)
Do what thou wilt shall be the law
We Baphomet X° Ordo Templi Orientis
Sovereign Grand Master General of all English
Speaking Countries of the Earth do hereby Authorise
our beloved son Scire, (Dr. G.B. Gardner,) Prince
of Jerusalem, to constitute a camp of the
Ordo Templi Orientis in the degree of Minerval
Love is the law, Love under Will
Witness my hand and seal,
Baphomet X°
Абе знам за ова, поентата ми е дека полесно се разбира системот и пишување на златна зора отколку на кроули. Ако претходно си имал Wiccan искуство полесно се прилагодуваш во Golden Dawn систем, оти се сеќавам на времето го имав најдено кроули но тогаш немав појма што тропал ради начин на пишување и го баталив. Мое искуство е вакво, а да не заборавиме за copy-paste-от кроули што го направил на огоромен дел на елементи и литература од златна зора така да Златна зора>Crowley>Гарднер и тука имаш две опции на кои можеш да легнеш ако се одлучиш да ја напуштиш Wicca

Последно уредено од модератор:
Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
А Хепта ги лајка и постовите на Никола (у кои го критикуе Ипси и ОТО и све) за да лиже гз. :D
Страхотно, ти кажуем, ти си тужибабата што дига рака на прва клупа и ѝ издава на наставничката дека Аце лепи мастики на клупа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.276
Поени од реакции
84.387
Апсолутно е у право Ботко кога вика дека секој член на ОТО, Христијанството, Исламот, Масоните... кој имал негативни искуства, има право да ги каже тука и нема потреба од веќе познатото хистеришење на Хепта и Ипси.
Но, ако збориме за издавање тајни, тогаш можам само да кажам дека секој треба да си пази какви заклетви дава и дека ако се заколнал на нешто, би требало да си стои на зборот. Треба човек да пази у што се заколнува.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
А Хепта ги лајка и постовите на Никола (у кои го критикуе Ипси и ОТО и све) за да лиже гз. :D
Страхотно, ти кажуем, ти си тужибабата што дига рака на прва клупа и ѝ издава на наставничката дека Аце лепи мастики на клупа.
Гледај си чергата ти и уживај. И јас се сложувам дека @Ipsissimus понекогаш се занесува како другите „што паѓаат на нашите пишувања“ :)
Не глуми скопјанец кога не си... диши малку... постојано офтопици и сарказам не бидува нели зборуваме за тоа...

Или тебе фалусот не ти слуша :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.255
Поени од реакции
12.266
Но, ако збориме за издавање тајни, тогаш можам само да кажам дека секој треба да си пази какви заклетви дава и дека ако се заколнал на нешто, би требало да си стои на зборот. Треба човек да пази у што се заколнува.
Со ова се сложувам...
Иако @Botko го бодри @Hyperion VI демек да издава тајни како „бивш О.Т.О. член“ бидејќи тоа го пали мислејќи ќе го добие „она инфо што на победниците им го даваме“, што потоа ќе скока ко млада невеста и ќе вика: ете и јас знам нешто повеќе :)

Ох, младост лудост :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.276
Поени од реакции
84.387
Ја колку пути сум се колнел у мајка кога сум лажел дека не сум напраил фаул на фудбал, до сеа пеколот ми е предвиден милион пути!
Али да не кажуем два пути (или друго некое суеверие)!
Ти си атеист и можеш што сакаш да збориш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.276
Поени од реакции
84.387
Не озбиљно, кај вас атеистите зборовите немаат никакво подлабока релевантност надвор од треперењето на гласните жици. Вие не оставате трага во етерот со вашето блебетање. Емотивниот набој и вашата воља немаат никакво влијание врз околината, кога ги претворате во зборови (надвор од возбудувањето на ушните тапанчиња у околина). Вие не веруете у етер.
Ја да сум атеист ќе се заколнувам секому за сенешто и не би сфатил никогаш зошто не би го заебал било кого, за било што, ако знам дека нема никој да дознае. Господ не ве гледа. За вас тој не ни постои.
Зошто да ми значи било што надвор од атомскиот свет, така да се изразам? Кога не постои тоа.

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Не озбиљно, кај вас атеистите зборовите немаат никакво подлабока релевантност надвор од треперењето на гласните жици. Вие не оставате трага во етерот со вашето блебетање. Емотивниот набој и вашата воља немаат никакво влијание врз околината, кога ги претворате во зборови (надвор од возбудувањето на ушните тапанчиња у околина). Вие не веруете у етер.
Ја да сум атеист ќе се заколнувам секому за сенешто и не би сфатил никогаш зошто не би го заебал било кого, за било што, ако знам дека нема никој да дознае. Господ не ве гледа. За вас тој не ни постои.
Зошто да ми значи било што надвор од атомскиот свет, така да се изразам? Кога не постои тоа.
Така си е, намерата зад зборот е важна, а не неговата гласовна структура. Верниците секој збор што го кажуваат, го кажуваат со намера да остаат длабока трага у Етерот/Акаша. :D

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Апсолутно е у право Ботко кога вика дека секој член на ОТО, Христијанството, Исламот, Масоните... кој имал негативни искуства, има право да ги каже тука и нема потреба од веќе познатото хистеришење на Хепта и Ипси.
Шупкоболот следи збок укинатиот статус на ''света крава.'' Прописно исшутираниот идиотски модератор није више ту да брише и казнуе. Он топик: за заклетвава си скрос у право. Ја многу се пазам!!! Коа се к'лнам скришно праам шипак под маса. Чисто за осигурација, у случај да треба да праам трансфер у некое подревно тајно друштво или побоља езотериска пракса.

Kajgana Shop

На врв Bottom