H
Hyperion VI
Гостин
Ова како закана ли да го сфатам?кармата е заебана работа, допрва ќе се увериш во тоа.
Ова како закана ли да го сфатам?кармата е заебана работа, допрва ќе се увериш во тоа.
За некој што бил толку добро поткован на тестови, би требало да знаеш што е карма и дали е тоа закана.Ова како закана ли да го сфатам?
Хехех шибај си,проповедај си кој те чепка само многу го претера со фразата "лечење фрустрации",а немаше потреба.За некој што бил толку добро поткован на тестови, би требало да знаеш што е карма и дали е тоа закана.
Ипси....Што е дискутабилно? Што од наведеното во Liber Oz неможе да се реши на друг начин освен со убивање? Зборам за нормална, цивилизирана земја, не за теократија као исламските или средновековните христијански.
Автоматски споено мислење:
Ако ти е така полесно на душичката, верувај си во тоа. Ама се си мислам дека ни сам не веруваш....само сакаш горчината да си ја истуриш овде. Штета што тебе нема кој да ти се смилува, кармата е заебана работа, допрва ќе се увериш во тоа.
Ниедна филозофија или идеологија не е 100% имуна од луѓе што ќе ја извртат нејзината суштина. Јас мислам дека бев јасен, а некој што сака да види нешто кое го нема, никој не може да го спречи во тоа.Ипси....
But what is cleansing to a healthy mind may overwhelm a less balanced psyche. Signs of psychic trouble include being excessively introverted and lacking strong social attachments. Cho's peers described him as "quiet" and as someone who would not respond when others greeted him. Violent offenders are also often pessimistic about their future and have low self-esteem; many have been harassed, bullied or rejected by classmates; suspended from school; or pressured by teachers. Cho was reportedly teased and picked on in middle school for being shy and for his unusual way of speaking
И кај ваков траблд и унбаланст може да се развие чувство дека е под тиранија, и покрај нашите закони.
За да не ја изврти некој, треба да бидеш многу многу претпазлив што пишуваш, да размислиш добро пред да кажеш нешто. Да сум Хепта би бил загрижен од тебе, што и како зборуваш во име на религијата а и како се справуваш со критика.Ниедна филозофија или идеологија не е 100% имуна од луѓе што ќе ја извртат нејзината суштина. Јас мислам дека бев јасен, а некој што сака да види нешто кое го нема, никој не може да го спречи во тоа.
Што е тоа кажано од моја страна што е загрижувачко?За да не ја изврти некој, треба да бидеш многу многу претпазлив што пишуваш, да размислиш добро пред да кажеш нешто. Да сум Хепта би бил загрижен од тебе, што и како зборуваш во име на религијата а и како се справуваш со критика.
Ја не веруем дека О.Т.О. е блиску до фундаменталниот Ислам, далеку побенигно е, тоа е очигледно.Што е тоа кажано од моја страна што е загрижувачко?
Технички треба са си го заслужиш тој левел,писмениот тест е само за да се види кој што до каде научил и се полага пред да земеш IV°(тоа не е тајна).@Hyperion VI, може да наведеш нешто повеќе од тоа што се дешава у О.Т.О. и мислиш дека е неетично? Добро е луѓево на темава да имаат балансиран увид кој не е едностран, односно промовиран само од сегашните членови на О.Т.О., туку и од тие кои излегле.
Има писмени тестови што се полагаат за качуење левел?
Нема ништо неетично, никој не присилил никого со сила да биде во ОТО, ниту пак го приморува да остане ако не сака, доказ за тоа е @Hyperion VIЈа не веруем дека О.Т.О. е блиску до фундаменталниот Ислам, далеку побенигно е, тоа е очигледно.
Ама не веруем ни дека е мед и млеко, ко шо кажуете вие. Нормално е дека секој член на определено движење го глеа низ розеви очила пошо е индоктриниран, помалку или повеќе, а со тоа и пристрасен. Сигурен сум дека у рамките на Редот има неетични ствари кои ние не можеме да ги дознаеме пошо е таен, а не е све баш најлабаво. Нема ЕДНО, па макар и од тие најдобрите, религиозно/спиритуално движење у историјата кое не практикуе барем нешо шо е идиотско пошо таква е психологијата на луѓето. Вие не сте искчучок, никој не е, иако сите мислат дека нивното движење е најбоље пошо се пристрасни.
Затоа, добро е да се чуе перспективата на @Hyperion VI колку и да е огорчен или да претеруе, со цел, да се добие некој балансиран увид. Сигурно твојот збор или тој на Хепта нема да го земеме здраво за готово. И да има нешто неетично, лудо е да мислиме дека ти и Хепта ќе го посочите тоа.
Загрижувачки е што ги процесираш работите до втора децимала, не дека не можеш понатаму до шеста пример, туку се прекинуваш. остануваш таму каде тебе ти одговара.Што е тоа кажано од моја страна што е загрижувачко?
Веќе реков, ако некој бара изговор за тероризам, може да го најде во било што и било каде. Не може светот да го ставиш во стаклено ѕвоно. Јас никогаш не би дал гаранција на лице кое сметам дека е психички нестабилно.Загрижувачки е што ги процесираш работите до втора децимала, не дека не можеш понатаму до шеста пример, туку се прекинуваш. остануваш таму каде тебе ти одговара.
Слично ко Ботко, и ја не мислам дека сте радикални и опасни, туку конкретно ти наивен, дека не сакаш да разбереш оти со вакви површни недефинирани а многу битни работи оставате можност за манипулација на доста психички послаби индивидуи, а почнувам да мислам дека такви ви се и таргет.
И почнувам исто да мислам дали некој може и вас да ве користи за остварување на некои цели додека ти си ја бараш вољата со свештеничката на олтарот.
Многумина кои се бават со езотерија тврдат дека чувањето тајни информации за окултните пракси и знаења е неетично бидејќи така се губеле многу информации у минатото. Информациите треба да бидат бесплатни и достапни до секој, а не тајни. Тоа е од старт проблем, што некој дава заклетва дека не смее да зборуе, и тоа доста силен етички проблем според мене. Знаењата од секуларните науки како хемијата, физиката, психологијата, историјата, социологијата итн. не се тајни пошто се знаења, нема етичка компонента у нив, ниту елитизам за тоа кој треба да ги поседува.Нема ништо неетично, никој не присилил никого со сила да биде во ОТО, ниту пак го приморува да остане ако не сака, доказ за тоа е @Hyperion VI
Што се однесува до барањето до него, тој дал заклетви за да го држи за себе тоа што му е доверено, ако ги прекрши, тоа ќе значи дека неговиот збор е безвреден, а со тоа и дека тој е безвреден. Дел од тоа што го кажа е лага, не е точно дека ОТО ти одредува што е твоја волја, ниту дека некој некому е шеф.
За овој тест станува збор што не е тајна? Или има некој друг што не е тајна во однос на О.Т.О. и степените? Или лошо си разбрал нешто во однос на тајноста, или јас погрешно разбирам? Се си бидува...Технички треба са си го заслужиш тој левел,писмениот тест е само за да се види кој што до каде научил и се полага пред да земеш IV°(тоа не е тајна).