Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
"Twenty and two are the mansions of the House of my Father,
but there cometh an ox that shall set his forehead against the House, and it shall fall.
For all these things are the toys of the Magician and the Maker of Illusions, that barreth the Understanding from the Crown.

O thou that hast beheld the City of the Pyramids, how shouldst thou behold the House of the Juggler?
For he is wisdom, and by wisdom hath he made the Worlds,
and from that wisdom issue judgements 70 by 4, that are the 4 eyes of the double-headed one;
that are the 4 devils, Satan, Lucifer, Leviathan, Belial, that are the great princes of the evil of the world.

And Satan is worshipped by men under the name of Jesus;
and Lucifer is worshipped by men under the name of Brahma;
and Leviathan is worshipped by men under the name of Allah;
and Belial is worshipped by men under the name of Buddha."
- Liber 418
Ако има грам смисла во сето ова, јас во Јусуф ќе се прекрстам и сунет ќе се направам. Кроули е познат по тоа што бил хронично неспособен да напише сложена реченица која има било каква смисла. Исто е познат по тоа што многу ја сакал буквата О, па половина реченици од неговиот опус почнуваат со О ова, О она.

Екстремно лоша литература.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Ако има грам смисла во сето ова, јас во Јусуф ќе се прекрстам и сунет ќе се направам.
Не мора, седи мирен. Никој никому на овој подфорум не бара ништо да му има смисла и да менува вери насилно.
Едноставно те интересира оваа тема поврзана не само со Кроули, езотерија, секако и други автори кои на некој начин се авторитети... ако си читнал нешто за овие теми, пишуваш, споделуваш мислење...
Другото е непотребно, бесцелно... никој не те прашува дали ти има смисла, ниту пак во што веруваш :)

• Ми се допаѓа
Reactions: 831
Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Не мора, седи мирен. Никој никому на овој подфорум не бара ништо да му има смисла и да менува вери насилно.
Едноставно те интересира оваа тема поврзана не само со Кроули, туку и со езотерија од други автори кои на некој начин се авторитети... ако си читнал нешто за овие теми или не, пишуваш, споделуваш мислење...
Другото е непотребно, бесцелно... никој не те прашува дали ти има смисла, ниту пак во што веруваш :)
Реално, тебе треба некој со еден стап подебел да те потфати, да ги видиш сите демони истовремено. Класичен продавач на магла. Не само тебе, и повеќето кои пишувате на темава.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Ако има грам смисла во сето ова, јас во Јусуф ќе се прекрстам и сунет ќе се направам. Кроули е познат по тоа што бил хронично неспособен да напише сложена реченица која има било каква смисла. Исто е познат по тоа што многу ја сакал буквата О, па половина реченици од неговиот опус почнуваат со О ова, О она.

Екстремно лоша литература.
Кроули, неспособен, за греота човекот. Не знам што толку Кроули па Кроули... како да нема други автори :)

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Кроули, неспособен, за греота човекот. Не знам што толку Кроули па Кроули... како да нема други автори :)
Има, не велам не. Се дури има овци ќе има и волна.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Има, не велам не. Се дури има овци ќе има и волна.
Се додека има луѓе, ќе има и богови, и ритуали, и обожувања, и симболи и тајни.
Тоа е човештвото на Земјата. Не е од вчера.

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Се додека има луѓе, ќе има и богови.
Немој да мислиш дека само ти си продавач на магла. Сите сте вие исто дно. И рисјаните со трофазниот Бог кој си е сам на себе татко, и муслиманите со педофилот, и сите такви лудачки учења.

Неброени луѓе страдале во животот за да го запалат светлото на разумот, вие сте отпадот кој човештвото го трга спрема дното. Истиот менталитет на вода од две чешми, и коска закопана во дворот. Полудиви луѓе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Полудиви луѓе.
Реков: се додека има луѓе... :)
Од Египет, преку Блискиот Исток, поврзан со далечниот Исток, Европа и мешањето на западот и истокот - е заради луѓето на Земјата.
Само секој си го наоѓа она што му треба... опасно е кога не можеш да си го најдеш местото под сонцето, помеѓу луѓето - тоа е опасно.
Другото е само учења, симболи кои треба нели, практично да си ги применува чоек во животот.

Езотеријата не е целта. Езотеријата нуди и крие алатки. Ништо друго... :love:

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Реков: се додека има луѓе... :)
Од Египет, преку Блискиот Исток, поврзан со далечниот Исток, Европа и мешањето на западот и истокот - е заради луѓето на Земјата.
Само секој си го наоѓа она што му треба... опасно е кога не можеш да си го најдеш местото под сонцето, помеѓу луѓето - тоа е опасно.
Другото е само учења, симболи кои треба нели, практично да си ги применува чоек во животот.

Езотеријата не е целта. Езотеријата нуди и крие алатки. Ништо друго... :love:
Класика продавач на магла. Не си способен ништо конкретно да напишеш.

Еве, ако си мангуп, те повикувам да направиш било каков ритуал кој ќе ги наруши природните закони онака како ги дефинира науката. Една најмала ситница, не барам од тебе море да расцепиш. Можеш тоа да го направиш?

Реторочко е прашањето, го знам одговорот. Можеш, ама не сакаш. :pos:

Знаеш на кого ме потсеќате вие окултните? На оние шарлатаните во боречките вештини кои тврдат дека имаат таква моќ што можат да убијат некого во ринг, затоа не влегуваат таму. А имаше и неколкумина што влегоа, изедоа таков ќотек што беше тажно да се гледа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
И јас како Кроули. Не знам една сложена реченица да напишам :sneaky: ... ајде нека ти помине лутината бидејќи вака, само се повторуваш.... па после ќе си пишуваме.
Едно доаѓање денес регистриран на форумов и тука.. ќе да си стар член, нешто мака имаш... да ти ја решиме? Или ќе си ја решеш?

Веќе напиша дека бараш некој да ти поместува песок камчиња за да те убеди во магика и ритуали (почекај, некој можеби ќе сака да те убеди, да ти докажува), кажа веќе дека сите магла продаваме (маглата содржи влага, тоа е добро), проба да навредиш луѓе тука со простачки говор... ќе те оставам да одмориш, бидејќи што има да си кажеме?
Ништо...

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
И јас како Кроули. Не знам една сложена реченица да напишам :sneaky: ... ајде нека ти помине лутината бидејќи вака, само се повторуваш.... па после ќе си пишуваме.
Едно доаѓање денес регистриран на форумов и тука.. ќе да си стар член, нешто мака имаш... да ти ја решиме? Или ќе си ја решеш?

Веќе напиша дека бараш некој да ти поместува песок камчиња за да те убеди во магика и ритуали, кажа веќе дека сите магла продаваме (маглата содржи влага, тоа е добро), проба да навредиш луѓе тука со простачки говор... ќе те оставам да одмориш, бидејќи што има да си кажеме?
Ништо...
Па јас и не пишувам заради тебе, пишувам да избавам некоја залутана душа која верува во баснословните глупости кои ги продавате. Ти секако не со способен за дискусија. А можеш и да ме демантираш. Еве, земи било која реченица од опусот на Кроули и објасни што значи. Еве ова на пример:

O thou that hast beheld the City of the Pyramids, how shouldst thou behold the House of the Juggler?
and from that wisdom issue judgements 70 by 4, that are the 4 eyes of the double-headed one;
that are the 4 devils, Satan, Lucifer, Leviathan, Belial, that are the great princes of the evil of the world.

Се кладам дека не можеш. Знам, знам, потребно е пракса да се разбере, инаку не може. :D

Само стапот за вас, нема друго. Абе Кроули знаеш о ова о она, туп по глава. Да заболи. Абе знаеш Исус ова она, туп пак по глава. Абе знаеш Алах ја расцепил месечината на две, трас, скрши му ја главата.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.333
Само стапот за вас, нема друго. Абе Кроули знаеш о ова о она, туп по глава. Да заболи. Абе знаеш Исус ова она, туп пак по глава. Абе знаеш Алах ја расцепил месечината на две, трас, скрши му ја главата.
Не можеш така... така е лесно, но ништо не се постигнува.

На друг начин ќе пробуваш да спасуваш луѓе... од нас, продавачите на магла. Не сакаш спасители и мразиш луѓе што сакаат спасител, а ти глумиш спасител на тема Езотерија и Кроули... аман бре... :)
Премногу коцкарски влетуваш во муабетот...

Не ти објаснувам ништо. Ти на мене стапот, јас тебе ќе те учам за хиероглифите на Мајсторот? Не оди тоа така, сине :coffee:
Абе на жената да и викнеш посилно нема да ти даде 2 недели минимум љубов да водите, не ти вака тука со насилство по форум, па финти - сигурно не знаеш, нема да кажеш...
Абеее, нели продавам магла, ти ли мене такви финти?
И што се заморуваш со Кроули, не знае две реченици да напише сложени, крвта негова ... :coffee:

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Не можеш така... така е лесно, но ништо не се постигнува.

На друг начин ќе пробуваш да спасуваш луѓе... од нас, продавачите на магла. Не сакаш спасители и мразиш луѓе што сакаат спасител, а ти глумиш спасител на тема Езотерија и Кроули... аман бре... :)
Премногу коцкарски влетуваш во муабетот...

Не ти објаснувам ништо. Ти на мене стапот, јас тебе ќе те учам за хиероглифите на Мајсторот? Не оди тоа така, сине :coffee:
Абе на жената да и викнеш посилно нема да ти даде 2 недели минимум љубов да водите, не ти вака тука со насилство по форум, па финти - сигурно не знаеш, нема да кажеш...
Абеее, нели продавам магла, ти ли мене такви финти?
И што се заморуваш со Кроули, не знае две реченици да напише сложени, крвта негова ... :coffee:
И повторно не успеа да објасниш што значи цитираната реченицата на Кроули. Некој злонамерен би рекол дека тоа е така заради тоа што и нема смисла. Секогаш кога ќе те притиснат, следува некоја финта да се извлечеш, и ти за финти зборуваш?

Хиероглифите на Мајсторот бе? Хиероглифите на пијана, надрогирана будала која во половина од времето не знаел каде се наоѓа?

Стапот, ништо друго, нема друг лек.

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.457
Поени од реакции
7.762
Па јас и не пишувам заради тебе, пишувам да избавам некоја залутана душа која верува во баснословните глупости кои ги продавате. Ти секако не со способен за дискусија. А можеш и да ме демантираш. Еве, земи било која реченица од опусот на Кроули и објасни што значи. Еве ова на пример:

Се кладам дека не можеш. Знам, знам, потребно е пракса да се разбере, инаку не може. :D

Со други зборови сака да каже: О ти трагачу на вечноста (симболизирана од пирамидите) како ќе успееш да поминеш низ сите тие стапици и трикови поставени во материјалниот свет кои можат да бидат надминати само со мудроста, како ќе ги победиш сите материјални желби, его, гордост, љубомора, како ќе ја надминеш дуалноста?

Ама види, ова не е за секој, си земал да читаш нешто за кое реално немаш капацитет, ти створило одбивност зашто не можеш да разбереш и сеа пробуваш да го истуриш гревот.

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.121
Со други зборови сака да каже: О ти трагачу на вечноста (симболизирана од пирамидите) како ќе успееш да поминеш низ сите тие стапици и трикови поставени во материјалниот свет кои можат да бидат надминати само со мудроста, како ќе ги победиш сите материјални желби, его, гордост, љубомора, како ќе ја надминеш дуалноста?

Ама види, ова не е за секој, си земал да читаш нешто за кое реално немаш капацитет, ти створило одбивност зашто не можеш да разбереш и сеа пробуваш да го истуриш гревот.
Апсолутно. Се изнервирав дека не можам да го разберам Кроули, и сега си го вадам гневот. :pos:

За да звучи поубедливо ова што го напиша, нафрли едно двеасетина имиња на демони и богови од сите можни религиски традиции.

И да те прашам нешто, ако значи тоа што велиш дека значи, зошто не напишал така како што значи? Јас ако сакам да напишам куќа, пишувам куќа, не о то зидлеста творевино.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom