Еден симнат филм може да ве однесе во затвор

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
Не верувам дека законот ќе се применува во Македонија во догледно време ама сепак може да има влијание на нас бидејќи ќе се намали бројот на отворени торенти како и seeds за нив.
У секој случај верувам дека многу бргу ќе има алтернатива на торентот ако ептен се притисне со тужби и судски прогони

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Веста ја слушнав пред неколку дена и од еден доста сигурен извор така да ОК е. Демек ФБИ прават масовна шпионажа врз торентите, за 3 часа се евидентира се но само на најпопуларните торенти.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ако може еден „торент“ да ме однесе у затвор тогаш зашто воопшто постои торент програм а после пиратски торент фајлови?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Ако ми го го конфискуваат компјутеров слободно нека пробаат да ми ја дешифрираат енкрипцијата.
Е сега пак ако некако им успее барем ќе ме прогласат за кралот на пиратите :cool:

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Слабоо .. Ако ова беше вака ја до сега требаше да бидам у затвор и да одлежувам доживотна казна..

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Сите да земаат по 10.000 евра плата нема да имат пиратерија сите легално ќе земаат ама во оваа земја уште долго ќе се пиратизираат работите најмалку според мене едно 20 год. треба да средат ако средат...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
ako dojde do toj den da me osudat za torrent...najseriozno davam zakletva ke ubijam nekolku luge,barem da znam za sto lezam ili ke ograbam banka....

Kajgana Shop

На врв Bottom