Евро 2012 - четврто четвртфинале (Италија - Англија), 24/06/2012

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.527
Zatoa i ne sum izgledal nitu eden natprevar, rekov posle 19ti maj praam malce pauza od fudbalot, gi gledam samo rezultatite koga ke zavrsat natprevarite. :) Ako gledav i se zamarav po toj strashen shok u maj mesec ni prva ni vtora pomos nemashe da mi pomaga.
Не лажи бе безбол е боље за глеање и затоа не глеаш.. :ROFLMAO:

Жал ми е за англичаните, повеќе ги сакам отколку италијаните, али ете се докажа уште еднаш дека традицијата во фудбалот значи многу.
Али италијаните беа подобри, имаа околу 30 шута, 10 во гол, 3 зицера, и заслужено одат понатаму.
Играта на Англија по малку ме потсети на онаа на Челзи и мислав дека ќе биде исто како и нив, до душа и малку фалеше за тоа.
Пирло имаше многу простор за игра, неверојатно е како англичаните го оставаа сам да ја организира играта, без фластер без ништо, плус додај го и бавното темпо на игра на англичаните, и од тука добиваме одлична партија на Пирло.. Ќе видиме како тој ќе игра против германците кога ќе го натераат да трча, али за пеналот.. :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

T

Torchyrus

Гостин
ЌЕ ГО ЈАДАТ И ГЕРМАНЦИТЕ !!! уште од старт верувам во Италија !

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Баш Тери најдобро :pos: абе дете, само Глен денес беше sвер. Уште па камењата од Јунајтед пишал a нигде го немаше Велбек кога ја реши :tapp:
Извади го веќе тој Јунајтед од устата, еден пост немаш без него. :facepalm:

Него ај на Тошак некој да му каже и ние вака на пенали да ги фатиме :pos:
Ајде бе не зезај големо чудо со кого ја реши пффф со Шведска (ако мислеш на таа ) . Кај го имаше вчера во мечот за влез во полуфинале. Требаше да стартува со Керол и Руни ама тоа е тоа . Велбек има уште да папа. А и кога ќе се спомне играч на Челзи се нешто ти е смешно :D , но како и да е уживај ;) . А Јанг погоре не можеше , малце погоре нека ја шутнеше :D , да не биде Рамос сам не е фер :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ајде бе не зезај големо чудо со кого ја реши пффф со Шведска (ако мислеш на таа ) . Кај го имаше вчера во мечот за влез во полуфинале. Требаше да стартува со Керол и Руни ама тоа е тоа . Велбек има уште да папа. А и кога ќе се спомне играч на Челзи се нешто ти е смешно :D , но како и да е уживај ;) . А Јанг погоре не можеше , малце погоре нека ја шутнеше :D , да не биде Рамос сам не е фер :icon_lol:
Што туку цитираш безвеза жии се? Кој ти се обрати па на тебе? Гледаш ли кого го цитирам?

Ај вие што ме пазите што ме пратевте што пишувам на темава, што пишав за Ешли Кол ноќеска? Колку пати иам кажано дека Лампард и Дрогба се меѓу најдобрите Пл играчи? Што не ме цитираше тогаш? Не реков Тери дека беше лош, ама ова беше вечер на Глен. Сигурно нема играч на Ливерпул да фалам според вашава детска логика, нели?Само да те цитирале за глупости, да не можеш да пишеш нешто.

А и да, големо чудо што ја решил стварно, меѓу најубавите голови првенствово, со Шпанија ќе играа иначе и ќе беа збумбарени 20-0 за 10 минути. Јанг беше катастрофа, Руни играше таму кај што требаше да е Вилшер, исто како за Манчестер сезонава, ама не е тоа тоа. Џерард нема веќе сили да ора 90 мин секој трет ден како што има Џеки.

Кај имаа толку повредени англичаниве и ова е ок, не очекував ни група да пројдат.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
со Шпанија ќе играа иначе и ќе беа збумбарени 20-0 за 10 минути.
Па токму тоа го чекав јас со Шпанија да игра за да ги наполнат голот на Hurt :D . Иначе за останатово ок (y)

I

IBIZA SOUND

Гостин
ne go gledav natprevarot
koj povike zasluzi spored igrata da ode ponatamu

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Англија тотално заслужи полу-финале, ама Италија како и секогаш со хомо анти-фудбал успева да се провлече.
Ама можеби и подобро е да оди Италија, повеќе шанси имаат да ја збришат смрдената Шпанија.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Англија тотално заслужи полу-финале, ама Италија како и секогаш со хомо анти-фудбал успева да се провлече.
Ама можеби и подобро е да оди Италија, повеќе шанси имаат да ја збришат смрдената Шпанија.
Сериозен си бе лепи?

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Пеналот на Пирло :cuc:

Не,сериозно,за така да изведеш пенал треба да имаш челични јајца,смирена нога и ептен јака психа.
Како само лајтерски го изведе,го прати по печурки Харт.

Инаку Италија заслужено во полуфинале,ако со Хрватите одиграа слабо,тогаш со утакмицата од вчера вечер се извадија.
Ги утепаа Англичаните во секоја смисла на зборот,од играта па се до шансите.
Имаа повеќе од играта,повеќе ја имаа топката во своите нозе и поконкретни беа кон голот на Харт,додека Англичаните ама ништо не покажаа,од авион се гледаше дека не можат да им наметнат своја игра на жабарите,па мораа да одат на пенали и 0-0,а знаеја дека пеналите не им лежат.
Руни дупка вчера,Милнер не знам зошто воопшто игра.

Дијаманти позитивно ме изненади вчера како одигра,треба повеќе шанса да добива во првиот состав.
Додека Балотели како Балотели,котле без мозок,можеше да ја реши утакмицата уште одма.
А ако по некоја случајност изгубеа жабарите вчера,цела кривица ќе отидеше на сметка на Балотели.

Kajgana Shop

На врв Bottom