- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 16.990
- Поени од реакции
- 16.430
Епа как сакате у наредно коло со негативна кош разлика?Искрено се надевам да играме во следното коло, али за жал слабата игра против Украjна намали сериозно шансовите ни и сега требва да се надевам Белгиjа да изигра наjдобрата си утакмица и да победи Украjна. Али со два пораза от Словениjа и Русиjа немаме големи шанси да продолжим напред во наредното коло. Инак поздрави за одличната игра коjа демонстрирате на ово европско и за фантастичните победи со Хрватска и Грциjа. Видно е дека за помалите сили во кошарката от нашите географски ширини американските играчи су много важни и позитивни. Како за вас голем македонец е Бо Маккелеб вака и за нас Роуланд е истински бугарин. Аjде поздрави и успеси.
Математиките ми се јасни мене, но ако имате -20 во оваа група, шо барате понатаму?Значи вака според правилата парво се гледа мечот помегу двата отбора кои спорат за едно место, а потоа веке кош разлика. Значи ако Белгиjа победи Украjна они ке останат со 5 точки и ние ке продолжим зашто имаме победа во мечот со прекиот конкурент Грузиjа.
Негде прочитав дека единствено водство на Русите им бил крајниот резултатПу, словенците загубија еден разлика од русите, а скоро низ цел меч имаа предност..
Русија ќе има 4 бода, Словенија 3 и Грузија/Бугарија 2 ..
Да те потсетам - на предното европско Македониjа во групата имаше -39 па отиде понатаму /-32 од Грциjа/. И да сте веселиса - не го знаех тоа. Бихте Хрватска и Грциjа, но моментно като гледам сeкоj jа тепа Хрватска /видно е дека со в криза/. Грците исто не са на обичното ниво.Математиките ми се јасни мене, но ако имате -20 во оваа група, шо барате понатаму?Tи треба да си среќен што не отидовте во следното коло.