Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Настрана муабетиве, морав да го постирам видеото тука, извинете ако претходно било ставено.

И викаат немало искрени луѓе веќе. :icon_lol: Не се обиде ни тактичен да биде, ни дипломатски да изрази незадоволство, како што обично прават останатите. Ивано Балиќ, темперамент до даска. :D

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Данска како Барселона во фудбал, заслужуваат прво место.

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
А со што да одат бе со српски знамиња ? Си дошле за хрватска да навиваат нормално дека нивни знамиња и маици ќе си носат.

Само што србите се ретардирана СТОКА,ментауште 1 мислење...лно заостаната,националисти,провокатори,ГОМНА со еден збор.
Се знае нас како не дочекаа,со грчки знамиња,ФИРОМ и МК. је српска земја. Само кај нас очигледно има и доволен број ретардирани србомани што ги бранат и оправдуваат,им се чудам на паметот.
:cuc:А знаеш ли што е најтрагедично што македонците навиваа за Србија

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Нема потреба од ова, знам на сите не боли не тоа што не сме во 1/2 финале колку начинот на кој не влеговме.Ајде има и позитивни работи, борба за 5-то место и изборени квалификации за ОИ.Уживајте сега со Србија како ги ебеме сред Белград.;)

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
AHHHH SHUNDO BORKO I KIRE... NE MOZAM DA VI JA ZABORAVAM GLUPOSTA SO DANSKA.... VODIME SO 6 PA GUBIME SO 3 RAZLIKA.... PA GI STIGNAVME.... OD AVION SE GLEASE DEKA NERESENO E NAJREALEN.REZULTAT... SHUNDO SVE DA TI E.... M ZASTO NE SVIRESEEEE TAJMAUT I ZASHTO NE IM KAZA DA IDAT NA NERESHENO.... SAMO EDEN UDAR POZADI GOL I.KRAJ... A I TEBE BORKO SVE PO SPISOK... LAKOM FRAER... SAKAS GOL OD GOL... ODMA MU KAZAV NA DRUGAR MI "OVAA ZAEBANCIJA SKAPO KE NE KOSHTA".... I NA KRAJ TI KIRE ZITI LIDEROT.... PA KOGA SHUNDO VEZE NEMA ZASHTO NE OTIDE NA BOD... ZASHTO SHUTNA U GOO... PODAJ NA NEKOJ ILI SHUTNI NAD GOL U APSTRAKCIJA... I KE POMINEA SEKUNDI DUR SVIREA PASIVEN.... AAAAH NE IM PROSTUVAM... ZASLUZIJA MEDAL... SAMO OD CISTA SOPSTVENA GLUPOST NE USPEEA.... ISTO NA SPANSKITE SUDII SVE DA IM IBAM... GOL BESE TOA NA MOJSOVSKI... KOJ SAKA NEKA GI BRANI... ALI REALNO ZASLUZIJA U POLUFINALE... I ZA MENE NE VAZI "VAZNO E SAMO DA SE UCESTVUVA"... ZAREM MEDALITE SE NESTO ZABRANETO OVOSJE ZA MAKEDONSKI REPREZENTACII... ISTO I KOSARKARITE SO RUSIJA... PA 2 PUTI LI BE DA GUBIS OD NIV... A BE BORI SE ZA.MEDAL... KOGA KE STIGNES DRUGPUT U POLUFINALE.... ALOOOOOO NE GI PROPUSTAJTE SANSITE MAKEDONCI... KOJ NE SE SLOZUVA SO MENE I GI BRANI SITE POLOVICNI REZULTATI NA SVOJATA ZEMJA.... KE GO SFATAM I KAKO POLOVICNO DA SI JA SAKA ZEMJATA... USTVARI NE KI REPLICIRAJTE NITI LAJKOVI... OVA E PISANO OD MUKAAAAAAAAAAA.... MOZDA KE SE KAAM UTRE..... AJT SEA

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.021
Поени од реакции
74.405
Друже немаат они временска машина па да знаат какви ќе бидат резултатите во иднина.
Од кај знаеле дека ќе ни одговара нерешено?
Нас ни одговараше ПОБЕДа, а не нерешено во тој момент.
Па Лазаров сда не шутнеше тогаш, или да ја држеа топката за нерешено, ветувам дека немаше после тоа да ги гледам веќе. Полузерски од тоа да се задоволиш само со вод кога можеш да дојдеш и до победа НЕМА!
Паметно изиграа, ја држеа топката до крај и шутнаа.
Тоа што се случи, мислам дека никогаш претходно не се случило и во таа ситуацијата само СРЕЌАТА ни ги однесе двата бода или бодот...
Тоа што успеавме да пропуштиме предност од 6 гола, е друга работа.

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
A BE DRUZE TI NE ME RAZBIRAS... OVA E LUZERSKI... DA ZASLUZUES BORBA ZA MEDAL... A DA IGRAS ZA PETTO MESTO... TI SE DIVAM NA AUTO-TESHENJETO... AJ NEKA TEPAME SEA... VALJDA KE MI OLESNI... POZZ

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Moze li link od youtube
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 20:46 ---
Дали тоа Филип Лазаров даде гол :pos:

Член од
11 февруари 2009
Мислења
546
Поени од реакции
78
Знае ли некој како да аплицирам на оваемакедонија за бесплатни карти за во петок ?? :)
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 21:45 ---
Знае ли некој како да аплицирам на оваемакедонија за бесплатни карти за во петок ?? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На КИРО МУ ФАЛАТ УШТЕ 4 ГОЛА ЗА ИСТОРИЈА НА ЕВРОПСКИ ПРВЕНСТВА
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 22:01 ---
На КИРО МУ ФАЛАТ УШТЕ 4 ГОЛА ЗА ИСТОРИЈА НА ЕВРОПСКИ ПРВЕНСТВА

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Оф леле, да си пишам резиме.
Иако можеби е неблагодарно што пишувам пред последниот натпревар.
Кога би му ставил наслов на постов, тоа би бил: Историска шанса, загубена во три секунди...
Срце ме боли... толку блиску а толку далеку. Со два минимални порази, од кој барем едниот да беше нерешено, не сме полуфиналисти.

Несомнено ова беше најдобрата прилика за сензација. Генерација која можеби го достигна својот зенит, која долги години игра заедно, која требаше да се закити со медал на домашен терен.

Искрено, очекувањата од репрезентацијава ми се сменија повеќе пати до почетокот на ЕП. Пред една година, бев огромен оптимист дека имаме тим за голем успех. Но уште тогаш викав дека неаме асалне селектор.
Но кога дојде периодов пред ЕП, очекувањата нагло ми спласнаа. Лоши игри у подготовките, премалку пријателски, лоша атмосфера... Но сиот тој песимизам кај мене го снема веднаш по натпреварот со Шведска.
Веднаш видов дека овие дечки се решени да изгураат машки и храбро до крај. Изигравме нерешено против четирикратиниот шапмион, можеби заслуживме и да победиме.

Скокнаа очекувањата и на сите нас, што заради играта, што заради домашниот терен у Ниш и Белград. Имавме најдобра публика во свет, која им даваше крила на нашите и ги гушеше противниците. Имавме и игра, имавме храброст бре, дрскост !!! Никому не му се предадовме, никој не не надигра, сите се испотија против нас, и среќно (да да, слободно може да се рече среќно) не победија...

Ех, тој е*ан напад против Данска... најцрните три секунди во историјата на македонскиот спорт. Три секунди кои можеа да ни донесат огромен успех. Точно, грешевме у играта, паднавме, не стигнаа Данците, но во тој напад ни недостигаше само малку спортска среќа... само малку...

Фалеше и вистински предводник на клупата, некој што ќе знае која акција да ја изигра у даден момент, некој што ќе смири страсти, ќе мотивира...
На теренот, пишав, бевме несовладливи. Одлична одбрана (која потфрли со Хансен, можеби), одличен напад предводен од најдобриот ракометар во светот (за мене е најдобар, ми чуе за вас). Немам замерка ниту за еден од нашите момци, сите го оставија срцето на терен, сите се бореа лавовски, онака како што секогаш се бореле.

Затоа уште повеќе боли ова, затоа уште повеќе заслуживме пласман...

Мило ми е што на ова ЕП откривме два нови бисери, кои сигурен сум дека ќе блексаат во нивната кариера. Првиот син на еден од најдобрите, за многумина „со врски“ у репрезентацијата, но на прав начин им ги зачепи устите на сите. Жално е љубоморни души да го обвинуваат за онаа промашена контра...
Вториот бисер... абе каков бисер, еве го сликовито Столе.... доволна е сликата....
Штета што и Георгиевски не го видовме на ова ЕП, но и нему ќе му дојде шансата...

Незнам што да кажам, измешани чуства и емоции. Од една страна 5/6 место е ОГРОМЕН успех, од друга страна толку блиску, најблиску до медал... до заслужен медал!

Многу фактори влијаеа во конечниов исход... неискуство, брзоплетост, лош селектор, среќа... но НИКОЈ, ама баш НИКОЈ не смее да го потцени ова што дечките го покажаа и го направија за оваа малечка земја.

Секоја чест дечки, немам зборови со кои би ја опишал вашата борбеност. Одиме посилни кон нови успеси, прво Словенија, а потоа верувам дека ќе се пласираме на ОИ и ќе ги зачепиме сите !!!

За крај, Ви се поклонувам на сите 16мина... :cuc:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да се потсетиме за кругот од 5 бода во групава меѓу нас Германија и Полска.

Македонија успеја да заврши трета (прва во кругот) за само еден постигнат гол повеќе. Ние сме со гол разлика во кругот +1, Германија 0 додека Пољаците најмногу изгубија и покрај тоа што денес ја победија Германија, сепак нашата победа ги врати на 5та позиција во кругот со -1 гол разлика.
Нас очигледно на крај ни се насмевна среќата и оние два разлика со Полска вредеа како +10.

Член од
23 декември 2010
Мислења
578
Поени од реакции
365
добро бе зошто идете по српските форуми и се понижувате па уште на српски им зборите?

еве какви коментари пуштаат србите

Stvarno mi nisu jasni ovi iz BJRM (FYROM). Dolazite na nase forume da nas ubedjujete kako su Grcki slemovi vasi, kako ste potomci Aleksandra Makedonskog, kako ne govorite slovenskim (Bugarskim jezikom). Da je to stvarno tako, ne bi onda visli na forumima davali pluseve i minuse i pisali o vama i gledali sta drugi misle o vama. Zasto se stidite vase kulture i istorije? Vase tradicionalne kape/subare od ovcje koze nisu bas anticki slemovi, ali to je vasa istorija i ne treba se stideti nje, to izaziva jos vece komplekse. Ne treba se stideti ni vasih paprika, paradajza, semenki...nema nista lose u tome.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Владини карти малце потешко за мечот во петок. Картите ќе важат за цел ден како што беше и до сега што значи и за двете полуфиналиња... Србиве овојпат ќе купат скоро се.

Kajgana Shop

На врв Bottom