Европскиот суд ја осуди Бугарија за ОМО Илинден

Член од
17 септември 2005
Мислења
305
Поени од реакции
0
Павел Липранди напиша:
Луѓе. кои никој не ги избрал да зборат од името на ОМО Илинден. Кукавични јајца. Нека рече некој дека сестра ти е курва, па ти после оди кажувај дека ти немаш сестра. Нека рече некој дека омовци се сепаратисти, па оди ти докажувај дека тоа го рекол провокатор од МВР...

Шопски ќе ни докажува до илјада и едно дека жирафи не постојат.
за македонските "познавачи" на Пиринска Македониja сум предложил експеримент - влегуваме во интернет форум на Благоевград или некоj друг град и прашаме случаjни луге..се пак во векот на информационните технологии нема како да се скрие нешто кое постои

ама никоj не сака да прави таков експеримент..:))

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
shopski напиша:
за македонските "познавачи" на Пиринска Македониja сум предложил експеримент - влегуваме во интернет форум на Благоевград или некоj друг град и прашаме случаjни луге..се пак во векот на информационните технологии нема како да се скрие нешто кое постои

ама никоj не сака да прави таков експеримент..:))
Шопски, главо усвитена, не е темава отверена експериментално, никој од нас овде не е за да експериментира. Ако можеби имаш такви афинитети, направи си експеримент, верифицирај ги резултатите од релевантни фактори и изнеси ги овде па дискутирај, полемизирај и брани ги. Никој од нас нема да спроведува експерименти за твои потреби, биди начисто со тоа.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
shopski напиша:
Това право им е нарушено заради сепратистки изjави. Тоа е решението на бугарскиот суд.
Па слушали сме ги и по бугарски медиуми, како бугарската армиja требе да се изтегли од Благоеврадска област, да се забранат сите бугарски партии, да се вовведе принудително образование на македонски jaзик и аку не станело сичко тоа, "ние ja отцепуваме Пиринска Македониja"

Не можат да ja отцепат, тоа е jaсно, ама изjaвите са факт.И тука збориме за луге, кои никoj не ги е избирал да зборат од името на сите.
Па во тоа и е поентата, индиректно, ама си призна. Тука лежи зајакот, јасно е. Стравот од афирмација на македонците во бугарија е ОГРОМЕН!!!:baeh:

katia

makedonka, pirinka
Член од
22 март 2005
Мислења
254
Поени од реакции
2
Mandrak напиша:
Па во тоа и е поентата, индиректно, ама си призна. Тука лежи зајакот, јасно е. Стравот од афирмација на македонците во бугарија е ОГРОМЕН!!!:baeh:
ogromen e, kato sam v rodniot si grad Blagoevgrad, napravo me e strav da odam po ulicite..ne mozhesh da se razminesh od Makedonci tam..strashna rabota e taa afirmacija na Makedoncite, od den na se poveke se afirmirat i nie Bugarite ke staneme neznachitelno malcinstvo vo Pirinskiot kraj..vistinski uzhas

:je: :je: :je:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
katia напиша:
ogromen e, kato sam v rodniot si grad Blagoevgrad, napravo me e strav da odam po ulicite..ne mozhesh da se razminesh od Makedonci tam..strashna rabota e taa afirmacija na Makedoncite, od den na se poveke se afirmirat i nie Bugarite ke staneme neznachitelno malcinstvo vo Pirinskiot kraj..vistinski uzhas

Ti ma uste ne si fati decko pa skitas pak po forumi. ???

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
katia напиша:

Па барем ти, според потписот, како „китка шарена“..(или пак само шарена) не би требало да се ужаснуваш толку од своите браќа и сестри македонци кои ги има многу повеке одколку што официјално е прикажано во Бугарија.

Член од
15 јануари 2006
Мислења
25
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Па барем ти, според потписот, како „китка шарена“..(или пак само шарена) не би требало да се ужаснуваш толку од своите браќа и сестри македонци кои ги има многу повеке одколку што официјално е прикажано во Бугарија.
Eh, poveke ot 2 - 2,5 miliona ne se makedoncite vo BG. I ne gledam voobshto Katja da se uzasnuva od niv.....sigurno e i glasala ili za Stanishev ili za Karakachanov....

Член од
17 септември 2005
Мислења
305
Поени од реакции
0
antimisir напиша:
Eh, poveke ot 2 - 2,5 miliona ne se makedoncite vo BG. I ne gledam voobshto Katja da se uzasnuva od niv.....sigurno e i glasala ili za Stanishev ili za Karakachanov....
Македонците са во БГ са определено повеке од шопите или добруджанците, ама сепак 2 - 2,5 млн не са, да не претеруваме..260 000 во Пиринско и не повеке од 700-800 000 со македонско потекло во другите делови на Бугариja

Па самиот премиер е наполовина Македонец

Член од
15 јануари 2006
Мислења
25
Поени од реакции
0
shopski напиша:
Македонците са во БГ са определено повеке од шопите или добруджанците, ама сепак 2 - 2,5 млн не са, да не претеруваме..260 000 во Пиринско и не повеке од 700-800 000 со македонско потекло во другите делови на Бугариja

Па самиот премиер е наполовина Македонец
Pa chestno - teshko e da naidesh nekogo koi sto nema babi/dedovci ot Makedonija. Istoto e i so Mizija i Trakija. No nishto stranno nema - normalno e lugeto da se zenat kade shto ke si ja naidat ljubovta :) . A i nie sme tolku malka teritorija......

Член од
23 јануари 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Аха...значи според тебе нема македонци во Бугарија, нели? -Извини да те прашам, ти што си по националност?
Ne spored mene tuku spored cel svet. I nsa samo vo Bugarija tuku nikade! Taa nacija ja izmisli Novakovic vo kancelarija za da im sluzi na interesite na velikosrpskiot okupatorski aparatus, najprvin na t.n.kralj Petar i njegov stric regent, a posle na pulenot na Stalin, druzeto Tito.
Mene puftari kako Blagoj Ristov (Blaze Ristevski) i Aca Doncevic (Aleksandar (make)Donski) ne uspejaa da mi go isperat mozokot. Kako ni nivniot budalest mentor Blagij Konev (Blaze Konevski) i Laza Pantelic (Lazar Kolisevski), koj i samiot do denot koga pcovisa ne go nauci jazikot kojto samiot toj go izmisli.
Jas sum pola francuz a pola Albanec. A ti sto si?

Член од
23 јануари 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Garfield напиша:
И што, не се во право?!! А бе boodalla чуваш!
Ako nekoj e budala na ovoj forum toa si ti, majmune! I ti li si nekakov gnasen grko-cincar koj po potreba se prestavuva kako 'makedonec', I sto mislese ke me uplasis? Mozam da ti kazam deka voopsto ne sum ni plasliv ni naiven. Kaj mene malce potesko ke pomines, majmune!
Eve pred nekoj den sto napisav na nasiot VMRO forum..
Па да, се разбира, уште од најстаро време, уште пред питакантропусите и неандерталците, во Македонија живееле мајмуни. И тие имале развиена македонска национална свест. Кој не верува, нека ги чита делата на Александар (маке)Донски, таму се е објаснето во деталји. Царот на македонските мајмуни, тогаш, зборувајки го македонскиот литературен јазик извикнал "Ова е македонија и никој никојпат тука нема да дојде и да се меша со нас, најчисти македонски мајмуни! И такви ке си останеме до 21 век од Христос, за Жижи да може да не брани на бугарсшкиот форум"
Види Александар (маке)Донски, "Нокните фатаморгани на А.Д."

Нам не ни треба ЕУ.
Нам не ни треба пари, слобода...
Нам ни треба на бугарите да им докажеме дека во македонија има чистокрвни македонци од пред 13.000 години (порано, до пред неколку недели, беше 3.500 па 4.000 а еве сега 'напредуваше' на 13.000)
Будемо ли стрплјиви стичи чемо до краја!
И ни треба на бугарите да им докажеме дека се турко-татаро-монголо-хуни! Ако не успееме ке пукнеме од мака! Ке експлодираме.
Затоа слушајте вие глупи бугари!
Прифатете дека сте турко-монголо-афганистанци мешани со татари, ако не прифатите вакви сигурни факти, ке ви се налутиме да знаете!
Амаааанн, на толку докажуванје пак не можеме да ви докажеме!
Што ке беше ова чудо!

606

Член од
24 септември 2005
Мислења
511
Поени од реакции
51
Софија глува на осудите од Стразбур

Од „Утрински Весник“

....Меѓутоа, Станишев ќе премолчи и нема да каже каква тортура се вршеше врз Македонците деновите пред пописот. Ќе заборави да каже дека јавниот обвинител од Благоевград им се закани со судење и затвор на организациите на Македонците што бараа и за нив да се стави посебна графа, како што беше случајот со другите малцинства. Сите оние што сакаа да се запишат Македонци беа предупредувани дека ќе бидат избркани од работа или, пак, дека тоа ќе ги снајде нивните синови и ќерки. Без поддршка од матичната држава, борбата што Македонците ја водат за својот национален идентитет повеќе личи на голготата на Сизиф, осуден постојано да го турка каменот по нагорнина. Постарите паметат дека во првите повоени пописи во Бугарија се декларираа како Македонци околу 200.000 лица, за подоцна тој број од година на година да се стопува под силниот притисок на насилничката бугарска државна машинерија. На предпоследниот попис нивниот број изнесуваше околу 11.000, за пет години подоцна да се сведе само на 5.000. Ако бугарската држава продолжи и натаму да се однесува како досега, за кусо време ќе ги сведе на неколку стотици....

Остатокот тука:

http://www.utrinskivesnik.com.mk/

За жал нема линк до статијата само до основната страна ама лесно се наоѓа.

katia

makedonka, pirinka
Член од
22 март 2005
Мислења
254
Поени од реакции
2
606 напиша:
Од „Утрински Весник”

....Меѓутоа, Станишев ќе премолчи и нема да каже каква тортура се вршеше врз Македонците деновите пред пописот. Ќе заборави да каже дека јавниот обвинител од Благоевград им се закани со судење и затвор на организациите на Македонците што бараа и за нив да се стави посебна графа, како што беше случајот со другите малцинства. Сите оние што сакаа да се запишат Македонци беа предупредувани дека ќе бидат избркани од работа или, пак, дека тоа ќе ги снајде нивните синови и ќерки.
Дали некоj во Македониja верва на това ? Полни глупости, авторот лаже како дрт циганин. Пречила им графата, графи има за Бугари, Турци и Роми, а припадниците са сите малоброjни малцинства се пишат во графата 'други'.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Драги болгарски пријателчиња, можете да вревите колку сакате, можете и наопачки на глава да стоите ако сакате, ама фактите зборуваат во прилог на она што е тема на дискусијава, а тоа е дека Бугарија ги крши човековите права, без оглед дали се работи за некоја национална група односно малцинство чии права ги нарушува, или пак поединци без оглед на тоа на која национална група и припаѓаат. Не велам дека и Македонија е многу подобра, деновиве имаме баш случај од германец со арапско потекло кој ја тужи Македонија во Стразбур, но сепак, сметам дека Е.У. конечно мора да ги отвори очите убаво и добро да размисли дали сака таков член во своите редови.

Kajgana Shop

На врв Bottom