- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.602
- Поени од реакции
- 37.536
...и јас мислев за реновирање на фасадите , но не конкретно за внатрешниот дел на станот (апартманот).Абе Грујо тргна, ама не ја дотурка работата, инаку имаше еден добар предлог закон кој те обврзуваше да направиш фасада на објектот, ако добро паметам беше во рок од 6 години на почеток на градбата.
Пола градови на ништо не личат, еден куп куќи карабини, црвен блок оставен со децении, а дигнале по 2-3 ката. Ако немаш за да ја комплетираш - не дигај толку високо, туку направи пониска ама да личи на нешто.
За внатре искрено не ме ни интересира какви се становите/куќите, но надворешниот изглед и среден двор се битни ако сакате убави урбанизирани населби.
...сите имаат пари, но не ја довршуваат надворешноста поради данокот, пријавениот имот на таа куќа недовршена па макар крајното фасадно финиширање не се плаќа ист данок и мислам дека има голема разлика во според со конечно завршен објект.Ако немаш за да ја комплетираш - не дигај толку високо, туку направи пониска ама да личи на нешто.
...реновирање не мислат на малтерисување, туку на запазување на сите нови нормативи дадени за новите градби во зачувување на топлината, као засекирани за штедење на електрична енергија, гас и сл. да се има термоизолација и што ја знам други интервенции во старата градба на станот што не е според критериумите на новите градби.За внатре искрено не ме ни интересира какви се становите/куќите, но надворешниот изглед и среден двор се битни ако сакате убави урбанизирани населби.
...реновирањето МОРА да се изведе до 2030 инаку казната би била цели 50 000 Е, а за тоа време не ќе се во можност да се продадат тие станови (куќи, апартмани) ако не се извршат тие реновирања што ЕУ ќе ги донесе највероватно како закон.
Последно уредено: