Евролига 22/23

Кој ќе ја освои Евролигата?

• Вкупно гласачи
    13
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.054
Поени од реакции
4.078
Искрено Реал беа подобри. Криво ми е што Партизан играше 2 утакмици дома без Пантер, да играше он верувам дека ќе ја завршеа работата

Како и да е солидна сезона за Партизан, да ги консолидира Жељко и наредна може да идат на титула

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.733
Поени од реакции
2.823
Штета за Партизан ама Чача и Љуљ у 4та :uzi::uzi:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
steta bas, steta je,
sto sve dobro kratko je ...

nerealno dobro prvo poluvreme.
pad vo vtoro, nema klupa,
a i kaj real veteranite se povampirija.

nema sto da se zameri,
odlicen prv nastap, naredna sezona
so dupla budzet i full sostav kako so treba.

p.s. barsa kje mu go zema zdravjeto u polufinale :свиркам:

Член од
11 април 2023
Мислења
2.158
Поени од реакции
7.221
Само Олимпијакос да не земе.Од екипиве на Ф4 навивам за Монако

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Дното си го гушнаа Партизан реално сезонава, од трите подолгото на крај ќе го лапаат и они и само они се криви за ова фијаско.
Тешко психички дека ќе им се опорави фан базата, реално ако се земе све у предвид ова е фијаско за клубот, епско и тоа, имаа 0-2, дозволија пичлеме ко Љуљ да ги осакати што ни 2 текми дома не ги оправија, денес водеа 15 разлика после прво на крај изгубија ко стока. Eпски фејл е ова бабани како и да ја вртиме, за греота.

Од друга страна очекувам Реал ова да го искористи ко класичен ветер у грб и да апат за титула во фајнл 4, реално од фијаско сезона за нив до овој момент (и куп изгубија во лига и не котираат добро на табела) до епско спасување што мислам дека ги прави можда и главен фаворит во Каунас или кај и да се игра сеа.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.158
Поени од реакции
7.221
Нов податок за историја

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
Дното си го гушнаа Партизан реално сезонава, од трите подолгото на крај ќе го лапаат и они и само они се криви за ова фијаско.
Тешко психички дека ќе им се опорави фан базата, реално ако се земе све у предвид ова е фијаско за клубот, епско и тоа, имаа 0-2, дозволија пичлеме ко Љуљ да ги осакати што ни 2 текми дома не ги оправија, денес водеа 15 разлика после прво на крај изгубија ко стока. Eпски фејл е ова бабани како и да ја вртиме, за греота.

Од друга страна очекувам Реал ова да го искористи ко класичен ветер у грб и да апат за титула во фајнл 4, реално од фијаско сезона за нив до овој момент (и куп изгубија во лига и не котираат добро на табела) до епско спасување што мислам дека ги прави можда и главен фаворит во Каунас или кај и да се игра сеа.
koe dno be druze?
ispadnaa vo 5ta protiv real, ne od asvel ili alba.

fan bazata koga igraa mrtov eurocup bese na sekoe gostuvanje, nema od so da se oporavuva, samo raste. najjaka fan baza vo evropa, bez konkurencija.

padnaa edinstveno zosto nemaat kluba, dlabocina na roster

90AC8008-0D0E-472D-84C9-332FA32E975E.png

56E380AD-12AE-40A2-9ED2-843844EFF18B.png

efektivno se so 5-7 igraci
panter, leday, lesor, nanali, eksum i pappetru.

vukcevic andjusic i koprivica ne ni vlegoa vo igra, trifunovic 4 minuti a podobro ni tolku, smailagic so fauli 8 minuti, prakticno se bez centar.

zdravje naredna sezona so full roster, pa da vidime.

imaa odlicno poluvreme, ama ne e ni prva ni posledna utakmica so prevrtila, takva e evroliga. ne prevrtija od so e real jak, tuku od nemanje rezervi kaj partizan.

a deka real ce osvoi sezonava malo morgen, barselona kje gi vrati na fabricko podesuvanje.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
507
Слободен пад им се случи на Партизан по втор пат во серијата со Реал и по кој знае кој пад сезонава. Ваква прилика тешко дека ќе дочекаат во скора иднина.
Фенер и Партизан ми се многу слични екипи сезонава во тој аспект. Прават серии и потоа им доаѓаат црни минути во кои тонат. Апсолутна неконстантност.
И вечерва го имаа Реал на тацна.
+15 во трета ...
На крајот на трета Чус Матео во очај го стави Таварес во игра со 4 лични. Партизан не одигра ниту еден напад во рекет да го оптовари со 5-та туку константно шутираа надвор од рекет.
Исто така Лесор со 4, го става Смајлагиќ и овој прави 2 фаули за 3 минути и добива 5-та. Апсолутно неинтелигентен играч. Еден добар потег па 3 погрешни.
Обрадовиќ му даде преголема минутажа и на Мадар кој во напад освен пар асистенции беше апсолутно безопасен и Реал го пуштаа на отворени шутеви бидејќи овој не шутураше. Во одбрана Чача кој го воскресна Реал го издоминира.
Тука најмногу фалеше Аврамовиќ.

Реал после ваков пресврт ги гледам како главни фаворити за титулата. Исто како лани Ефес.
Љуљ треба да добие споменик за она што го направи на вториот натпревар на крајот. Ја сврте серијата.
Овие шпанците колку и да се одвратни кога се крши секогаш се најдобри. Затоа и доминираат во сите спортови. Се ветерани кои сите ги отпишуваат а тие секогаш победуваат.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
Фејл е како не е фејл, епски и тоа, на вакво ниво кога водиш 0-2, имаш две дома пред 20 000 разјарени срби, кои не си ги добил, па плус 15 после полувреме, и пак не добиваш, како да го нарече ова човек?

Нарочито што дозволија да наседнат на груб фаул од Љуљ како тешки неискусни глуперди, каде малце фалеше и службено да ја загубат па цел свет да им се смее, имаше добра колумна на Спорт Клуб сајтот за тоа каква катастрофална грешка направија сите помошници на Обрадот во тој момент што дозовлија цела клупа да им се најде на терен, нешто што е недопустливо у домашна текма да го дозволиш не па на вакво ниво. До фаулот на Љуљ фантазија беа Партизан, после тоа буквално све надоле им тргна што резултираше со, пак ќе кажам, во вакви околности, фијаско.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
Фејл е како не е фејл, епски и тоа, на вакво ниво кога водиш 0-2, имаш две дома пред 20 000 разјарени срби, кои не си ги добил, па плус 15 после полувреме, и пак не добиваш, како да го нарече ова човек?

Нарочито што дозволија да наседнат на груб фаул од Љуљ како тешки неискусни глуперди, каде малце фалеше и службено да ја загубат па цел свет да им се смее, имаше добра колумна на Спорт Клуб сајтот за тоа каква катастрофална грешка направија сите помошници на Обрадот во тој момент што дозовлија цела клупа да им се најде на терен, нешто што е недопустливо у домашна текма да го дозволиш не па на вакво ниво. До фаулот на Љуљ фантазија беа Партизан, после тоа буквално све надоле им тргна што резултираше со, пак ќе кажам, во вакви околности, фијаско.
prvata bese egal, na srekja ja dobi partizan so luda trojka na panter.

vtorata real bez tavares se raspadna.
greska na panter naivna i na klupata, posteno. toa bese faktor na promena.

tretata bese egal do kraj, za malku ne pomina.

cetvrtata trebase da se premesti, apla psihijatrija atmosfera bese. i dobro se drzea za tie uslovi.

petata padnaa go vtoro, dali fizicki dali psihicki manje bitno.
jas kako fan na partizan, nemam nikakvi zamerki vo odnos na okolnostite.
mozese da pominat da, ama koga kje go vidis rosterot ova e ogromen uspeh, a ne epski fejl.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.247
Поени од реакции
46.607
prvata bese egal, na srekja ja dobi partizan so luda trojka na panter.

vtorata real bez tavares se raspadna.
greska na panter naivna i na klupata, posteno. toa bese faktor na promena.

tretata bese egal do kraj, za malku ne pomina.

cetvrtata trebase da se premesti, apla psihijatrija atmosfera bese. i dobro se drzea za tie uslovi.

petata padnaa go vtoro, dali fizicki dali psihicki manje bitno.
jas kako fan na partizan, nemam nikakvi zamerki vo odnos na okolnostite.
mozese da pominat da, ama koga kje go vidis rosterot ova e ogromen uspeh, a ne epski fejl.
Eпа тоа е проблем, што нигерското шо го направија у втората не го критикуваш и не му замеруваш ич, всушност Партизан тука ја изгуби серијата, а не зашто имале тенок ростер, или замор или ова или она, него тука наседнаа и си нанесоа многу поголема штета на самите себе, отколку што тоа беше случајот со Реал што уствари им пресуди дома на не победат ниту една утакмица во ситуација кога на гости едната беа во егал а друјгата ги УТЕПАА.

Наместо да се присебни и да не потпаѓаат под никакви провокации, они малце фалеше и таа службено да ја загубат. После тоа секако без Пантер 2 и една без Лесор, а Таварес назад, нормално дека Реал ќе се големи фаворити ама да беа малце попаметни србиве тоа немаше да биде случај, една дома сигурно добиваа ако беа со фул ростер. Едноставно Реал беа тотално деморализирани и психички уништени се виде тоа и после блоуаутот у втората ама за комлетна реанимација и враќање на живот се погрижи цел тим на Партизан нарочито Лесор и Пантер.

Ако ко навивачи се мавате у гради без оглед на се и се гордеете на тимот би рекол дека сте малце delusional, зашто на крајот од денот пак овој Партизан може да остане и без ниту една титула сезонава и секако веќе останаа без фајнл 4, ова второво под дифолт им ја правеше сезонава фантастична а и би рекол после елиминација на еден Реал Мадрид имаа и изгледни шанси да направат неверојатен успех и да земат европска титула. Тенка е линијата во спортот помеѓу рајот и пеколот, тоа многу големи тренери го рекле, за ваша жал Партизан иде накај второто и тоа не зашто имаат тенок ростер, или зашто Реал се Реал, ноуп, најмногу ради умрената реакција на цел тим у вториот меч кој веќе им беше добиен.

Да не беше тој момент немаше да го пишам ова, тие им се силите и тоа е тоа, у случај Реал да ја свртеа, ама Партизан докажа дека сезонава за нив само небото е граница така да како и да ја вртиш, начинот на кој дозволија да изгубат у оваа серија е катастрофа за нив од епски размери, ова со овие плус 15 денес е само бонус.

Kajgana Shop

На врв Bottom