Среќа што имаме вакви музички образовани кадри на форумов како тебе па да ни објаснат.Слушајќи ја песната на Жељко и пребогатиот аражман на песната и без текст е преубава,па кога ќе се сетам колку мизерен е аражманот и песната на Калиопа во споредба со оваа на Жељко, она што го поседува како глас и емоција го истакнал до максимум,и песната има убава градација,а еве и веднаш си направија маркетинг дека потсеќа на Колдплеј,истово беше и со Лане и со Молитва на Марија. А она со Кики нема везе.И покрај тоа што многу не го сакам,има само две три песни негови кои ми се допаѓаат сепак има одлична и пред се и квалитетна песна и потенцијален мега хит.А замислете ја споредбата со Калиопа и после као никој не не сака па затоа ние не може да успееме или политика ова она.И не дека очекувам дека Жељко ќе победи,но факт е дека ова лето ќе има мега хит на балканот,што не случај со нашево Црно бело.
Леле ко ја да сум крив што Калиопа има толку лоша песна за која нигде на Балканот не кажаа ни еден позитивен збор,само као одличен вокал и ништо повеќе,прочиј на околу па ќе видиш,а и од утре нашиве радио станици ќе ја утепаат од вртење истава песна што не е случај со Црно и бело, овие денови дали трипати ја слушнав негде да ја пуштат уште сега здосади.А за она плагијат има надлежни за тоа дали е или не,но повеќе е само маркетинг.Среќа што имаме вакви музички образовани кадри на форумов како тебе па да ни објаснат.
Ај пикни си краставица во гз и ќути.
Нашата барем од плагијатскава песна е поубава.
И мене ме интересира истово.А рамбо амадеус кога?
А рамбо амадеус кога?
На 15ти март во 20 часот... од официјалната страна на РТЦГИ мене ме интересира истово.
Жељко си оди на сигурно. Земал неколку добро познати песни на публиката, и во границите на дозволеното си украл најкарактеристичен дел од секоја песна и си составил хит. Значи песната не може да се каже дека е плагијат зашто за да биде нели плаијат си има некои критериуми да бидат повеќе од четири тактови исти, шо не е случај во српскава евровизиска песна. Доволно е човек еднаш да ја слушне песната и одма ќе го асоцира на нешто познато, а тоа е она што ќе привлече гласови за Србија.Еве ја и Србија
и Романија (јака романка)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=J32xwAiD_yA