Евровизија 2012

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Барем во ТОП-10 да успеевме да влеземе(y) , а не на 13-то место..(n)
Е па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10. ;) Тоа што не влеговме во топ 10, не значи дека Калиопи немала добар настап.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon

wgt

Член од
30 август 2011
Мислења
280
Поени од реакции
92
Е па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10. ;) Тоа што не влеговме во топ 10, не значи дека Калиопи немала добар настап.
Бугарија требаше да ни даде 8-10 ,Австрија,Швајцарија и Грузија по некој поен и ете 10 место

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Значеше дека песната не и е најбоље. Не е се` во дијаспората. Како што не е се` во беспрекорната гласовна способност.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да немаше националности реално песната и настапот на Калиопи беа за 4-5-6 место и никако поинаку туку по број на гласови без фаворизирање и гласање на дијаспори кога се гласа за држави... Тоа лесно може да се види по словенечкиве хрватскиве и српскиве страни дека Калиопи имаше страшна песна и одличен настап за многу повисок пласман.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Значеше дека песната не и е најбоље. Не е се` во дијаспората. Како што не е се` во беспрекорната гласовна способност.
Да, имаш право, не е се во политиката. Затоа Азербејџан заврши 4та, а лани победи. Многу им беа јаки песните. Сигурно е до тоа. Гарант. Како и Естонија, Молдавија, Грција особено и така...:pipi:

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Впредвид крајно лошите односи между Бг. и Мк. нормална е таа ниска оценка.
.За пр'в пат гледам Калиопи и жената најстина има феноменален глас и сченичен настан . Но песната....Не може да се очекува со песна стил југословенска естрада од 80. години да пробиете , еле па во ваков комерциален конкурс.Она може да биде саму регионален хит и ете си ги добивте високите оценки от екс југорепубликите..

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.209
Поени од реакции
30.401
Кога ЕБУ ќе ги сменат условите, на пример, сите држави да бидат анонимни до после гласањето можеби ќе размислам повторно да гледам евровизија.
Дури и Адел да ја претставуваше Македонија ќе завршеше на 13 место.
Идиотите од Шитстејџ мора да се бојкотираат.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Не ме интересира кое место завршивме, само знам дека Калиопи испеа на ниво и дека дури го гледав нејзиниот настап и дури ја слушав како пее бев горд што ја претставува Македонија. Конечно после толку време имавме една добра песна, а се додека на евровизија има на ти го - дај ми го со поените како што пример си праат кипар и грцине крајниот пласман и не е баш вистинско мерило за квалитетот на песната.

За бекстејџ и за боки 13 нема потреба да се прави муабет, посебно за боки дечкото/девојката/суштеството као знаел/а/о да пее па тука ќе дава коментари за тоа кој смее, а кој не смее да оди на евровизија.

P

Princ

Гостин
Ај бе и да гласат како може 12 поени да даваме? Ќе испадне дека албанците се мнозинство во Македонија, требеше 8 поени на Албанија, а на Србија 12 поени, јас не верувам на овие гласови..(n)
По таа логика ќе испаднеше дека има повеќе Срби во Македонија а не Албанци :/

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
@ Supervisor

Токму тие страни ја потврдуваат политичката улога во целиот овој настан. Не сакам да го ругам успехот којшто Калиопи го има, меѓутоа не се согласувам уопште во тоа дека се случија огромни промени со праќањето на Калиопи. Реков, песната беше average (според мене) и уопште не ме изненади дека за малку не влезе во топ 10, којшто ќе го добиеше само поради нејзиниот вокал.
Бездруго, до 5тото место најголема улога играше квалитетот или entertainment x-factor. Можеби и до 10тото (шо е пак дискутабилно). Од 10то па надолу, сите поени коишо државите беа ги собрале беа од држави со најголема дијаспора/најсличен менталитет/стил на музика/јазик/соседски однос и слично.

Не оспорувам дека има политика во настанот, ама верувам дека истата не важи за песните коишо само по себе се истакнуваат.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.921
Поени од реакции
1.180
По таа логика ќе испаднеше дека има повеќе Срби во Македонија а не Албанци :/
Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија, но реално ако гледаме Албанија не заслужуваше 12 поени!! Политиката си го прави своето...(n)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Не ме интересира кое место завршивме, само знам дека Калиопи испеа на ниво и дека дури го гледав нејзиниот настап и дури ја слушав како пее бев горд што ја претставува Македонија. Конечно после толку време имавме една добра песна, а се додека на евровизија има на ти го - дај ми го со поените како што пример си праат кипар и грцине крајниот пласман и не е баш вистинско мерило за квалитетот на песната.

За бекстејџ и за боки 13 нема потреба да се прави муабет, посебно за боки дечкото/девојката/суштеството као знаел/а/о да пее па тука ќе дава коментари за тоа кој смее, а кој не смее да оди на евровизија.
ИСТО! Се наежив кога ја слушнав и конечно да се лупнам силно по срце и да речам ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ!

P

Princ

Гостин
Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија, но реално ако гледаме Албанија не заслужуваше 12 поени!! Политиката си го прави своето...(n)
Не знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.921
Поени од реакции
1.180
Не знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).
читај се бе човече какви лајнурии пишуваш:facepalm:

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дечки тролајте на Бекстејџ опен сорс е вечерва,исто како и шупчето на Александар Блажевски :)

Kajgana Shop

На врв Bottom