Crazy in Love
Here's looking at you kid.
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.859
- Поени од реакции
- 25.413
Е па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10.Барем во ТОП-10 да успеевме да влеземе, а не на 13-то место..
![]()

Е па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10.Барем во ТОП-10 да успеевме да влеземе, а не на 13-то место..
![]()
Бугарија требаше да ни даде 8-10 ,Австрија,Швајцарија и Грузија по некој поен и ете 10 местоЕ па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10.Тоа што не влеговме во топ 10, не значи дека Калиопи немала добар настап.
Значеше дека песната не и е најбоље. Не е се` во дијаспората. Како што не е се` во беспрекорната гласовна способност.Е па јебига, дијаспората нека почне да гласа, па ќе бидеме во топ 10.Тоа што не влеговме во топ 10, не значи дека Калиопи немала добар настап.
Да, имаш право, не е се во политиката. Затоа Азербејџан заврши 4та, а лани победи. Многу им беа јаки песните. Сигурно е до тоа. Гарант. Како и Естонија, Молдавија, Грција особено и така...Значеше дека песната не и е најбоље. Не е се` во дијаспората. Како што не е се` во беспрекорната гласовна способност.
По таа логика ќе испаднеше дека има повеќе Срби во Македонија а не Албанци :/Ај бе и да гласат како може 12 поени да даваме? Ќе испадне дека албанците се мнозинство во Македонија, требеше 8 поени на Албанија, а на Србија 12 поени, јас не верувам на овие гласови..![]()
Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија, но реално ако гледаме Албанија не заслужуваше 12 поени!! Политиката си го прави своето...По таа логика ќе испаднеше дека има повеќе Срби во Македонија а не Албанци :/
ИСТО! Се наежив кога ја слушнав и конечно да се лупнам силно по срце и да речам ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ!Не ме интересира кое место завршивме, само знам дека Калиопи испеа на ниво и дека дури го гледав нејзиниот настап и дури ја слушав како пее бев горд што ја претставува Македонија. Конечно после толку време имавме една добра песна, а се додека на евровизија има на ти го - дај ми го со поените како што пример си праат кипар и грцине крајниот пласман и не е баш вистинско мерило за квалитетот на песната.
За бекстејџ и за боки 13 нема потреба да се прави муабет, посебно за боки дечкото/девојката/суштеството као знаел/а/о да пее па тука ќе дава коментари за тоа кој смее, а кој не смее да оди на евровизија.
Не знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија, но реално ако гледаме Албанија не заслужуваше 12 поени!! Политиката си го прави своето...![]()
читај се бе човече какви лајнурии пишувашНе знам зошто си даваш толку кредибилитет со муабети "Ако стварно песната на Албанија беше супер, тогаш јас ќе бев прв што ќе гласав за Албанија".
Тебе поради една или друга причина не ти се допаѓа, не е ни важно зошто, но причината зошто едната песна е на 5то место а другата на 13то е веројатно затоашто првата е подобра од втората.
Албанија од Македонија мораше да добие 12 поени, има 500.000 Албанци во земјава, една четвртина од населението. Јас со 3 мобилни гласав по 20 пати. Мораше да земе 12. Логички, теоретски, математички. Тоа што србите ти се повеќе при срце, твој проблем, само треба да најдеш уште 500.000 други истомисленици и наредната година 12 поени од Македонија ќе добие Србија.
Пред да почнете да мрчите, и јас имам 2 пасоши (Македонски и Албански).