Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Заврши нашава траги-комедија, а циркусот наречен Евровизија почна да се комплетира.

Тука ќе бидат дискусии општо за изборот, што мислите за останатите песни, кој е вашиот фаворит?

Изборот ќе биде на 11, 12 и 14 мај во Дизелдорф. :)

Еве некои од досега избраните песни:

Овие јас за сега ги најдов, па надополнувајте после мене.

И како ви се чини? Кога ќе ја споредите нашата со другите? :)

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Искрено грди песни. 2006 Евровизија најдобра до сеа според мене. И порано имаше поголема еуфорија околу евросонгот. Како и поарни песни.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ме мрзи да ги слушам овие една по една ,но знам дека нашава нумера е очај,бруки,резили,катастрофа,facepalm,СТРАМОТА.....не сакам да помислам каква ќе ни биде изведбата и какви реакции ќе има од другите што ќе не гледаат.....:kesa:....не гледам евровизија со години но кога само ја слушнав нашата нумера едноставно не ми се веруваше дека токму Влатко(кој е катастрофален вокал) со таква нумера ќе не претсавува како земја.....резил...

се исполитизирано е:toe:

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182

Овие момци беа пред некоја година нешо Баба чука на тапан како беше песната.....интересно бендче се....на Red Hot потсеќаат

Еве на која песна мислев "bunica bate toba".....2005 билo

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Порано беше фората евровизија. Не искачаш за тоа. А сега не ни знам дека ќе има Евровизија :). Нашата песна не е добра. ( Морам да признаам, а се срамам:)) А другиве неможам да ги слушам, ми кочи нет

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.562
Поени од реакции
29.155
Порано беше фората евровизија. Не искачаш за тоа. А сега не ни знам дека ќе има Евровизија :). Нашата песна не е добра. ( Морам да признаам, а се срамам:)) А другиве неможам да ги слушам, ми кочи нет
Потполно се слагам со ова, не ни знаев дека ќе има фатив на крај СУперхикс коа дојдоа ради Оскарите да ги гледам. И прочитаа на заебанција дека они се победници(арно ама незнаев јас) дека уствари они се гости... И коа ја видов Русинката со оној што има во грлото глушец и едвај пее сменив канал па чекав да заврши. -.-

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Потполно се слагам со ова, не ни знаев дека ќе има фатив на крај СУперхикс коа дојдоа ради Оскарите да ги гледам. И прочитаа на заебанција дека они се победници(арно ама незнаев јас) дека уствари они се гости... И коа ја видов Русинката со оној што има во грлото глушец и едвај пее сменив канал па чекав да заврши. -.-

хахахах. исто и јас ги фатив Супер Хикс. Али не баш до толку касно :)

M

Mario Gómez

Гостин
Ај нешто од технички аспект, и така песниве се тапа.

Дизелдорф ги победи Берлин и Хамбург за организација.

Евровизијата ќе се одржи на ЛТУ арената на второлигашот Форттуна Дизелдорф, со скратен капацитет од 55.000 на 23.000 гледачи.

Дизелдорф може да понуди околу 25.000 хотелски кревети, и понуди најдобри услови за одржување на настанот.

--- надополнето ---

Стадионот има кров кој се затвора.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
256
Поени од реакции
144
Албанската:

Турската:

Шпанската:

Романската:

Италијанската:

Бугарската:

Швајцарската:

Малта:

Слаби песни, ниту една не се издвојува. Не е евровизија веќе тоа што беше.

Г

Господ

Гостин
Засеа од овие шо ги чув Данска,Босна и Молдавија ми фатија увце...додуша сум пристрасен за Молдавија ради 2005та:icon_lol:
Таа година ми беше омилена нивната и Романската Razom Nas Bahato :vozbud:

Г

Господ

Гостин
Им минала љутенката после Тото Кутуњо...

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Боби[Мкд];4125476 напиша:
Стадионот има кров кој се затвора.

Дизелдорф.... Франкфурт.... Берлин... PANTA REI

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Како и да свртиш 2006 не ја надминуваат. Најдобра Евровизија беше таа од кога јас ја гледам Евровизијава.
А инаку од овие нешто слушав нешто не. Навивам за Молдавија и за Босна оти Мерлин е Павароти за другиве шо ќе настапат во Дизелдорф.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom