Евреите ќе ја спасуваат Македонија

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Zeleni a?,ama cotekot beshe "rozov" neli?:)
 
Член од
25 јануари 2005
Мислења
165
Поени од реакции
3
ABC
Firmite ne se krivi Vladata e kriva bidejki se PROSTI,NESPOSOBNI i nema nikakov ZAKON.

Kako PRVO: Ne plakanje na Danok na drzavata na ZAPAD istata(drzavata) te smeta za Drzaven Neprijatel BR.1. t.s kako TERORIST i ne ti prostuva dodeka si ZIV.

Primer si imal firma si prael finansiski malverzacii pred 20 godini i drzavata pronasla ( koga gi izrabotuvas godisnite Danoci eden primerok odi kaj niv vo Arhiva a drug primerok FIRMATA e dolzna da ja cuva finansiskata dokumentacija unazad za 10 godini koe varira od drzava do drzava).
Prv cekor na Drzavata e gi BLOKIRA site finansiski smetki na istata firma odgovornite kriminalno odgovaraat(i niv im se blokiraat site smetki i nekretnini sto gi imaat) a sto e NAJBITNO ....kako vtor cekor
ti go presmetuvaat 20 godini nanazad DANOKOT PLUS 20-30% kamata (za 20 godini ) i PLUS PARICNA KAZNA .

Zalno .....



Made in Macedonia:pop:
 
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
ABC напиша:
Zeleni a?,ama cotekot beshe "rozov" neli?:)

ABC побогу - слези на земја човеку. Ако со такви како тебе Македонија оди во Европа ќе заглави во Hиш :pop:
 
Член од
25 јануари 2005
Мислења
165
Поени од реакции
3
ABC izvini ova ne e personalno, znam si isfrustriran i ti a i mnogu Makedonci so situacijata vo drzavata no za da se napravi progres i promena najveke zavisi samo od Makedoncite vo Republika Makedonija .
Se cudam, nema STO da izgubite,bez idninata pogotovo za mladite ...
Prosto ne mozam da veruvam i razberam ova sto go citam po makedonskite vesnici i makedonskite forumi...


Made in Macedonia
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Abe trotoarce ne e problemot do narodot,toj si e aren duri i "nadprosecen" ama imame poedinci na koj ne mozeme da im ja skineme glavata,takvi sme po priroda i ne sme krvolocni.Tokmu tuka ne naceka MZ na "finta",i sega ke ne "kleca" kolku shto moze i nemoze.Go razbiram i macedalien ama i toj treba da ne razbere nas koj sme svesni za slucuvanjata okulu nashite deca i nivnata idnina.Mozebi toj gleda od druga "perspektiva" nekoja pticja,no sepak znae deka ABC e spushten na zemja i ja kazuva tokmu realnosta onakva kakva shto e iako taa ponekogash boli poveke otkolku site lagi iskazani za nashata integracija vo EU.
 

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
25
БЕРЛИН, 15 декември (Ројтерс) - Коментарите на иранскиот претседател Махмуд Ахмадинеџад дека холокаустот е мит вчера предизвика нови контровезрии, по што еворпските земји соопштија дека би можеле да ги поткопаат напорите да се стави крај на спорот околу нуклераната програма на Техеран. Ахмадинеџад, кој минатата недела го стави под знак прашање убиството на шест милиони Евреи од страна на нацистите, вчера ги потврди своите коментари.
"Тие измислија легенда под името 'Масакр на Евреите', и ја издигнаа повисоко од самиот Господ, религијата и самите пророци", изјави тој пред насобрана толпа во градот Захедан во југоисточен Иран.
Германија изреагира дека кометарите би можеле да се одржазат негативно врз обидите да заживеат нуклеарните преговори меѓу Европската унија и Техеран. Германија, Британија и Франција, кои преговараат за ЕУ, планираа да одржат преговори кон крајот на овој месец за нуклеарната програма, за која Иран вели дека е наменета само за производство на електрична енергија. Вашингтон го обвинува Техеран дека сака да произведува нуклеарни бомби.
Израел вели дека кометарите на Ахмадинеџад покажуваат оти "непослушниот режим" дејствува надвор од светски прифатливите норми.
Ахмадинеџад, кој беше избран за претседател во јуни, во октомври повика Израел да биде избришан од светката мапа, а вчера го повтори својот став дека Израел треба да биде оттргнат од "скапоцената Палестина" и да се префрли во Европа, Америка или Канада.

Мислам дека човеков не греши многу!
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Apsolutno ne e vo pravo toj Mahmud.Holohaustot bil vistinski samo shto tie mu dadoa pregolemo znacenje,zatoa shto gi marginaliziraa drugite 44 milijoni zrtvi vo Vtorata svetska vojna.A mrtov covek e mrtov bez razlika na makite shto gi preziveal dodeka umrel.
 

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Inaku ima najavi deka Feni zaminuva vo stecaj,kolku da ostanat so kusi race onie shto trebashe da zemat nekoja paricka za vlozeniot trud.Sepak sega koga ni dadoa kandidatski status mnogu polesno i pobrzo ke se otkazuvame od vakvi "matni" zdelki so evreite se razbira vo nivna korist zatoa shto tie im shepnaa na onie od EU da ni dadat status na pridruzna clenka ama bez datum za pregovori dodeka gi procenat moznostite za da iscrpat ushte pari od svoeto moderno geto nareceno F.U.R.O.M.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Eve i potvrda za toa deka evreite se "nevini" za site izmami shto gi napravile vo Makedonija.Izmama nema,kako moze evrein da napravi izmama osobeno ako e "biznismen"?Taka ke bidat "nevini" i onie od Feni i Silmak,a nekoj od nas ke zastanat vo nivna odbrana i ke propagiraat deka shirime semitizam koga obvinuvame nekoi "nevini evrei" koj samo malku kradele od narodot:

Апелациониот суд во Скопје во најскоро време ќе расправа по жалбата на шеесет и четиригодишниот Израелец, Гидеон Сандел, бизнисмен со привремен престој во Македонија, осуден на две и пол години затвор поради, наводно, сторено кривично дело - измама, дознава "Вечер", од извори од Судот. Забрзаното решавање на "случајот Сандел" стар безмалку осум години ќе уследи по реакцијата на група видни израелски бизнисмени кои на премиерот Владо Бучковски, при неговата посета на Израел, му предале протество писмо во кое што навеле серија докази оти сопственикот на "Сандтрејд" бил нивен вистински амбасадор во Македонија. Зад барањето за решавање на случајот стоел лично Зви Фридман, признат израелски стопанственик. Тој побарал предметот да добие логично и разумно решение.
Во писмото до македонската влада се укажува на тоа дека Сандел бил "виновен" за повеќекратна соработка меѓу израелски и македонски компании и официјални посети на државни делегации. Во исто време Израелците упатуваат жалење за тоа како било можно еден, според нив банален, спор осум години да се влече по македонските судови.
Проблемот на Гидеон Сандел, човек без криминално и какво било друго досие ниту во неговиот роден Израел, ниту тука кај нас или на кое било друго место, почнува во април 1998 година. Осуден е седум години потоа, во април 2005, на две и пол години затвор за кривично дела - измама. Судскиот процес протече со низа пропусти во постапката. Без преведувач, од хебрејски на македонски јазик, без оштетена странка, со направено вештачење и врз основа на тоа изготвен наод, целосно во интерес на тужениот, без материјални докази.
 
Член од
25 јануари 2005
Мислења
165
Поени од реакции
3
Acid ne bidi SMART ASS i da gi zaklucuvas moite postovi.
Ne e moja krivica sto ne znaes Angliski.Kako prvo postot bese na "makedonska dijaspora" i bese na Angliski potoa poradi goleminata na postot(zema dolgo vreme da se preveduva) bese LINK na "ekonomija".
Forumot tuka e da se informiraat lugeto sto se zainteresirani da naucat nesto a ako ne sakas da pisuvam tuka mozes slobodno da me baniras od FORUMOT......
Eve go linkot koj sakate odejte i citajte...na Angliski e i e dolg za prevod...

http://www.stockhouse.ca/bullboards/viewmessage.asp?no=10994963&tableid=0

Made in Macedonia
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Abe ne treba da se pishuva za tie raboti po forumive toa se "znae" barem spored Acid.Sepak vredi malku da se napomene koj ja mati vodata.:)
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Abe ova nekako ne mi se veruva.Prvo mislam deka e ova vic,a vtoro ako razmislam podobro mislam deka nemoze da se spasi nasava mala o dobra drzavicka.
 
C

cige

Гостин
Ништо од Евреите во Македонија. Сепак Хазари во Македонија остануваат Власите. Нашите Ротшилдови ,Вендербитови и Рокфелерови се Јорданови, Накови и Костови.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom