ЕУ и нивната изопачена “Историја“!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
На нашиов народ отсекогаш требало сликовито да му се прикажуваат работите за да може полесно да ги сфаќа и консумира како реалност.

Се надевам ова што следува ќе ви даде одговор на прашањето зошто ЕУ е расистичка организација за искривување на историјата, со цел создавање ново општество.
Нов светски поредок или конспирација, проценете самите!

Стр. 59-61

Како што ја постави поентата мојот пријател кој дојде до овие извадоци, така ќе продолжам.
Дали вие мислите дека е случајно што ни се забранува нарекувањето на својата татковина Македонија и самите себе Македонци?
Мислите ли дека има место во ЕУ за една банда “Славјани“ според овие нивни “толкувања“ на историјата и нивната претстава за тоа кои сме и кои треба да бидеме ние Македонците?
Дали е случајно зошто и покрај тоа што Македонците во соседна “Грција“ и Бугарија се лишени од основните човекови права на самоопределување сепак Европската Унија одбива да ги укори овие две нивни членки?

Доколку и на ова гледате како уште една “пропагаторска лага“, тогаш се што треба да направите е самите да промислите за сето ова погоре и самите испитувајќи се да дојдете до вашиот одговор.

Во контекст на темава, во прилог оди и статијата на Ристо Стефов од American Chronicle:

http://www.americanchronicle.com/articles/view/94497

Поздрав,
М

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Интересно... Значи, 100-годишната војна меѓу Германија, Франција и уште не знам кои страни всушност не се случила, туку тие имале само соседски несогласувања, а што некои луѓе тогаш умирале веројатно било случајно?

А тоа дека на ЕУ апсолутно не и` одговара да сме Македонци и да се викаме Македонија, тоа е толку јасно што не знам со кој памет некои велат дека „ЕУ ќе ни го гарантира идентитетот“, кога сè што сакаат е само да го избришат. Веројатно немаат памет, па така зборат...

Ќе видиме дали ЕУ воопшто ќе успее да се одржи. Започна како економска идеја, а политички не успева (нели, Холандија и Франција не го прифаќаат ЕУ уставот). А сега, во моменти на глобална економска криза, ако не им носи економски бенефиции, нема зошто да се задржуваат таму... Колку што знам, Италија веќе сака да си ја врати лирата на место на еврото...

За нас: подалеку од ЕУ и сите слични „еворинтеграции“. Апсолутно се на наша штета. Ако им требаме, ќе нè побараат. Ама ак одиме ќе одиме како нам што ни одговара, никако инаку.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
За нас: подалеку од ЕУ и сите слични „еворинтеграции“. Апсолутно се на наша штета. Ако им требаме, ќе нè побараат. Ама ак одиме ќе одиме како нам што ни одговара, никако инаку.
Точно така.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Некој ги поистовети со “болниот човек од Босфорот“ алудирајќи на Отоманската империја пред нивниот пад, а според мене може да се поистоветат повеќе со почетокот на крајот на Источното Римско Царство- Византија.

Симптомите се повторуваат, без разлика на временската разлика.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Јас се радувам на секој нов бенчмарк и на секој нов предуслов од ЕУ за Македонија.
Ние таму ќе умреме, ќе не снема.
Ние не припаѓаме на тој свет.

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Zarem nekoj ushte misli deka Germanija, Francija,Anglija,... imaat dobri nameri kon Makedonija-Makedonec-Makedonski !!:pos2:
Se ke se svede na toa shto ke napravish TI,JAS*,NIE,...SVETOT vo vrska so toa.
*Jas za mene si znam shto sum spremen da napravam za Majka Makedonija.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Затоа не тераат да заборавиме на историјата, за да може да ни се повтори.
Цариград - Солун - Тетово - Скопје - Косово.

Kajgana Shop

На врв Bottom