ЕУРО 2012 - навивачки инциденти

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.771
Поени од реакции
6.567
Ама и Русиве си го бараат стапот,првин со марш до стадионот се чаталат,а коа видов на стадинот плус тоа кореографијата каде на големото покривно знаме пишуваше "ова е Русија" со што на некој начин е огормна провокација до нив,а знаеме колку малце им треба на Полјациве за пак да дојде до инцидент.Епа коа така прават никој не им е крив што јадат ќотек,знам дека и Полјациве се криви ама таму не смееш да се чаталиш јбг.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Од која држава е овој навијач? :pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
220
Поени од реакции
264
Сите вие што мислите дека држава(било која) не може да се справи со хулиганското движење на своја територија гадно сте се заебале! Со полската полиција нешто чудно се случува а тоа прв пат го приметив на клипот со хрватските навијачи кога крајно аматерски влегоа среде толпа да апсат навивач. Каде бе? Дали се под притисок да нема поголеми инциденти во судир со полицијата и да не се крева поголема фама и лош публицитет на првентвово кој и онака е ужасен ја незнам али дефинитивно на терен како да ги нема а и кога ги има не делуваат превентивно туку откако нешто ке се случи во помали групи од 4-5 џандара. Така уште повеќе ги куражат оние кои се желни за фајт. Покрај толку интензивна навијачка сцена неможе никој да ме убеди дека немаат регистар на хулигани, а кога веќе го имаат требаше да ги средат уште пред да почне првенствово. Нека ми објасни некој како знаме со провокативна содржина димензии 70мХ50м успеа да заврши на трибина кај русите па да ги накурчи сите и нормални и ненормални. Зошто дозволија марш на руските навивачи или кога веќе го дозволија зашто не го обезбедија ко што треба. На некој му одговара ова. На кого незнам, али дека можеше да се спречни можеше макар и по цена руските навивачи да патуваат за секоја утакмица поединачно на релација аеродром - стадион- аеродром. И за крај уште еднаш- не си прајте филмови нема појака сила од државата (освен друга држава :))

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Долга ноќ ги чека...

Стопирајте ја сликата на 11 секунди и ќе забележите човек кој своето дете го носи во раце и проаѓа низ групи луѓе кои се тепаат. Можам да замислам која траума е тоа за детето. јас кога бев мал видов групна тепачка со цигли се здрвив, и дојде татко ми ме фати за рака да ме отргне. Тоа е стварно шок за едно дете.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Тешки ретардињоси испаднаа пољаците,од тие што тепаат рандом навивачи до полицијата што не може или не сака да ги спречи :гомце:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.667
Поени од реакции
59.767
Стопирајте ја сликата на 11 секунди и ќе забележите човек кој своето дете го носи во раце и проаѓа низ групи луѓе кои се тепаат. Можам да замислам која траума е тоа за детето. јас кога бев мал видов групна тепачка со цигли се здрвив, и дојде татко ми ме фати за рака да ме отргне. Тоа е стварно шок за едно дете.
Признај дека една од циглите те има акнато по глава... :)
Шала, морав, нема љутиш? :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.771
Поени од реакции
6.567
Сите вие што мислите дека држава(било која) не може да се справи со хулиганското движење на своја територија гадно сте се заебале! Со полската полиција нешто чудно се случува а тоа прв пат го приметив на клипот со хрватските навијачи кога крајно аматерски влегоа среде толпа да апсат навивач. Каде бе? Дали се под притисок да нема поголеми инциденти во судир со полицијата и да не се крева поголема фама и лош публицитет на првентвово кој и онака е ужасен ја незнам али дефинитивно на терен како да ги нема а и кога ги има не делуваат превентивно туку откако нешто ке се случи во помали групи од 4-5 џандара. Така уште повеќе ги куражат оние кои се желни за фајт. Покрај толку интензивна навијачка сцена неможе никој да ме убеди дека немаат регистар на хулигани, а кога веќе го имаат требаше да ги средат уште пред да почне првенствово. Нека ми објасни некој како знаме со провокативна содржина димензии 70мХ50м успеа да заврши на трибина кај русите па да ги накурчи сите и нормални и ненормални. Зошто дозволија марш на руските навивачи или кога веќе го дозволија зашто не го обезбедија ко што треба. На некој му одговара ова. На кого незнам, али дека можеше да се спречни можеше макар и по цена руските навивачи да патуваат за секоја утакмица поединачно на релација аеродром - стадион- аеродром. И за крај уште еднаш- не си прајте филмови нема појака сила од државата (освен друга држава :))
Точно, секое огромно знаме мора да се пријави кога го внесуваш,неможе така да го внесеш нема логика.Еве пример ние кога игравме баскет во Литванија нашето знаме не ни беше дозволено да се рашири бидејки било големо,по што се обидоа да го земат али не им успеа.
Е сеа ме чуди дали знала полицијата што има на знамето,бидејки тоа е огромна провикација врз Полска,ако знаеле тогаш сами се криви бидеки морале да го спречат да не се внесе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Признај дека една од циглите те има акнато по глава... :)
Шала, морав, нема љутиш? :)
Друже не до смеење работата, ти да имаш 7-8 години и да видиш мажи возрасни 30-40 како се тепаат и едниот со цигла додека овој лежи да го удира. Колку памти некој кога бил толку мал ако не му се врежало некое појако чуство.

Едноставно сочуствувам со детето, тоа ми беше поентата.

Kajgana Shop

На врв Bottom