Незнам али јас многу очекувам и Миркуловски да блесне.Како играше во Металург периодов свака му част.Али незнам овој Шундовски како ке игра,дали Лазаров,Наумче,К.Лазаров или ке му даде шанска на него,али се мислам братчето ке ургира тука и тоа е тоа на Кире мислам.
Ќе игра Миркуловски прва постава таман работа. Кире има очи гледа дека Миркуловски е напреднат 200% оваа сезона.
Поставата најверојатно ќе биде:
Стевче--------------Столе------------------Темелков
-------Наум------------------------------- Кире----------
---------------------Миркуловски------------------------
И Борко на гол.
Првата постава е доста квалитетна, кај крилата малку е матна работата,но тие дискусии веќе ги направивме,селекторот се реши вака да оди на првенството. Замените/клупата мене ме загрижува. Повеќето од таборот на металург, во главно не игра во напад,тука мислам на Јоноски,М.Стоилов, па и од Вардар Кукоски е само за одбрана. Останува Филип да влага од клупа,тој добро игра во Вардар но нема играно против одбрани од калибар на германија и Шведска. Да се надеваме на најдоброто.
И апел да не се воздигнуваме во небо со коментари дека ќе бидеме први.Само смирено да влезат момците и да дадат се од себе,растоварени од притисок дека треба да достигнат некои норми кои им се поставени дома.
тоа што шведска има 7 стандардни играчи што нема да играат,ништо не значи. Таму се работи систематски и се форсираат млади кадри па нема некоја голема дупка во квалитет.Кај нас е сосема друга приказната,младите момци останаа дома(потајно се надевам дека Димовски ќе има доблест и ќе остане дома за Маркоски да оди,имам дискутирано за пикер позицијата) и големо е прашањето што после Наум и Кире,но тоа е дебата за по првенството.