ЕП во ракомет 2012 - група Б (Ниш)

Кој три репрезентации ќе одат во втората фаза?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Повикан е Стевче?Алал да му е 40 години има игра како дете :cuc:
eeeeeeeeee барем пола од играчите да ја имаа неговата дисциплина и пожртвуваност за овој спорт медал ќе имавме од некое големо натпреварување, најголема почит има од мене.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Незнам али јас многу очекувам и Миркуловски да блесне.Како играше во Металург периодов свака му част.Али незнам овој Шундовски како ке игра,дали Лазаров,Наумче,К.Лазаеов или ке му даде шанска на него,али се мислам братчето ке ургира тука и тоа е тоа на Кире мислам.:D

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Незнам али јас многу очекувам и Миркуловски да блесне.Како играше во Металург периодов свака му част.Али незнам овој Шундовски како ке игра,дали Лазаров,Наумче,К.Лазаров или ке му даде шанска на него,али се мислам братчето ке ургира тука и тоа е тоа на Кире мислам.:D
Ќе игра Миркуловски прва постава таман работа. Кире има очи гледа дека Миркуловски е напреднат 200% оваа сезона.

Поставата најверојатно ќе биде:

Стевче--------------Столе------------------Темелков
-------Наум------------------------------- Кире----------
---------------------Миркуловски------------------------

И Борко на гол.

Првата постава е доста квалитетна, кај крилата малку е матна работата,но тие дискусии веќе ги направивме,селекторот се реши вака да оди на првенството. Замените/клупата мене ме загрижува. Повеќето од таборот на металург, во главно не игра во напад,тука мислам на Јоноски,М.Стоилов, па и од Вардар Кукоски е само за одбрана. Останува Филип да влага од клупа,тој добро игра во Вардар но нема играно против одбрани од калибар на германија и Шведска. Да се надеваме на најдоброто.

И апел да не се воздигнуваме во небо со коментари дека ќе бидеме први.Само смирено да влезат момците и да дадат се од себе,растоварени од притисок дека треба да достигнат некои норми кои им се поставени дома.

тоа што шведска има 7 стандардни играчи што нема да играат,ништо не значи. Таму се работи систематски и се форсираат млади кадри па нема некоја голема дупка во квалитет.Кај нас е сосема друга приказната,младите момци останаа дома(потајно се надевам дека Димовски ќе има доблест и ќе остане дома за Маркоски да оди,имам дискутирано за пикер позицијата) и големо е прашањето што после Наум и Кире,но тоа е дебата за по првенството.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Па сигурно против Шведкса хендикепот за нивна победа ќе биди 6,5 или 5.5 што значи да се игра на големи пари хендикеп за Македонија..белким неможиме со поголема разлика да изгубиме од нив кога настапуваат без пола тим а ние пред скоро домашна публика!

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.115
Поени од реакции
75.013
Кај нас е сосема друга приказната,младите момци останаа дома(потајно се надевам дека Димовски ќе има доблест и ќе остане дома за Маркоски да оди,имам дискутирано за пикер позицијата) и големо е прашањето што после Наум и Кире,но тоа е дебата за по првенството.
Нели е земен Никола Маркоски? :eek:
Цццц каква трагедија е за Мак ракометот што не се земени Герогиевски, Ојлески, Маркоски па и Јовчевски...
Епа немале после искуство, кога за прв пат ќе заиграат на 35 години во репрезентација цццц

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
mene me zagrizuva toa sto periodov koga site reprezentacii igraat na turniri nasata trenira. Sundovski izjavi deka saka uste nekoj mec pred ovoj so srbija da izigraat no kolku sto gledam nisto od toa. se nadevam deka turnirot vo norveska i ovie dva natprevari ke se pokazat kako dovolni. oni siguro podobro znaat. no barem kaj mene ostanuva vpecatokot deka od federacijata mozea da se potrudat poveke i da im organiziraat podobri pripremi po odnos na prijatelski mecevi, bidejkji skoro site reprezentacii ina evropskovo izigraa po dva turniri.

inaku spored mene ova e istoriska sansa za nasata reprezentacija bidejki i svedska i germnaija se reprezentacii so koi mozeme da se nosime. Iako e jasno deka germancive se poslabi od minatite godini (mislam od sampionskata generacija, a da ne zboram za onaa Krechmar i kompanija), ne znaci i deka se slabi. Nemaat ambicii za titula sekako ili medal no sepak gi imaat Zeitz i Klein koi igraat vo fantasticna forma. Svegjanive od druga strana gi imaat Ekberg i Anderson, koi morame osobeno da gi cuvame i da sprechime da igraat brz centar, bidejkji ako im se dozvoli ke ne somelat. mislam deka moze mnogu da napravat nasive na ova evropsko so ogled na formata na cela nasa bekovska linija. sekako ne ja chini samo taa ekipata, no porano ni taa ne bese cela i vakva, pa imavme dobri rezultati, sto mi vleva optimizam.

moja prognoza: 1. Makedonia 2 germanija 3 svedska

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Толку ги бива овие од РФМ и толку се ангажираа да најдат уште некој спаринг партнер, мислам дека се обидоа ама сите негативно им одговориле.
Во план им е да се изигра некоја контролка со екипа составена од интернационалците во Вардар и Металург.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.995
Поени од реакции
16.444
Утре т.е денеска играме со Србија, директен пренос на РТС2, па кој ја фаќа можи да ја проследи таму. А ништо чудно и на РТС Сателит да ја пуштат.

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
da da od 18h. ako najdete nekoj dobar link pushtete utre, posto obicno uzhasen e strimingot na par kanali

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
А дали има некоја можност да ја има на РТС1?

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.155
Поени од реакции
8.133
а овие наши сељачки телевизии неможат да се договорат со РТС за еден пренос кој сигурно не би коштал многу :mad:
а инаку нема да биди на РТС САТ туку само на РТС 2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom