ЕМО стил!

Nekoj IksDe

Челзијаш
Член од
17 септември 2009
Мислења
495
Поени од реакции
9
no commnet i tolku
moze da se vidi i po toa kaj se imam zaclenato vo socialna grupa so mislam za emo stilot...

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Мал Офтопик:Има тема за стил на живеење на емо кај што можам да си го кажам мислењето? Однапред благодарам.
А во контекст на темава,кратко и јасно,емо стилот е за никаде.
Ако сака некој да знае зошто мислам така,и да му објаснам од било кој аспект,слободно нека пише ПП.Позз.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
EMO стилот се селски ситл на хеви метал. Во 80те најмногу го имаше во Пехчево, Длечево, Берово а потоа по осамостувањето значително се појави и во Гевгелија, Валандово и Стурмица.

Погодни за зЕМјОделски производи.

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
EMO стилот се селски ситл на хеви метал. Во 80те најмногу го имаше во Пехчево, Длечево, Берово а потоа по осамостувањето значително се појави и во Гевгелија, Валандово и Стурмица.

no comment :pos2::pos2:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не сум упатен во овој правец а сакам да сум емовец па ме интересира дали се работи за музика која е измислена во ЕМО Охрид

Како хард кор верзија на панкот

Или се работи за поранешни вработени во ЕМО Цеље (Словенија)

Во секој случај привлечно делува... хард кор фабрики се тоа...
Дали се плаќа членарина?

S

smart ass

Гостин
Фенсери секад имало и секад ќе има, општо се прифатени и нивната „идеологија“ (биди глуп и слушај тоа што го слушаат другите) е поприфатена од емовската идеологија се да си земаат при срце.
Затоа толку ве „мразиме“ .
Сите ние сме емоционални , некој од нас повеќе некој помалку , но зашто едноставно како и сите нормални не ја ставиме дневната фасада и насмевка ?
Јас за мода сум ТАПА,да бидам искрен,инаку би сакал накратко да објасниш кој е прав ЕМО-еве читам некои морале да се самоповредуваат(ова психолошки....не е на арно)ова точно е?

вистински ЕМО=Самоповредување

па и секој човек е емоционален,дали они само преку модата сакаат да го искажат тоа,но ако искажуваат веќе ЕМОции нели ви се чини дека прем,ногу забегале кон DARK SIDE OF THE FORCE,не велам грди се онака физички им стои и на женски а и на некои машки(освен тие инсектите на одредени слики).

инаку немам ништо против ниту тие фејкери ама кон овие вистинскиве ако веќе тераат накај депресивни филмови и се саморануваат психолози дефинитивно треба(BTW-по најнови студии секој трет граѓанин на ЕМ има потреба од консултации со психолог).:helou:

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311

Си ме пресмеал хахахахахахахахаха

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Јас порано имав негативно мислење за емовците, ама сега веќе не.
Мислењето ми се смени најпрво бидејки тогаш сум го гледала само стилот и шо сум слушала дека сечат вени и слично...Стилот ми е сосем океј некад и јас се облекувам слично...мислам тоа повеќе е "scene". Али имам многу другарки кои се емо. Значи овде не е само стилот туку и карактерот и музиката. Всушност целиот живот ти е емотивен. И не мора да значи дека ако не сечеш вени не си емо. Тоа го прават оние кои им се скурчило од се и незнаат шо да направат и ај....ќе сечат вени :nesum:

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Kitty и јас го делам твоето мислење...познавам неколку ЕМО личности и мислам дека ЕМОвците кај нас се многу поразлични од тие на запад кај што да си ЕМО одма значи дека си малку забеган и живееш во свој свет,емотивен и бла бла...
баш супер ми се тие што ги познавам и незнам како некој што не бил во контакт со емовци може да пресуди какви се?!?!?!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Можда емото и немаше да биде толку лошо да не биднаа емо сите сељаци и сељандури емо само зашто виделе на ТВ. И сега незнаеш кој е фејк а кој не. Може баба ми да е емо и да живеам до неа а да незнам ни дека е емо. Тоа е толку страшно што почнав да сумњам у сите кои ке ми се приближат.
Еј несакам и јас еден ден да се разбудам од кревет и да дознам дека сум емо.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
мојата студија за Емовците во Македонските села:

Основна работа - Анатомија

Секундарна работа - Психологија и мото

Нивните корени (за кои не се свесни)

Член од
5 јануари 2010
Мислења
13
Поени од реакции
0
-.-

Добро што ви е на вас сте се погледнале ли у огледало па да кажувате дали емовците се педери или не дали треба да ви купам огледалце за роденден?
Ајде ве молам само си се понижувате самите себеси со ова што зборите.
Ако некој е емо немора да значи дека сече вени и е депресивен и незнам таму што.гледам дека вие незнаете да погледнете подалеку од својот нос па гледате само тоа што сакате и си ги извртувате работите како на вас ви одговараат.И вас за емовците ичда не ви е гајле нивен живот нивна ствар шо има да им се мешате во животот? Баш се кул и убаво се облакаат и НЕ СЕ ПЕДЕРИ. а сите вие сте машки што се буните! Зошто? Јас знам.Зашто женските ваши се палат на емовци така? ако не е така глава да скршам :cds:Aj сеа позз и за промена почнете да си ги гледате своите животи а не туѓите ;)

Се палат ко млади мајмуни на зелена Банана хахахах лол

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Добро што ви е на вас сте се погледнале ли у огледало па да кажувате дали емовците се педери или не дали треба да ви купам огледалце за роденден?
Ајде ве молам само си се понижувате самите себеси со ова што зборите.
Ако некој е емо немора да значи дека сече вени и е депресивен и незнам таму што.гледам дека вие незнаете да погледнете подалеку од својот нос па гледате само тоа што сакате и си ги извртувате работите како на вас ви одговараат.И вас за емовците ичда не ви е гајле нивен живот нивна ствар шо има да им се мешате во животот? Баш се кул и убаво се облакаат и НЕ СЕ ПЕДЕРИ. а сите вие сте машки што се буните! Зошто? Јас знам.Зашто женските ваши се палат на емовци така? ако не е така глава да скршам :cds:Aj сеа позз и за промена почнете да си ги гледате своите животи а не туѓите ;)

Се палат ко млади мајмуни на зелена Банана хахахах лол

Аха, значи според тебе, може да си емо, а да не си депресивен. Тогаш, може ли да бидеш толку фина и да ни објасниш која е целата суштина на емо, нивните верувања и нивниот стил !? Јас лично немам никакво мислење за нив, нивен живот, нивна работа било да се фејкери или вистински. Но, дали се емо тие што само го преферираат нивниот стил
а што се среќни луѓе, недепресивни и така натаму ? те молам објасни ни.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Аха, значи според тебе, може да си емо, а да не си депресивен. Тогаш, може ли да бидеш толку фина и да ни објасниш која е целата суштина на емо, нивните верувања и нивниот стил !? Јас лично немам никакво мислење за нив, нивен живот, нивна работа било да се фејкери или вистински. Но, дали се емо тие што само го преферираат нивниот стил
а што се среќни луѓе, недепресивни и така натаму ? те молам објасни ни.
EMO СТИЛ луѓе...СТИЛ...МОДА И УБАВИНА!!!!
+ да...може да се носи емо а да не се сече...
исто ко оние шо се облакаат во смкнати пантолони а не се рапери...

Kajgana Shop

На врв Bottom