ЕВН почна да гаси струја!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
!0 саати мојата населба немаше струја денес...од 10 ипол до сега(19:50)...наслушнав дека следна била некоја друга населба...дали некој знае нешто???? :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Во мојата населба се изгаснати само уличните светилки, но тоа беше најавено бидејќи рекоа дека ќе се штеди струја.

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
рестрикција бе друже прашај ги твоите у југославија да вииш шо било
Друже,знам што е рестрикција..само едно не ми е јасно...како што знам у Југославија,се најавувало кога ќе нема и колку време ќе нема....исто така,што к*р сум му јас крив? што не изгаси сабаље кога нема никој дома? еве,последната сметка беше 11 000 денари (три печки фул работат.) и таа сметка е подмирена на време,без каснење и глупости...ме интересира,што не гаси у Љипково и другиве албански реони,кајшто не му плаќаат???
--- надополнето: 15 февруари 2012 во 20:08 ---
рестрикција бе друже прашај ги твоите у југославија да вииш шо било
Друже,знам што е рестрикција..само едно не ми е јасно...како што знам у Југославија,се најавувало кога ќе нема и колку време ќе нема....исто така,што к*р сум му јас крив? што не изгаси сабаље кога нема никој дома? еве,последната сметка беше 11 000 денари (три печки фул работат.) и таа сметка е подмирена на време,без каснење и глупости...ме интересира,што не гаси у Љипково и другиве албански реони,кајшто не му плаќаат???:mad:

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
само едно не ми е јасно...како што знам у Југославија,се најавувало кога ќе нема и колку време ќе нема....исто така,што к*р сум му јас крив? што не изгаси сабаље кога нема никој дома? еве,последната сметка беше 11 000 денари (три печки фул работат.) и таа сметка е подмирена на време,без каснење и глупости...ме интересира,што не гаси у Љипково и другиве албански реони,кајшто не му плаќаат???:mad:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Друже,знам што е рестрикција..само едно не ми е јасно...како што знам у Југославија,се најавувало кога ќе нема и колку време ќе нема....исто така,што к*р сум му јас крив? што не изгаси сабаље кога нема никој дома? еве,последната сметка беше 11 000 денари (три печки фул работат.) и таа сметка е подмирена на време,без каснење и глупости...ме интересира,што не гаси у Љипково и другиве албански реони,кајшто не му плаќаат???
Државата е бе другар и сам знаеш дека нема ниедна работа која функционира како што треба кај нас

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Od kaj znaesh zoshto izgasile struja? Mozhda e defekt, mozhda ima nekoe poremetuvanje vo bezbednosta na tie trafoa ili shogiznamshto. Se e mozhno. Javi se, prashaj gi sho e rabotata i gotovo. Na forumov, ne veruvam deka nekoj kje ti posochi prava prichina, a nitu pak kje bide od krucijalno znacenje negovata poddrshka za tvojot problem.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Od kaj znaesh zoshto izgasile struja? Mozhda e defekt, mozhda ima nekoe poremetuvanje vo bezbednosta na tie trafoa ili shogiznamshto. Se e mozhno. Javi se, prashaj gi sho e rabotata i gotovo. Na forumov, ne veruvam deka nekoj kje ti posochi prava prichina, a nitu pak kje bide od krucijalno znacenje negovata poddrshka za tvojot problem.
Од каде знам?/ епа ај вака...ако е дефект,сигурно незнаат кога ќе се поправи...јас се јавив 10 пати,ми вика у 8 ќе добиеш струја....сигурен си дека за бефект било работава???

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.743
Што паничиш, не ли гледаш дека трафото им изгорело, поради преоптеретување што не треба да изненадува со оглед на времево.
Ќе се санира и повторно ќе имаш струја, не се потресувај.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Епа мора да се штеди, сеа не само на твојата населба туку на сите ќе направат да нема струја одредено време.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Што паничиш, не ли гледаш дека трафото им изгорело, поради преоптеретување што не треба да изненадува со оглед на времево.
Ќе се санира и повторно ќе имаш струја, не се потресувај.
Ивица брат,потресување?/?
само едно објасни ми
која врска ја има трафостаница во ЧАИР со населба ТАФТАЛИЏЕ 2???? (преку 10 километри разлика)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како си логиран на кајгана ако немаш струја или работата е само да се отвори тема па да се тресат зелени

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom