Друштвени проблеми

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Мислам дека нема таква тема зашто барав не најдов нигде .
Сигурно секој од нас се наоѓал или се наоѓа во таков проблем како например јас.
Значи цели 8 години сум со едно друштво неразделни сме, 9 машки и 9 женски сме.
Владее хармонија ама секако дека има и некои недоразбирања.
Сега,моментално се случува некаков пресврат.Пред 4 месеци 3-4 момци почнаа да се лепат за нас оти нема со кој да слават нема со кој да бидат.Тогаш се спротиставив и јасно се изјаснив дека не ги сакам во друштвото и многу така мислеа но не сакаа да се изјаснат зашо тие беа блиски со некои членови од нашото друштво...и на период се одделија.
Сега почнаа пак да се прилепуваат,ама толку сум гневен поради тоа што моите 2 нај нај блиски другари од друштвото сега се лепат по нив,значи како можеа да испаднат толку нефер.Едниот е лицемер невиден значи да ти иде да го отепаш од ќотек а другиот само трчи по него.Тие се здружија со нив зашо тие сакаат ептен да пијат....
Не ги сакам во друштво зашо тие 3-4 не ја сакаат нашата женска половина,значи место женски да примаме машки пендреци ќе примаме???
не сакам да ми се мешаат,прават муабет само за трактори дрвја и алкохол,незнаат никаков факт да кажат или некоја тема за секс девојчиња.Дајте некој нека советува ако бил во таква ситуација...што да се прави...
Сега дури не канат кај еден од нив да одиме на планина 1 ви мај да славиме,јас несакам тоа да се случи.Не ги сакам во друштво ептен ги мразам,ама некои се слепи за да го гледаат тоа и не гледаат дека само од корист се тие со нас дека само лицемерат и тоа не им е вистинско лице...(Штета што еден од нив ми е 1 братучед) но сепак одам против...несакам нехармонија дрога и премногу алкохол во друштвото!

S

Sheldon Cooper

Гостин
Неможеш да им наредиш на другарите со кого да се дружат. Токму од таквото размислување како твоето јас се оттргнав од моето друштво кое ме стегаше и не примаше нови членови небаре сме некоја елитна организација..
ПС. и јас сакам да пијам и си најдов истомисленици :)

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Не бе тоа,и ние пиеме и све али тие се 3-4 неможат да оформат друштво пробале сегде зарем тоа не е доволна причина?
плус не ги сакаат женските наши незнам шо им згрешиле...
само гледаат да пијат нишо друго а и ептен насилници се...
се бутаат под кур ќе ти дојдат ќе ти лицемерат и ќе се прават добри,мислам јас разбирам да излезат еден ден викенд со нас пример петок ама сегде со нас?? тоа не го оправдувам ама ќе молчам,нема тој пат да се испречам,нека трае тој процес нема да се задевам ќе пробам да се дружам со нив иако со цинични луѓе несакам и кога сите видат дека благодарение на нив друштвото ни се распаѓа е тогаш ќе бидат благодарни.А ќе дојде и тој ден... ;)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.839
Поени од реакции
50.145
,прават муабет само за трактори дрвја
дај бе жити све одвој некој муабет на оваа тема, отсекоаш ме интересирало како идат овие разговори... :icon_lol::icon_lol:

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Sekoe druzenje ti e od interes kako sto e i sve vo zivotot, znaci na nekoi raboti mozes da vlijaes na nekoi ne mozes, a stom tie dosle vo vase drustvo jasna e celta da vi gi seksaat drugarkite koga vie ste sedele so racete vo dzep ovie ce vi gi kjarat.
Moeto drusto se sosto po potreba i toa najcesto koga izleguvam za vikendi inaku pretezno se druzam kako da kazam nevrzano (znaci ne sakam obavezi sekoj den da izlagam).
po alkohol ne sum ali po devojki da :)
i kako covek staree se povejke i povejke ce se raspagja drustvoto toa e neminovno.
Ali zivotot e takov se gradat se urivaat Drustva ...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Sekoe druzenje ti e od interes kako sto e i sve vo zivotot, znaci na nekoi raboti mozes da vlijaes na nekoi ne mozes, a stom tie dosle vo vase drustvo jasna e celta da vi gi seksaat drugarkite koga vie ste sedele so racete vo dzep ovie ce vi gi kjarat.
Moeto drusto se sosto po potreba i toa najcesto koga izleguvam za vikendi inaku pretezno se druzam kako da kazam nevrzano (znaci ne sakam obavezi sekoj den da izlagam).
po alkohol ne sum ali po devojki da :)
i kako covek staree se povejke i povejke ce se raspagja drustvoto toa e neminovno.
Ali zivotot e takov se gradat se urivaat Drustva ...
Абе тие уопште не сакат да ги погледнат нашите девојчиња сваќаш ги мразат едноставно ете не канат на 1 мај а велат само да не доаѓаат џукелите ваши..
да не се случува тоа океј е али јас несакам педерско друштво,без женски! срамота е...
Инаку до другарот горе Курајбер...и јас друже правам муабет за такви работи зашо водам потекло од мал град и таму одам секое лето има трактори гуми дрвја котробан бичење за такви работи се зборува...
Ќе седнам ќе праам муабет за трговија нелегална пример за котробан ама да правам муабет како се прткаат буките и ланци како шлајфа трактор е тоа неможам... и плус цело време ги дескриминираат женските,тоа е неподносливо

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Абе тие уопште не сакат да ги погледнат нашите девојчиња сваќаш ги мразат едноставно ете не канат на 1 мај а велат само да не доаѓаат џукелите ваши..
да не се случува тоа океј е али јас несакам педерско друштво,без женски! срамота е...
Инаку до другарот горе Курајбер...и јас друже правам муабет за такви работи зашо водам потекло од мал град и таму одам секое лето има трактори гуми дрвја котробан бичење за такви работи се зборува...
Ќе седнам ќе праам муабет за трговија нелегална пример за котробан ама да правам муабет како се прткаат буките и ланци како шлајфа трактор е тоа неможам... и плус цело време ги дескриминираат женските,тоа е неподносливо

jas da sum kako tebe ce gi druzam drugarkite (y) povejke sakam zensko drustvo nego masko kamo da imama samo drugarki glava da ne mozam da krenam od niv :)

B

BrunoFresh

Гостин
Сега,моментално се случува некаков пресврат.Пред 4 месеци 3-4 момци почнаа да се лепат за нас оти нема со кој да слават нема со кој да бидат.Тогаш се спротиставив и јасно се изјаснив дека не ги сакам во друштвото и многу така мислеа но не сакаа да се изјаснат зашо тие беа блиски со некои членови од нашото друштво...и на период се одделија.
Сега почнаа пак да се прилепуваат,ама толку сум гневен поради тоа што моите 2 нај нај блиски другари од друштвото сега се лепат по нив,значи како можеа да испаднат толку нефер.Едниот е лицемер невиден значи да ти иде да го отепаш од ќотек а другиот само трчи по него.Тие се здружија со нив зашо тие сакаат ептен да пијат....
Не ги сакам во друштво зашо тие 3-4 не ја сакаат нашата женска половина,значи место женски да примаме машки пендреци ќе примаме???
не сакам да ми се мешаат,прават муабет само за трактори дрвја и алкохол,незнаат никаков факт да кажат или некоја тема за секс девојчиња.Дајте некој нека советува ако бил во таква ситуација...што да се прави...
Сега дури не канат кај еден од нив да одиме на планина 1 ви мај да славиме,јас несакам тоа да се случи.Не ги сакам во друштво ептен ги мразам,ама некои се слепи за да го гледаат тоа и не гледаат дека само од корист се тие со нас дека само лицемерат и тоа не им е вистинско лице...(Штета што еден од нив ми е 1 братучед) но сепак одам против...несакам нехармонија дрога и премногу алкохол во друштвото!
И јас сум имал братучеди со кои не сум се сложувал тотално ич, па никому ништо..Големата работа ако ти е братучед. Друга работа, доколку сте се нафатиле да бидите 20+ души во друштво, ондак немојте да се жалите вака онака. како сакаш да нема недоразбирања кога сте 20+ друши во друштвото? Значи толвако друштво дали сеа или понатаму, тоа ќе пукни. Неможи ти да се согласуваш како и сите други. Ако тебе ти смета, ондак на некој др. не му смета. Ако ти сакаш да не пијаш и да возиш точак, некој сака да пија и да се занимава со трактори. Некој па сосема трето. Значи или најди си друштво друго или раздели се со оние кои мислиш дека е најдобро. А најпаметната е идеа е според мене е да си се разделиш со тие што исто мислите на оваа ситуација. Било тоа да сте 2-3 машки 2-3 девојчина или пак 2 машки 9 девојчина. Важно вакво друштво нема да успеј. Никогаш нема да најдите заедничко мислење и само ќе се карате дур скрос сите не се разделиме по 2-3ца :)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сигурно не дошле заради вас бе пиштолџии едни.Тие 3-4 другари си се друштво ама сигурно дошле да се запознаат поблиску со девојките сигурно имаат симпатии кон нив.
btw
А женските сигурно ќе ги прифатат,разбира се женски се и си бараат свое,нејќат само да ги шетаат.

Член од
10 јули 2010
Мислења
127
Поени од реакции
45
Брат да ти кажам една работа.Еве пошто сте дошле до муабет за 1мај.Прво дали тие твои другари ја имаат прифатено нивната покана за 1мај.Е сеа доколку више се одлучиле со нив да одат без женско друштво ти мора да сфатиш дека тие едноставно не ти се другари.Ќе речеш дека цела детство сте заедно така.Остај ти таа работа денес секој си гледа интересот и друго ништо.Си гледа кај ќе помине поубаво и ти треба тоа да го сториш зашто тоа друштво кога тогаш ќе се растури и после ќе ти биде криво зашто не си реагирал на време,зашто си се обидувал да не се растури друштвото ама така е.Тоа кога најмалку очекуваш ќе се распадне и тоа за ситница.Ќе дојде време само по едно здраво да си кажете и тоа во разминување.Ти пошто според мене си средно така да сеа е време да си повлечеш една линија во врска со тој проблем.Ете ти се школските па земи со нив почни да се дружиш повеќе.Е сеа немој ти одма да го занемариш старото друштво него полека со тек на време.Женскиот дел од друштвото нема да ти занемири за тоа него ќе ти рече само Браво бе само ти имаш едно свое ЈАС и тие со тек на време ќе си се размине кој со дечко кој со другарки од факс ама она што е најважно со никого нема да се испокараш и секој ќе ти биде тука кога ќе имаш некој проблем додека пак со машките нема да биде така.Ова ти го кажувам од лично искуство;)Па сеа види ти што ќе правиш.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
се што мислиш кажи им го очи во очи кога ќе излезете. Цело друштво нападнете ги кажете им дека се сељаци и дека не сакате да седите со нив више... ке видиш како ке се замислат и нема повеќе да седат со вас.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ви благодарам на советите,во ред е све али тие просто ги маѓепсале значи само јас и 2-3 гледаме дека тоа само е од корист,момците нас не мамат со алкохол и јас се дружам со нив така али лице само им праам.Сум разговарал со цело друштво за тоа и со сите женски и ним исто им се фаќа али коа им реков а да примаме некои женски ние?? и веднаш скокнаа и сватија како ми е...финтата е што пола од женските и пола од машките сме во врска и во исто друштво.Јас со девојка ми имам разговарано на таа тема и таа м и има кажано дека одошто сум приврзан за друштвото колективно,можам да упропастам све.
Инаку,секако дека ќе прифатат за 1 мај....5 литри коњак 5 литри водка и џин не се одбива исто и пиво и вино.Финтата е што еден од тие глупаците слави роденден тогаш,нема кој да кани бе луѓе буквално а има парички и овие нашите буквално со отворена уста останаа зашо нема да мора да даваат за мај по 500 денари буквално све им е платено...не се свесни на какви финти паѓаат а пак тие колку се итри лелее...ми иде све да ги испотепам!
Јас се дружам со сите значи и клас и од играорна друштво и маалско друштво и све али тие ми се ептен блиски...сеа заради едни клошари све да пропадне ...
Друга причина е оти глеам оти еден од тие се мотка околу мојава .....знам дека таа не би ме изневерила ама овој се мотка ли мотка...а и другите се моткаат околу женските на други пријатели...баш арно као шо рековте се нагледале на нашите...оти не се моткаат на слободните??
значи до каде може да отиде човековата заслепеност...ама ако,јас ќе оставам све како било.Нема да се испречам како пред 4 месеци,ќе им праам лице на нив,нека ги во друштво,кога дојде зор тие сами ќе ги истераат! е тогаш ќе бидат благодарни,а јас со прст нема да мрднам.Ви благодарам уште еднаш се надевам дека свативте каков е мојот проблем.Премногу сум врзан за друштвото можеби не индивидуално али колективно ептен...
И оваа тема значи не ја направив само за мене луѓе...СЕКОЈ ШТО ИМА ДРУШТВЕНИ ПРОБЛЕМИ-ОВДЕ! :D

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Copy : моето претходно друштво --- Paste: твојот муабет или обратно..хахахах
Шала на страна ова што го пиша сега исто ми се случуваше,бевме големо друштво 14 души од кои 8 машки а 4 женски функциониравме екстра,дружење,веселби пиење,аба се заедно како на филм.... ама одеднаш почнаа да доаѓаат нови фаци кои за нив реков дека несакам да ги видам а така и неколку души го делеа моето мислење,меѓутоа некако се угураа ја и уште двајца кои бевме против тоа моравме да ќутиме, иако знаевме дека еден ден ќе се распадне тоа друштво....и ете од екстра муабети,значи од работи кои со мерак си искачал почнаа дебилски муабети, за коли,бандаши.трактори и што ли уште незанм,почна несогласување и најако е што тие што дојдоа да се дружат со нас и што го направиа овој разор,поштено си се тргннаа без пардон, јас и уште 3 не се дружиме со нив(не сме скарани едноставно се отргнавме), а за неверување женските кои што несакам да ги фалам али екстра девојчиња се останаа со нив и продолжиа да ги слушаат тие муабети!!! Тоа е тоа,свативдека женскиве несакаат убави работи,сакаат да си најголем клошар,да си селендра невидена и да те зборат сите дека си никаков.... не дека јас сум за пример или некој си фраер али сепак не разговарам само за бандаши,раткапни и за трактори!!!!
позз

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
18 души неразделно друштво? За две три години кога ќе почните со факсови, работа, жени нема да останат ниту два тројца за на кафе да собереш.

S

Shellshock nam67

Гостин
Јас се дружам со сите значи и клас и од играорна друштво и маалско друштво и све али тие ми се ептен блиски...сеа заради едни клошари све да пропадне ...
Друга причина е оти глеам оти еден од тие се мотка околу мојава .....знам дека таа не би ме изневерила ама овој се мотка ли мотка...а
od kaj si tolku siguren deka nema da te izneveri ???
vo pocetok duri e taze seedno ce i i bide posle moze da popusti pa da se fati so nego i to pred tvoj oci
za zensko vnimanie ne treba mnogu edno poklonce paznja od 5 minuti i edna kavga tvoja so nea i ce ti ja seksa so 100 sigurnost.
toa vazi i za drugite zenski od drustvoto.
Moj sovet ako otvoreno i se mota okolu tvojata zastani i predupredi go dur e vreme ne smees da ostanes indiferenten, zena kolku i da e sigurna ima slabi momenti .

Kajgana Shop

На врв Bottom