Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Passed down to you...
Let the countdown begin!
Не знам кога уствари, но ќе биде многу близу.... временски. После тоа месец дена wiped out from the face of the inter web.

So says Saladin...
 
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.777
Поени од реакции
8.214
Дури сега се смирив.

Додека вечерав, некој член од моето потесно семејство, најверојатно без да сака, пушти Сител. Имаше некое гејм-шоу со секс бомбата Липа Филиповска. Еден натпреварувач, или натпреварувачка(не личеше ниту на еден пол) отвараше кутии во кои беа содржани одредени суми, а при нивно отварање таа/тој ги губеше сумите од кутиите. Изгледа на крај го фативме, затоа што на типов/женава и беа останати две кутии, едната со 5000 денара, а другата со 300. Овој/оваа ја имаше таа несреќа на крај да освои 300 денара, по што сексапилната водителка ја утеши со следнава реченица: "Жал ми е, изгледа оваа ноќ не е твој ден."
Во истиот момент добив силен напад на епилепсија и остра болка во препоните. Одвај успеав да се соземам од првичниот шок и да соберам сила да истрчам до ВЦ. Ја испратив вечерата во вечното почивалиште испотен и видно потресен. Се измив, па излегов и седнав на троседот. Наеднаш ми надојдоа солзи и почнав неконтролирано да плачам, ме опфати некој гнев и фатив да врескам на цел глас "Ништо нема смисла!" и "Зошто?! До кога?!"
Мајка ми се обиде да ме утеши со ефтини фрази како "е добро де, лапсус беше, на секој му се случува", но јас знаев дека беше се освен лапсус. И дека нема да биде последен пат.
Сите мои поблиски пријатели дојдоа на повик на моите, и додека лежев обвиткан со ќебе, со паднат притисок, шеќер и самодоверба, ме убедуваа, секој на свој начин, дека ваков шок може да се контролира само преку селекција на тоа што го гледаме и тоа што го прифаќаме. Ми кажуваа дека можеме да ги одбираме, до одредена мера, медиумите кои ќе дозволиме да ни влијаат во секојдневниот живот, а во моменти кога таква моќ нема да имаме и ќе бидеме присилени да трпиме имбецилизам, можеме да ги блокираме, да им поставиме ембарго за влез во нашиот ум. На еден од нив му поставив прашање: "Како кога јас сум малцинство? Моите епилептични напади и болка у препони не ги интересира оние кои паразитираат од такви телевизиски катаклизми? Нив не им е гајле за тоа што јас веднаш после вести со Латас или шоу на Драган Вучиќ/Лила Филиповска, паѓам во тешка кататонија и станувам болникав. Мојата болка е нивно секојдневие. Навика. Ќе се промени ли тоа?"
Ми одговори дека нема. И дека мејнстрим телевизијата не треба воопшто да ме засега. Затоа што не е наменета за мене, туку за баба ми. Ми рече дека ако немам епилептичен напад, силна болка во препони и експлозивен пролив после гледање на таква програма, значи дека сум стар, истрошен човек, кој нема веќе зошто да живее. Кога би немал зошто да живеам, не би имал никаков проблем со тоа на дневна база да ја слушам Лила Филиповска како им кажува на луѓе дека "оваа ноќ не е нивен ден".
И ете, потпомогнат од моите најблиски, се смирив.
 

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Последниов период имам чудна мозочна активност, до тој степен што на моменти ми доаѓаат црни мисли и ми се урива светот пред очи.После тој мајндфак момент на 9 април во периодот од 10:45 до 11:00, очајно се обидувам да си барам чаре за блиска иднина, но секој обид ми е залуден.Чувствувам мали количини на ендофрин единствено при јадење на салата од марула и чувствувам како марула ми расте во стомак.Многу алкохол и цигари и :cenzura:...
 

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Сменив аватар, после... Поим немам колку време.

AWWW_YEAH.jpg
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.453
Поени од реакции
68.698
Кајго знаеш дека често ти ставам слики од детството :icon_mrgr:
Што знаеш може ќе ги изгубам албумите, па ќе треба сликите да си ги барам кај тебе :icon_mrgr:
Види колку дебело изгледам на сликиве иако бев слаб ко чачкалица :(



П.с. еве ми ја првата женска :love:


Која облека :pos:
Тоа десно е камионот што ми го даде братучед ми и беше стопен од едната страна пошто братучед ми го имаше забравено до греалка :(
После татко ми ми купи еден поубав, црно-црвен. Цела населба ја возев во него :icon_mrgr:
Убаво ми е кога низ слики си се потсеќам на изминатите години:love:
 

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.923
Поени од реакции
12.417
Еј,
Многу се нервирам ко ќе речит некој: ми го смена животов за 360 степени! Oh really?:cautious: Шо е најтрагично се почесто и почесто ги среќавам ваквите генијалци. Ме револтират бе!

и толку, сакав ова само да го кажам.:pipi:
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
I jas ne ja razbiram smislata za humor kaj mnogu -.-
Ograniceni bukvalisti dat -.-
Gledajte gi bebinjana na youtube malce, imaat pogolema inteligencija I pointeligentna smisla za humor od vas -.-

Mene mi e dosadno as hell. Vcera si staiv besplatni I telefon ne spustiv od vcera, nezgodno mi e vekje da se javuem, moram na tebe...
2 dena ja slusam selena gomez in tha BRAIN! Srcka mi e :D
Ne znaes kako uzivam dodeka mi se vrti u glava "I I love you like a love song baby". Prekrasna e :*
Ti se pluknam u pesnata. Probuvam da ja izvadam so foster the people, edina pozarazna od taa ama I taa vekje mi dojde preku glaa.
Slusam vecerva hoover tripajli, ama nekako ne mozam da vlezam u sema da slusam ko sto treba. Sakam opusteno!! Like good old times.
Inace se resiv da ne idam na natprevar, mi e gajle. Sakam I jas casovi da gubam I po kafinja da se slaam dur nekoj e na natprevar. Kje si polagam ispit na kraj and job well done.
So ti zboram be gluposti ja?
Trouble is my middle name but in the end I'm not too bad,
Can someone tell me if its wrong to be so mad, about you?
Uste da znaev na koj mu peam :D
Porano ja peev na nekoi pogresni I zalam. Neso gluposti denes, citav neso za pure hearted I za naivnoto I ljubeznoto I dobroto I skuziv deka jas mnogu bev takva srcka prekrasna. Posle toa se izmeniv. Ne deka ne bi mozela da bidam takva I sega, ama vaka porealno gledam na rabotite. Vaka e potesko na pogresni da I'm pees, trust me. Vaka samo vistinskite lugje iskacaat na videlo I nejkjat fizicki da te iskoristat :)
Mozda ne treba glasno da razmisluvam, but who cares. Mozete da krsite glaa site so me citate. G, ne znam ni kako stignavte do tuka, latinica pisuem, 90% od vas ne podnesuvaat latinica -.-
A ne znam ni kako imaat nekoi lugje trpenie secij post u dk da go citaat? Ne gi ni znaes ni gi poznavas lugjevo, I'm citas post u dk za nivniot licen zivot I I'm stavas like. I do not get it. I ja sigurno vo moite dobri denovi sum stavala likeovi koa nekoj ke pise u dk deka polozil ispit. Ok sve toa, ama ne razbiram sea kako mozes da se raduvas sto nekoj polozil ispit, a ne go ni znaes. Ustvari aj mozda go znaes, ko forumski lik. Irl, nikako!
Jas se cudam lani, koa imav mnogu slobodno vreme I nemav zanimacija, SEKOJA VECER pisuvav. Sekoja. Bez utka. Kao diary. I sve bea toa sifri. Nikoj osven ja ne mozese da razbere so tocno sakam da kazam. A letoto pred toa? Ne znam, lazev bez veze, pisuev post: denes bev vamu so ovaa, a posle vamu I ubavo si pominav. A toa ustvari od doma ne sum iskocila. I imav zelenki od nekoi clenovi duri. Wtf? :D
I roa lajkovite ne mozam da gi razberam. Otkaj znaete be deka vistina kazuva clenot, mozda laze, vi pisue gluposti tuka I vie lajkate ko budali :D
20% od sekoj post e laga. Toa sum go zaklucila. Makar I edna recenica ke dopolni nekoj po koja moes da zaklucis deka clenot ustvari nejkje da se isprazni, nego e attention whore I zatoa pisuva u temava. Sekoj vtor u dk e toa.
Zero style me punese so crvenki od dk. Na sekoj post. Kopile :D
Go nema toj, nikad ne go upoznav irl, a bas awesome mi se cinese xD
Aurora borealis e del od mojot zivot. Da ne bese ona, diskusijata za toa dali muzikata vlijae na stilot na oblakanje ili ne so nea I ponatamosnite posledici od diskusijata, jas sega nemase da bidam vakva. Sega kje bev ljubovce slatko, naivno I dobricko.
Crvenki. Koja frustracija mi bese toa na pocetok. Prviot post: crvenko BAM! I toa od tipot koj posle go zasakav.
Zaso be obozavam nekoj koa me hejta za toa so ne sum? :D
Odsekad sum glumela ludilo. Duri I mala koa bev. Gi lazev u skolo deka imam sestra bliznacka sto se izgubila I ja dale na posvojuvanje. I mi veruvaa kokoskite. Manipulacija. Od mali godini ja iam sovladano vestinata. Loso e sto ne ja upotrebuvam povekje, nego kako sto pominuva vreme, se porealna I porealna stanuvam. So vika shaw, ne gi slusam so zborat, gi gledam sto pravat so zborovite.
Mozda ne e dobro toa. Mozda treba I ja da prodolzam da glumam ludilo, da stavam likes na nekoj sto ne sum mu se javila 255 godini, kao, se izrtaduvav sto se stavila vo vrska so tip. Ne sum se javila 1000 godini na telefon. Devojceto zivee na 10 min pesacenje od mene I dve godini se dogovarame da ideme na kafe. I sekojpat koga ke mi tekne deka treba da ideme na kafe si pomisluvam "Pa sto ne mi se javi ona, sto pa jas da I se javuvam? A I baska neam vreme, poise sakam da gleam turski serii I da se odmaram". Zalosno. Ama zatoa tuka mi e maskata occasionally, pa I stavam po nekoj like na pesna, mudrost ili w/e she posts on fb. Fejkerski poteg. A I ona ne e poarna, istoto go prai.
Ili onaka, gleas kako nekoj so postovi namerno saka da te isprovocira, barem da razmisluvas za nego I negoviot zivot. Primer, tipot sto znae deka si bila zalubena ludo u nego sekoj den I postira srcinja na wall na devojkata. I te glea deka se kurcis, ama produzue. Epa svaka ti cast, coveku dobar, pacifist. No violence. Samo psihicko dozvoleno e. U golemi kolicini.
I jas go praam istoto be. Ne od so sakam, nego od so se iritiram od takvite seljacki fejkerski potezi. Si jadel gomna pred nekoj den za nekoj I posle nedela dena koga prais edvaj 2 reda muabet so nego, toj pred koj si jadel gomna namerno te provocira "So be, se smirivte?". Pa posle takov komentar mi se ide da I recam "Kucko, obrati mi se uste ednas taka I kosata od 3 vlakna kje ti ja snema" ama se kontroliras I I vikas "Ne se sekiraj src, tebe seuste povekje te sakam od nea". See see? Kretenski potezi. Se mrzam vakva koa sum fake, ama porano bev for real takva ko sto glumam sea deka sum. Srcka ljubezna.
Si mislam ponekad, dali stvarno na lugjeto ne I'm e razviena svesta do stepen da razmisluvaat I da sfatat deka so tie nivni postapki ustvari pokazuvaat negativni osobini? Ili stvarno I'm se tolku cisti motivite I stvarno ne sakale da te povredat, da te isprovociraat ili da te izvisat?
Ama ne mozam da veruvam u vtorovo. Ne mi e verojatno. Ne moze da bidat tolku glupi site. Kako I na Igor Dzambazov so ne mu veruvam deka knigata ja napisal so mnogu emocii I so cisti motivi, nego za pari. Ne znam zaso ne mozam da veruvam u cistite motivi...
Zatoa povekje gi sakam drskite I tie so me punat so crvenki. Barem iskreni se, ne fejkaat bez veza :)
Mi vlijae muzikava. Vlegov u sema. Cel album I pol otide od repertoar :D
 
Член од
22 ноември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
57
Јас досега само си читав на форумов ќе сефтосам со прв пост. Се сомневам и последен.

Утрово онака сиво како и земјава. Вчера се објаснував на некои моми дека ако нешто не ме интересира се исклучувам, и не сум таму. Не можам да се замарам со небитности како нивните алишта, мувања и по ред сите поврзани работи. Значи како мажите офф си идам у емпти бокс и хибернирам. Вчера најубо што можев да им објаснам е ова. http://www.youtube.com/watch?v=Huy-oOiDMLE (ја сериозно проучувам и немам појма со линковиве за да бидат видливи што треба да сторам ама кој го интересира линкот копи/пејст). Не дека не сум женетина со 87380741823746 инфо у глава, ама некогаш си сакам мир. Затоа си ги сфаќам мажињава кога се тука а не се тука.

Имјате убав ден.
 
Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга К,
Влијанието на Ден Браун врз мене прави да го замислувам како Бог. Перфекција на пишуван и говорен јазик. Во целата мизерија на човековото живеење луѓе како Браун (и Стивен Фрај), внесуваат светлина која ослободува од стегите на малоумноста.
Биди ми поздравена до следното видување.:)
 

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Ајмоо! У петок диско ќе се праи ((:) Иван полни 20фче, Марио 18, значиии ќе се иде у кафанаааа!
Ќе се стаам у штикли.

Викендов ми беше прекрасен, а и у школо убаво ќе си пројдам, осеќам. Глеј го времево какво е :) вининг комбо! RasPoLozeNa Do DasKaAaaaa!!!1
ти, добра? дај среди се малце, на ништо не личиш у последно време -.- Саде спамови у таа темата за убиството и полуматуранти шо незнаат што да носат. Нема смисла.
и то.
ај, БИДИ МИ ТАКА, се читаме♥ лоф♥
 
Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Драга
Уште не можам да се изнаспијам и оправам од апсолвентската екскурзија
7600 км, уште толку спомени.
19 дена низ Европа... Најубавите 19 дена од мојот живот.

Немам зборови да опишам како си поминав, апсолвентска екскурзија само се доживува.
Кан, Ница, Монако, Монте Карло, Венеција,Рим, Фиренца, Лидо ди Јесоло, Љорет де Мар, Барселона, Будимпешта, Братислава, Париз, Амстердеам....Дури и тие денови на брод од 11 спрата (за кои искрено се плашев многу) ми беа незаборавни.
 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.322
Поени од реакции
7.781
Благодарен сум затоа што сум благодарен :icon_lol:.
Треба да правам смена на публикација, нова сезона нови ситници :icon_lol:.
Ајде турчинот да ме исплачи малку ништо не го разбирам ама осеќам дека тажна љубовна песна е :icon_lol:.

 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom