Драга...ова можам само на тебе да ти го кажам..се случи вчера...испаднав точно во 18 часот и 50 мин....со цел да си купам дезодоранс BOXER и Air Refreressener + mini stic од Doctors ,одејќи кон дестинацијата(козметик шоп ЕБАН!!) Пред да поминам стар мост(десно има пат..нели и темница),стоеше позната девојка,а на 15-сеттина метри(т.е кај Архиепископијата)имаше силуета на уште една жена држејќи бебе...девојката ја познав-заедно учевме забавече,инаку многу убава турчинка-тогаш,мали кога бевме...сега....малце поинаку..откако ја познав и се претставив,она ми кажа дека женската со бебето и е другарка(инаку ромка-но не е важно) чие бебе има температура,а нема ниту картони,ниту ебан денар да помогне за син и.....ЛЕЛЕ ПОПИЗДЕН СУМ ОЗБИЛНО„!!!!!!
Така отидов јас и мојата познаничка(лонг тајм хев но сиин) на муабет со другарка и...приметив дека она плаче...полека престана..
Почна да ме моли понизно... велејќи..
-Аман дупи ме!!!Ти се давам за 3 стотки,жими се најмило ајде ...еве тука Темно е...каде сакаш,другарка ми ќе го држи настрана бебето и ќе пази да не иде некој.
Те молам(и почнаа солзи да и течат)...
Детети ми е болно...Има температура...
-имајќи јас 500 денари во мене можев да и "помогнам" така ама не:nenene:...туку и реков да дојде со мене,а и другарка и дојде...отидовме до најблиската аптека...(лелее уште не верувам) таму аптекарката му измери температура на 18 месечното дете,испадна 37 степени,па ја прашав аптекарката што би препорачала,и купив детски витамин С од 50мг пакло + сируп парацетамол за бебиња...
знаете што....
ДА ТИ ЕБАМ СИСТЕМОТ
па добро бе......ццц