Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич ма,

Животот е филм во твоја режија, затоа внимавај на кого ќе му ги поделиш главните улоги...

А добар, добар нели...?

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

денес ми текна на Скопје гори ... никогаш нема да заборавам кога HURTS излегоа и почнаа со Unspoken, а завршија со Stay. Какво чувство еј ... дури и сега ми се плаче!

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
That awesome moment when ја збунуваш најозогласената професорка, со највисоки критериуми и таа професорка ти вика дека имаш право!
ХЕХЕ!
И после те засакува because you are fucking awesome :D

И моментот кога имаш просветлувачки моменти и кога целото детство и возрасен живот ти поминал пред очи затоа што психотерапевот ти кажал неколку клучни муабети. FUCK YEAH :D

Баи кајгано :*

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Еве бе, седам во темница, музика слушам, јадам милиброд, пијам чај од камилица, си ја слушам греалката како ми брчи...
Топ(личко) ми е.

Како и обично, лагани меланхолии ме пукаат во ваква атмосфера.
Без јасни чувства, пр. тага, среќа, љубов, бес, празнина..
Ми текнува само на личности и ми се будат емоции со траење од милисекунди и ништо повеќе.
Многу е тенка линијата меѓу ПРЕокупиран ум и сосема празен ум очигледно.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Драга!!!!

Даа ПРЕСРЕЌНАА СУММ!!!!.... Лее положив физиотерапија, анатомија и етика со 9 О.о

Сонувам?!!!! Уште утре да видам промоцијааа и целиот викенд ќе славам!!!!! Неможам да си поверуваамм ААААААА :):: Блескам од среќааа :)

Хит на Денот ♥

К

Кики.

Гостин
Драга,
има ли поубав завршеток на денот од гледање на омилените детски ликови од семејството, дури и ако тоа е на скајп? Учеле песна во школо, па ми ја пееја сите, од најмало до најголемо. Многу се смешни и многу ми фалат...
Се надевам дека дел од нив ќе ги видам, во живо, за брзо време и пак ќе си се гушкаме како летово.
Срциња на тета, најубави :) Едвај чекам да ги видам...
Инаку, денов ништо посебно, џабе отидов на факултет само колку да се нервирам по автобусите.
Утре не идам - протестирам поради денес и така.
Поздрав, идам да го продолжам зимскиот сон.

С

Сатори

Гостин
Да ми е некој сега на местото ... :X3:
Можда е до виното, можда е до тоа дека редно време беше.
На сите све им простувам. :)
„ Никој не е светец цело време, најмалку јас.“

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Ми текна на овој цитат: „Давајте и ќе ви се даде: добра мерка - набиена, натресена, преполнета, ќе ви биде дадена во скутот, зашто со каква мерка мерите, со таква ќе ви се одмери.“
И да знаеш дека е така!
Денеска работев една вежба по биохемија, се скапав од работа, за на крај да добијам исти резултати за слепа проба и за пробата! Глупаво јаболко! :D
Едвај чекам да минат овие 2 дена, пошто ептен се заредија, секој ден од 8 до 4, во петок до 5. Никако не можам да се наспијам.
Ми се пие чај, идам да си направам едно чајче од липа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Passed down to you...
Practice opened after the exquisite afternoon I had with my two close friends. What can I say, it`s been a while since the last time I`ve done this.
So says Saladin.
P.S. Mood: productive.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Драга моја љубов најголема..
Зошто баш кога сум со друга, неа ја сакам највеќе ?? Зошто си ме мајко родила е работата..
Е тука е крајот.
Јас сум силен како тогаш кога ме оставија, али залудно е се кога си сам на асфалтот..
Иначе остај тажниве работи.. Можам да земам воздух вечерва, по 8 месеци.. Можам да вдишам убаво, а ладнава пот занемарија, тресењето не го спомнувам.
Кога се е ок и немам баш што да ти спомнам.
Те сакам. :love:
ЕЕЕј ќе забораев. Се истрижав. И сеа сум марсовец. Уште да се избричам и да поправам во школо единиците.
И денес цигара не запалив. Веќе една недела. Да ми се множат. А и да запалам една нема лошо.
http://www.youtube.com/watch?v=oPlRdjutfHM - пак изгледа дур не се раздени ќе неможам да заспијам.
Ја сакам. :cool:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
срцке,

јас само ќе го цитирам тоа што пред малку го напишав во ноутс на фејсбук ..

Do it now - Steve Pavlina

by on Thursday, October 27, 2011 at 3:10am

коинциденција е нешто што се случува чија веројатност е исто како да фатиш на лото. терминот коинциденција кај мене ја губи таа смисла бидејќи се навикнав и по два пати "three in a roll" во денот да имам. Но типот што ја имаше истата теорија за субјективна реалност што ја развивам од мал и што мислев дека сум единствен што "забегал" во тој правец со размислувањето изникна од нигде пред година дена талкајќи по нет. Неговиот блог беше со зборови и детали исто како јас да сум ги пишувал. Почнав да се штипам прашувајќи се дали сонувам.
Како тоа да не беше доволно, испадна дека тој бил автор и на книга што ја читав некој месец пред тоа (photo reading).
Пред неколку саати легнав да спијам не ме фаќаше дремка, и еве сум пак (на pc). Пред десетина минути прво помислив на тоа како да го организирам времето и целосно да го искористам во учење за претстојните колоквиуми.Потоа од досада пишав на гугл " What to do " и.. прво нешто што ми падна на око е ... кој друг ако не Steve Pavlina со текст за тоа како ДИПЛОМИРАЛ за 3 семестри и неговиот план како го сторил тоа.
Малку повеќе чудно ми дојде "типов" се појавува од нигде баш за тоа што ми треба. Но не е битно сега тоа туку да го споделам неговиот текст за сите што им треба организација, план и мотивација за учењето за колоквиумиве, а и за тие што не се на факс. (линкот долу)

http://www.stevepavlina.com/articles/do-it-now.htm

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom