Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Драга моја
Знам дека те нервирам со мојата мака и тага ама верувај ми немам на кој друг да се обратам.
Не поминува ден а да не ја чуствувам болката. Таа болка на душата ми е како лузна која не знам дали некогаш ќе може да исчезне. Секогаш кога ќе помислам душата ми плаче од грижа а низ лицето протекуваат солзите кои колку и да течат не прават да исчезне болката. Се прашувам дали ќе имам јас право на среќа дали ќе има бел ден за мене. Дали ќе има ден кога јас ќе престанам да се грижам за се и дали некогаш ќе се подобрат работите?
Само мојата душа знае колку има испатено и маки има видено. Ме интересира само едно, дали ќе има ден кога и јас мојот живот ќе го живеам во мир и спокојство.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Драга моја
Знам дека те нервирам со мојата мака и тага ама верувај ми немам на кој друг да се обратам.
Не поминува ден а да не ја чуствувам болката. Таа болка на душата ми е како лузна која не знам дали некогаш ќе може да исчезне. Секогаш кога ќе помислам душата ми плаче од грижа а низ лицето протекуваат солзите кои колку и да течат не прават да исчезне болката. Се прашувам дали ќе имам јас право на среќа дали ќе има бел ден за мене. Дали ќе има ден кога јас ќе престанам да се грижам за се и дали некогаш ќе се подобрат работите?
Само мојата душа знае колку има испатено и маки има видено. Ме интересира само едно, дали ќе има ден кога и јас мојот живот ќе го живеам во мир и спокојство.
Не знам што ти е но ќе ти помине, сети се дека после дожд изгрева сонце. Не мисли на тоа, колку повеќе мислиш толку повеќе ќе те боли, едноставно дружи се, работи нешто за да заборавиш побрзо. Едно запомни среќата не ја прави ништо понедостапна отколку потрагата по неа, кога ќе престанеш да ја бараш среќата, таа тебе ќе те најде

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Драга, незнам едно асално кафе да си сварам, ова има вкус ко некој глава да се измил и три пати да го процедил кроз чарап o_O

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга,
3ошто луѓето одат во кафич, пијат кафе и стануваат без да платат?
Зошто ако им летне сметка не ја земаат?
Вчера бев сама на работа, напраив поише од 22000, имав доволно бакшиш за да не кенкам до плата, ама пошо некои идиоти стануваат без да платат, не само шо останав без денар бакшиш, туку треба да дадам уште 130 денари од мој џеб.
Потајно, знаев дека работам за на некој друг да му платам кафе...
И патем, ако некоаш седнеш на кафе, и видиш дека во кафич од 50 маси има само еднa конобарка, стани и сам земи си ебано шеќерче!!!!!!!
И не кенкај зашо не си бил услужен во истата секунда кога си седнал.
И зошто драга, сите очекуваат да излезат во ОКТОМВРИ и да им биде топло на газето?
Вчера, сите си преместуваат маси на сонце, пијат шо пијат, може ќе решат да платат и си одат без да помислат на тоа да ја вратат масата... Не, не, има робови кои ќе го напраат тоа за нив!
Да ми доеше вчера на работа, ќе си мислеше..
Da fuck is this... da fuck is that...

Lately, I don't like people.
I want to high five them.
In the face.
With a chair!

Доаѓа директорот, се спрема да ми мрчи за миљон ствари, отвара каса да види колку сум го збогатила...
„Да влезам да ви помогнам нешо? Да измијам ова шо е тука?“
IN YOUR FACE!!! САМА!!!!! факр!
*proud Magde is proud*

Останатиот дел од денот ми беше мил, МОАР! сладок, срамежлив ^.^
А после со колегите се сеќававме на пијаните моменти од четвртокот..
Тампон!
Магде Јовчевска added Angry Birds to her work. And I'm working hard!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Драга,
Вчера бев сама на работа, напраив поише од 22000, имав доволно бакшиш за да не кенкам до плата, ама пошо некои идиоти стануваат без да платат, не само шо останав без денар бакшиш, туку треба да дадам уште 130 денари од мој џеб.
И патем, ако некоаш седнеш на кафе, и видиш дека во кафич од 50 маси има само еднa конобарка, стани и сам земи си ебано шеќерче!!!!!!!
И зошто драга, сите очекуваат да излезат во ОКТОМВРИ и да им биде топло на газето?
Вчера, сите си преместуваат маси на сонце, пијат шо пијат, може ќе решат да платат и си одат без да помислат на тоа да ја вратат масата... Не, не, има робови кои ќе го напраат тоа за нив!

In the face.
With a chair!

Доаѓа директорот, се спрема да ми мрчи за миљон ствари, отвара каса да види колку сум го збогатила...
*proud Magde is proud*

Тампон!
оф
Во локалот гостите имаат право да кенкаат зошто во тој кафич во изминативе години услугата е под ниво, еден келнер на 444778411 маси. Не си ти крива, крив ви е газдата :)
Само ако веќе идат често гостите треба да знаат дека додека порачаш треба да поминат од 20 до 30 минути, додека ти го донесат уште толку, а ако треба да наплатиш треба внатре да влезеш зошто со гаранција остана уште 30 минути со сметката во рака. И кога веќе ќе се навикнеш нема да ти смета услугата :)

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Драга,

In the face.
With a chair!

*proud Magde is proud*

Тампон!
Не се криви гостите газдата е крив. Еден ресторан може да е познат по добрата храна, но доколку сопственикот одлучи да ги намали трошоците и свесно го намали квалитетот, краткорочно тоа ќе резултира со зголемен профит. Долгорочно ресторанот ќе го изгуби угледот, ќе ги изгуби клиентите, а со тоа ќе се намали и профитот. Ова значи дека доколку некој гради творечки капацитет кој подоцна никогаш не го користи, тогаш не може да очекува резултати. Секогаш постои баланс помеѓу творечкиот капацитет и тековното производство. Наоѓањето на вистинскиот однос е центарот на ефективноста на секој човек.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
оф
Во локалот гостите имаат право да кенкаат зошто во тој кафич во изминативе години услугата е под ниво, еден келнер на 444778411 маси. Не си ти крива, крив ви е газдата :)
Само ако веќе идат често гостите треба да знаат дека додека порачаш треба да поминат од 20 до 30 минути, додека ти го донесат уште толку, а ако треба да наплатиш треба внатре да влезеш зошто со гаранција остана уште 30 минути со сметката во рака. И кога веќе ќе се навикнеш нема да ти смета услугата :)
Веруј дека најмалце шо сакам, е да ми чека некој гостин, затоа ми се дешава да зеам нарачки од 3 маси, и на 3 маси да носам ајнцер пун со нарачаното...
Али барем ти виде шо се дешаваше вчера, јез да ти дојде откако бранот помина... :)
Не се криви гостите газдата е крив. .
I agree :D

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Веруј дека најмалце шо сакам, е да ми чека некој гостин, затоа ми се дешава да зеам нарачки од 3 маси, и на 3 маси да носам ајнцер пун со нарачаното...
Али барем ти виде шо се дешаваше вчера, јез да ти дојде откако бранот помина... :)

за кое кафуле станува збор?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Јас стално ја гледам таа слика таму, зошто местото е многу пријатно.
Али газдата го познавам и од другите негови подружници знам која скржавица е. Затоа му бегаат сите, од секаде :)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Драга Кајги, кј да најдам семинарска за културА????? ААААААААААааааааааааааааааааааааааааааааааааа :mad:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич, пробав ти барем знаеш, ама мокро е не се копа.

П.с Компот од вишни је избеган од рајот, кај мене е...Шшшшшшшшшшшшшт

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Кајги,
ама ептен се осеќам утепано. Уф, шо не поспав поише сабајле.
А утре па од 9 на факс. Аман, не идам.
Сега ќе отворам теглата слатко од смокви и ќе уживам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom